Indlæser

Bådmaling

(141)
Bådmaling og –pleje er essentielt, når du gerne vil vedligeholde og beholde din båd i så lang tid som muligt. Hvad enten du netop har købt en ny båd eller det er tid til at få plejet din gamle båd, så har vi hos BAUHAUS et bredt udvalg af mali..

1-32 af 141 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 141 produkter

Bådmaling

Bådmaling og –pleje er essentielt, når du gerne vil vedligeholde og beholde din båd i så lang tid som muligt. Hvad enten du netop har købt en ny båd eller det er tid til at få plejet din gamle båd, så har vi hos BAUHAUS et bredt udvalg af maling, primere, fortyndere, malerruller og andet, som er relevant for vedligeholdelsen af din båd.

Tag eksempelvis et kig på vores populære kvalitetsudvalg af produkter fra Hempel og Jotun, som vil sikre, at din båd er præsentabel og skinner som aldrig før. Når din båd har fået en god omgang bådpleje- og maling og dermed er gjort klar til sæsonen, kan du med god samvittighed nyde dine mange ture på vandet.

Stort udvalg af produkter til vedligeholdelsen af din båd

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte med vedligeholdelsen af din båd, kan du først og fremmest overveje at investere i en god primer, som vil danne en beskyttende base, før du maler din båd i den farve, du ønsker. Når du har valgt den maling, der passer til din båd, og gerne vil fortynde den, så den strækker længere og bliver nemmere at stryge ud, kan du med fordel se nærmere på vores udvalg af fortyndere.

For at afslutte plejen af båden på den bedst mulige måde er det et must med en god bådlak, som sikrer, at malingen holder længe, samtidig med at den giver båden en flot, afsluttende finish. Bådpleje er selvfølgelig ikke mulig uden en malerrulle og pensel, så glem ikke at få disse vigtige redskaber med.

Uanset hvad du mangler til plejen af din båd, finder du alt, hvad du skal bruge her på BAUHAUS.dk eller i dit lokale BAUHAUS byggevarehus.

To typer bådmaling

Overordnet set findes der to typer bådmaling, der har forskellige egenskaber, og som bruges til forskellige formål, nemlig:

 • 1-komponent maling med en medium holdbarhed, der er egnet til steder, hvor der er bevægelse og vrid i det område, som du skal male.
 • 2-komponent maling med en rigtig god holdbarhed på en hård overflade, men den er derimod ikke egnet til at optage bevægelser i materialet.

Med en 1-komponent maling er det ikke nødvendigt at tilsætte en hærder. Malingen tørrer nemlig selv, når den bliver udsat for ilt. Det tager dog lidt længere tid for malingen at tørre.

Med en 2-komponent maling skal du tilsætte en hærder. Dermed kan malingen bedre tåle at blive udsat for kemikalier som benzin og olie, og malingen er mere slidstærk. Du skal dog være opmærksom på andre forhold som tørringstiden samt blandingsforholdene.

Det er vigtigt med den rette bundmaling til din båd

Der er mange grunde til, at bundmaling til din båd er en vigtig del af vedligeholdelsen. Bundmaling beskytter nemlig den del af båden, der er under vandlinjen, og sammen med en primer forhindrer bundmalingen i, at vand trænger ind i skroget.

Dette kan forårsage glasfiberpest, og i forlængelse heraf beskytter bundmaling mod alger, muslinger og andet, der vil sætte sig på bådens skrog. Man kan sige, at bundmaling bestemmer, hvor lang tid din båd skal holde, og hvor let den glider gennem vandet.

Du bør altid give din båd en omgang bundmaling, og det gør man som regel om foråret, som en naturlig del af klargøringen til den kommende sejlads om sommeren. Du kan regne med at give din båd et nyt lag bundmaling med 1-2 års interval. Det afhænger dog af, hvilken slags bundmaling du vælger, og hvordan du bruger bundmalingen.

Det er en god idé at tilpasse bundmalingen, så den passer til det område, hvor du skal sejle. Så inden du begynder på at male din båd, er det fornuftigt at tjekke de gældende regler, hvor du har din båd liggende. På samme måde bør du også kontrollere de gældende regler og retningslinjer i dit område i forhold til om du selv må male båden.

Køb bådmaling online hos BAUHAUS

Efter du har fundet en slags bådmaling, der passer til dine behov, så kan du nemt bestille malingen direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig få klargjort din båd. Vi leverer til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig via vores Click & Collect service.

Hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af bådmaling, så kan du naturligvis altid det. Kom og besøg os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her vil vores dygtige medarbejdere give dig yderligere information og svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den rette bådmaling med hjem.

 

FAQ:

 1. Hvordan maler man sin båd?
  Start med at rengøre bådens overflade, så du fjerner alger, fedt, olie og andet. Fjern derefter resterne af den gamle maling, så du undgår at det skaller af. Hvis primeren er i god stand, kan den slibes med sandpapir - ellers fjern den helt. Nøjes du ikke kun med at male et nyt lag maling på, så skal den afrensede overflade have en ny primer. Påfør det øverste lag maling, når primeren er tør.
 2. Hvorfor skal man bruge bundmaling?
  Bundmaling er en vigtig del af vedligeholdelsen af en båd, for bundmaling beskytter nemlig den del af båden, der er under vandlinjen. Bundmaling beskytter mod glasfiberpest samt alger, muslinger og andre urenheder, der sætter sig på bådens skrog. Med en god omgang bundmaling kan du dermed forlænge din båds holdbarhed.
 3. Hvor ofte skal man male sin båd?
  Hvorvidt din båd har behov for en omgang bundmaling afhænger af, om den ligger i havnen eller står på stativ. Tidligere gav man typisk sin båd en omgang bundmaling hvert andet år, men i dag anbefales det, at du giver din båd bundmaling en gang om året. Du kan vælge at male din båd om foråret, så den er klar til sejladsen om sommeren.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.