Bliv kaptajn på din egen tømmerflåde

Byg-selv tømmerflåde | BAUHAUS

En tømmerflåde er et klassisk spejderprojekt, og det skyldes naturligvis, at det er teamwork udendørs – typisk med genbrugsmaterialer. Du behøver dog ikke være spejder eller have interesse derfor for at stable en tømmerflåde sammen. Tværtimod. Det kan også være et skægt projekt for børn og voksne helt generelt. 

For at bygge en tømmerflåde skal du sørge for at have følgende værktøjer og materialer til byggeprojektet: olietønder, lange rafter, tov/reb og årer/pagajer.

Alt afhængigt af hvor mange I er, kan I bruge følgende tommelfingerregel til at finde ud af, hvor mange olietønder der skal bruges. Der skal cirka bruges 100 liter opdrift pr. mand, og er I fire mand, skal I bruge to olietønder, og er I otte mand, skal I bruge fire olietønder. Vigtigst er det dog, at I altid bruger et lige antal olietønder, for ellers kan I ikke skabe en stabil tømmerflåde.

Du behøver hverken være spejder eller tømrer for at bygge en tømmerflåde. Følg vores guide, og nyd timevis af sjov med hele familien. 

 

Du skal begynde nedefra med at lave et stabilt og stærkt fundament. Lav rammen af fire rafter, som lægges i en firkant, og hvor de yderste ender overlapper. Her binder du dem sammen med tov/reb. Derefter lægger du to nye rafter oven på rammen i hver sin side. Det er vigtigt, du sørger for, at der er et mellemrum på cirka en halv meter mellem de yderste rafter på hver side, så olietønderne kan påsættes derunder. I midten kan du til gengæld sagtens lægge rafterne tæt.

Bind alle rafterne godt sammen med din ramme, og forsyn dernæst flåden med opdrift – i dette tilfælde olietønder. Hvis vi antager, du benytter fire olietønder, skal du placere to i hver side og fastgøre dem til rammen ved hjælp af reb/tov. Et voila! Nu er din tømmerflåde klar til at blive søsat. Tømmerflåder kan bygges i alle størrelser og former og bruges til mange forskellige formål.

Det vigtigste er dog, at du bruger solide rafter, tov/reb og holdbart opdriftsmateriale. Du skal naturligvis også sørge for at bygge et ordentligt fundament, men det gælder alle byggeprojekter. Ligesom med sæbekassebilen kan du også være kreativ med tømmerflåden og give den netop det udtryk, du ønsker.

Relaterede produkter

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag automatisk hver måned om et gavekort på 1.000 kr.