6 gode råd til tyverisikring

Tyverisikre dit hjem, og undgå ubehagelige overraskelser, når du kommer hjem fra din ferie. Vi giver dig 6 gode råd til hvad du kan gøre for, at gøre det sværere for tyven.

Danmark har nordisk rekord i indbrud, men antallet af indbrud er heldigvis faldende, viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd skyldes det blandt andet, at danskerne er blevet mere opmærksomme på, hvordan de kan sikre deres bolig og gøre det sværere for tyvene at bryde ind.
Men har du sikret dit hjem, eller er der mere, som du kan gøre inden du rejser på ferie? Sommermånederne er travle for indbrudstyvene, og vi er generelt mere udsat for indbrud midt på sommeren. Du kan gøre en forskel ved, løbe denne tjekliste igennem, og benytte dig af de gode råd. Jo mere du gør - desto bedre er dine chancer for, ikke at opleve indbrud.

Vores 6 gode råd til tyverisikring er:

1. Se på dit hjem med tyvens øjne, og find løsninger, der gør det svært for tyven at komme ind.

2. Øg sikkerheden med sikkerhedsbeslag på vinduerne, så det er svært at hive vinduet op udefra.

3. Tilmeld dig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk og aftal nabohjælp med dine naboer, så de holder øje med din bolig, når du er væk i længere tid - for eksempel hen over en weekend eller i ferier.

4. Forsøg at snyde tyven til at tro, at der er nogen hjemme. Få f. eks. din nabo til at holde i din indkørsel og tømme din postkasse.

5. Lås dit redskabsskur, så tyven ikke har adgang til værktøj, stiger og lignende.

6.  Opsæt bevægelsessensorer, der tænder lys udenfor, og trim hækken, så den ikke giver tyven arbejdsro til indbruddet.


Se her en video fra Bolius, som giver dig 4 trin til hvordan du sikrer din bolig mod indbrud.