Alt du skal vide om folie til skabe

Selvklæbende folie er et miraklmiddel til alle de overflader, du gerne vil have lavet om. Hvis du har et skab med et udseende, der ikke længere falder i din smag, kan du let ændre det med folie til skabe. 


Folie til skabe kommer i mange forskellige farver og mønstre. Der er noget, der passer til enhver stil og ethvert udtryk. Det er også billigere at sætte folie på skabe end at male dem, og så kan du altid bare pille det af igen, hvis du vil have et nyt mønster eller en anden farve. 


Læs med herunder og se, hvordan du sætter folie på dine skabslåger. Du kan finde et stort udvalg af klæbefolie her hos BAUHAUS.

Sådan sætter du selvklæbende folie på skabe


Forarbejdet er vigtigt, når du skal montere selvklæbende folie på dine skabe. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvilken type folie du vil have. Alså hvordan det skal se ud. Du kan få diverse mønstre og udtryk. Du kan endda få dit køkken eller dit soveværelse til at se ud, som om skabene er lavet i træ. Så overbevisende kan du få folie til skabe nu om dage. 


Det vigtigste for, at du kan få et godt resultat med din folie, er, at du har gjort din overfalde helt ren, inden du sætter folien på. Herunder kan du læse en trin for trin-guide om, hvordan du sætter folie på dine skabe. Men først skal du sikre, at du har det rette udstyr og værktøj.


Du skal bruge: 

  • Sprit eller rensebenzin
  • En forstøver til at sprøjte vand på overfladen
  • Skraber til at udligne bobler
    - Vælg evt. dette monteringskit til klæbefolie
  • Målebånd eller tommestok
  • Blyant eller andet til at markere med
  • Kniv til at skære folie med
  • En klud


Trin for trin: Sådan sætter du folie på dine skabe


Først skal du gøre rent. Dine skabe skal stå helt skarpe og rene, så folien har de bedste forudsætninger for at klæbe til overfladen. Hvis der er fedt eller snavs på overfladen, kan folie ikke klæbe ordentligt, og hvis der er krummer, støv eller andet, vil det gøre overfladen på folien ujævn. 


Du gør rent med rensebenzin eller sprit. Det opløser snavs og fedt, og så kan du være sikker på, at folien kan sidde på dine skabe. 


Men før du gør alt det, så skal du have målt op. Du skal selvfølgelig vide, hvor meget folie du skal bruge til netop dine skabe. Folien skærer du efterfølgende til med en hobbykniv, og så er du klar til at montere det. 


Før du monterer, skal du sprøjte med en forstøver. Du laver en opblanding med 1 liter vand og et par dråber opvaskemiddel. Denne blanding gør det lettere for folien at hæfte. Når du har gjort det, så skal du have fjernet overskydende vnad og luftbobler fra under folien.


Her bruger du din skraber, som du presser vand og luft ud fra under folien. Når du har gjort det grundigt nok, står du du med det endelige resultat og skabe med ny folie på. 

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…