Indlæser

Olie & oliefiltre

(41)
Olien er afgørende for, at din bils motor fungerer ordentligt. Du kan nemt selv tjekke, om der er nok olie på, og du kan selv løbende skifte olie. Dermed bliver det nemt for dig at pleje og vedligeholde bilen. Rul op på siden og find den form f..

1-32 af 41 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 41 produkter

Olie

Olien er afgørende for, at din bils motor fungerer ordentligt. Du kan nemt selv tjekke, om der er nok olie på, og du kan selv løbende skifte olie. Dermed bliver det nemt for dig at pleje og vedligeholde bilen. Rul op på siden og find den form for olie, der passer til din bil.

Med den rette olie på bilen fungerer din motor optimalt. Er der ikke olie på bilen, kan det i værste fald føre til totalt motorhavari. Heldigvis kan du nemt selv tjekke, om der er nok olie på bilen. Er oliestanden ved at være lav, kan du selv nemt og effektivt fylde ny olie på.

Der findes en række forskellige former for olie. Hvilken der er den rigtige for din bil, kan du læse i instruktionsbogen. Er din bil ved at køre tør for olie, er det dog vigtigere, at du kommer en eller anden form for olie på, frem for at du venter, til du har fundet den rette.

Tre fordele ved olie:

  • Plejer og vedligeholder bilens motor
  • Nemt selv at påfylde
  • Syntetisk olie gør det nemmere at starte bilen om vinteren

Plejer og vedligeholder bilens motor

Din bil kan slet ikke køre, hvis der ikke er olie på motoren. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du hele tiden sørger for, at der er nok olie på den, så du undgår motorhavari. Hvis du kører den tør for olie, er det nemlig det, der kommer til at ske.

Hvor ofte du skal tjekke olien i din bil, står i din instruktionsbog til bilen. En god huskeregel er, at du skal gøre det, hver gang du har kørt 1000 kilometer. Hvis du er på ferie, hvor du kører i et terræn, der er mere krævende for bilen, er det dog nødvendigt, at du tjekker oftere, da bilen i det tilfælde bruger mere olie.

Nemt selv at påfylde olien

Du kan nemt selv fylde ny olie på din bil, hvilket gør, at du hele tiden kan være sikker på, at der er nok olie på den. Dermed kan du være sikker på, at din bil ikke kommer til at mangle olie, så din motor bliver ved med at være sund.

Her hos BAUHAUS forhandler vi tragte, der gør det nemt for dig at hælde olie på bilen uden at spilde. Dermed kan du hurtigt få fyldt ny olie på, når bilen mangler. Vær opmærksom på, at du ikke fylder for meget olie på. På bilens olieindikator kan du se, hvor meget der minimalt og maksimalt bør være.

Nemmere at starte bilen om vinteren med syntetisk olie

Der findes overordnet to forskellige former for olie: mineralsk olie og syntetisk olie. Ældre biler kører typisk på mineralsk olie, mens nyere biler kører på syntetisk. Den store fordel ved syntetisk olie er, at den kan forandre sin tykkelse i takt med, at temperaturen ændrer sig. Det gør, at det er nemmere for dig at starte bilen om vinteren.

Derudover er syntetisk olie mere stabil i forhold til, hvor godt den smører motoren i løbet af hele perioden, hvor du kører med den olie.

Om vinteren kan du også få brug for en isskraber, så du kan skrabe forruden ren for is og sne. Find sådan en og meget mere blandt vores store udvalg af biltilbehør.

Sådan vælger du den rigtige olie

Det står i din instruktionsbog, hvilken form for olie du bør bruge til din bil. Derfor er det nemt for dig at finde frem til den rette. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge en mekaniker til råds. Ældre biler kører typisk på mineralsk olie, mens nyere biler kører på syntetisk olie.

Ud fra ovenstående beskrivelse af, at det er nemmere at starte motoren om vinteren med syntetisk olie, kan det virke fristende, at du bruger det til din ældre bil. Typisk bruger ældre biler dog mere olie, og det kan derfor blive dyrt for dig at bruge fuldsyntetisk frem for mineralsk olie, som du burde.

Har du en dieselbil med partikelfilter, skal du vælge en særlig motorolie til den. Den kaldes for LOW SAPS. Hvilket betyder, at den har et lavt indhold af sulfat, aske, fosfor og svovl. Det er med til at gøre, at dit partikelfilter holder længere, når du vælger den form for olie.

Har du en bil med longlife serviceintervaller, hvor der altså er lang tid mellem, at din bil skal til service, kan du få en særlig longlife olie.

Selvom der findes en rigtig form for olie til din bil, er det først og fremmest vigtigt, at der er olie på bilen. Hvis din bil er ved at være tør for olie, og du ikke kan finde den rette type, er det derfor bedre, at du vælger en anden type olie. Når du så finder den rette type, bør du skifte olien ud med den rigtige. Kører din bil tør for olie, har det større konsekvenser for motoren, end hvis den i en kortere periode må køre på en anden form for olie.

Med den rette olie kommer bilen til at køre optimalt

Olien er som nævnt meget vigtig for, at din bils motor kommer til at fungere optimalt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at der er nok olie på bilen, og at det er den rigtige form for olie. Det kan du nemt selv tjekke og dermed sikre din bils motor en længere levetid.

Når du bestiller olie her hos BAUHAUS, kan du vælge mellem, om du vil have den leveret direkte til din dør, eller om du selv vil hente den nede i et af vores varehuse. Det sidste kalder vi for Click and Collect, og det betyder, at du bestiller olien på nettet, og at vi derefter lægger den klar til afhentning senest tre timer efter bestilling. Dermed bliver din tur i varehuset meget hurtigere.

Rul op på siden og find den form for olie, der passer til din bil.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.