Bliv klogere på de danske bærbuske


Bærbuske er meget populære at have stående i haven. De både blomstrer og danner bær, som både smager og syner godt. Og der er bare noget særligt ved at kunne plukke sine egne frugter, grøntsager og bær i haven. Det smager bare bedre, når det er resultatet af ens eget slid og hårde arbejde. 

I Danmark og danske haver har vi faktisk mange forskellige bærbuske, der både trives og kan klare sig i det danske klima. Solbær, stikkelsbær, hindbær, blåbær, tranebær, tyttebær, brombær og hindbær er bare nogle af de bær, du kan dyrke selv med bærbuske. 

Men hvordan får du så succes med at plante og dyrke dine egne bærbuske? Det kan du få svaret på og hjælp til herunder.

Sådan får du succes med dine bærbuske


Hvis du har været i din lokale BAUHAUS og købe nye bærbuske, så kan du her få hjælp til, hvordan du bringer dem fra byggevarehus og til din have. Det første, du skal tænke på, er hvor du vil placere dine bærbuske. Det er ikke underordnet, om du placerer dem i sol eller ej. De fleste bærbuske vil gerne stå i sol så meget som muligt. Dog kan de fleste også tåle let skygge. Men hvis du eksempelvis planter hindbær, vil få flere og større bær, hvis din bærbusk står i sol det meste af dagen. 

Du skal altid enten plante dine bærbuske i foråret eller om efteråret. Der passer temperaturen. Om sommeren kan det være for varmt, og om vinteren er det både koldt og besværligt grundet hårde og måske frosne jord. 

Det er meget vigtigt, at du vander din bærbuske godt. Du kan næsten ikke vande dem for meget. Når de danner bær, så bruger de rigtig meget vand. Det vand skal du give dem. Du kan faktisk se tydelig forskel på en bærbusk, der har fået nok vand. Og en der ikke har. Der er store bær på den, der har fået vand, og mindre bær på den anden. Så hemmeligheden er rigeligt med sol og vand. 

Giv også gerne dine bærbuske en omgang gødning eller kompost. I og med at de suger meget vand, så suger de også meget næring. Så jo mere næringsholdig og våd jorden er, desto bedre vilkår har dine bærbuske for at vokse og danne store bær. 

Vi anbefaler altid, at du kun vælger sunde og resistente bærbuske, så du ikke risikerer, at der går skadedyr i dem. Spørg gerne i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, om den bærbusk, du ønsker, er resistent over for skadedyr. Eller eventuelt hvordan du kommer skadedyr til livs eller undgår dem til at starte med. 

Relaterede produkter

Beskæring af dine bærbuske


Nogle bærbuske som hindbærbusken er så sæsonbetonet, at du kan klippe den helt ned og se den vokse op igen på en sæson. Andre bærbuske står året rundt, og de vokser og vokser, så længe de får lov. Den type bærbuske er du nødt til at beskære, så du sikrer dig, at de holder sig sunde. 

Du skal bare beskære dine bærbuske - ribs, solbær, hindbær, brombær, stikkelsbær, solbær osv. - en gang om året. Det er rigeligt. I foråret kan du tynde ud i grenene, og om efteråret kan du lave det, der hedder en tilbagebeskæring. 

Brombærbuske og hindbærbuske klipper du helt ned, når du har høstet. Vi andre typer bærbuske skal du bare klippe de ældste grene af. På den måde holder dine bærbuske sig stærke og friske, så at sige. Og så er det lettere for lyset at komme ind i selve busken og ramme de nye skud.

Andre guides

https://www.bauhaus.dk/guides/tobaksplanten-er-en-robust-klatreplante-1
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto