Effektive veje til algefri belægning

Algebelægninger og flisepest gør ejendommens fliser og fortove både spejlglatte og grimme. Her får du ejendomsadminstratoren gode råd, der gør ejendommens betonarealer algefrie.

 

Solen har endnu ikke sluppet sit tag, og der er stadig gang i udelivet omkring beboelsesejendommene. Flisepest og algebelægning kan gøre det til en større affære at vedligeholde flisearealer og fortove omkring ejendommen, men med få midler kan du faktisk bevare en pæn overflade, så beboerne kan få det meste ud af udelivet.

Skal du kun vedligeholde mindre arealer, kan skarpkornet grus eller sand kombineret med fejekost og knofedt være en både miljøvenlig og tilstrækkelig måde at komme algevækst på betonbelægningerne til livs på. Sandet sørger for, at algerne bliver slebet væk, og fejer man ofte, er der ikke tilstrækkelig ro til, at algerne overhovedet kan vokse. Skal du derimod rense større arealer, er der sandsynligvis hverken tid eller kræfter til den metode.

Derfor kigger vi her nærmere på gode og miljøvenlige alternativer, der kan hjælpe dig med effektivt vedligehold af fliser.

Højtryksspuler

Højtryksspuleren kan være en hurtig genvej til algefrie fliser, da dens kraftige vandstråle renser og gør fliserne så flotte som nye. Men fordi højtryksspulerens vandstråle er 20 gange kraftigere end den, der kommer ud af vandslangen, risikerer man desværre, at strålen spuler lidt af betonen væk også. Det betyder, at fliserne får en mere ru overflade, der både er modtagelig overfor alger og mos.

Hvis du alligevel vælger højtryksrens til ejendommens betonflisebelægning, anbefaler vi, at du bruger en vandstrålevinkel på maks. 30 grader, eller at du monterer en terrassevasker på din højtryksspuler. Dens roterende dyser fordeler højtryksstrålen over et større areal og skåner dermed betonflisernes overflade.

Sørg altid for at sprede nyt fugesand mellem fliserne, når du har brugt en højtryksrenser.

Kemisk algerens 

Hvis du administrerer flere ejendomme og derfor kun ønsker at bruge et minimalt antal arbejdsdage i algerensningens tegn, kan kemisk algerens, godkendt af Miljøstyrelsen, være vejen frem. Du kan enten påføre algerens med en blød kost, med en vandkande påmonteret en sprededysse eller spraye den på. Det tager cirka fire dage for produktet at virke, og herefter skylles fliserne med vand. Kemisk algerens virker bedst under tørre vejrforhold, så det er en god ide at holde øje med vejrudsigten efter et par sammenhængende tørkedage, inden du begiver dig i kast med kemisk rens af udearealerne.

Husk at pleje fugerne

Uanset om du vælger højtryksspuling eller kemisk rens af ejendommens fliser, er det vigtigt, at du afslutter behandlingen med vedligehold af belægningens fuger. Mellem fliserne er der spredt fugesand, der har til opgave både at holde fliserne fast, men i høj grad også at minimere væksten af ukrudt mellem fliserne. Der bør spredes nyt fugesand på belægningen hver anden måned og som minimum efter endt behandling af fliserne. Det er ikke et sted, hvor det kan betalte sig at spare, for ukrudtet vil hurtigt vokse op mellem fliserne og være endnu en utaknemmelig og uskøn tidsrøver.

Forlæng din indsats med imprægnering

Ligesom så meget andet vedligehold kan belægningsafrensning være en omstændelig affære, og derfor er det oplagt at forlænge effekten af din indsats med for eksempel imprægnering, der kan være med til at holde alge og mos væksten nede. Bauhaus forhandler forskellige, miljøvenlige og godkendte alternativer, der kan hjælpe med at holde algerne væk i op til 15 år. Imprægneringen påføres optimalt set fliserne kort tid efter afrens og senest inden sommerens tørre vejr afløses af efterårets regn, der giver mere gunstige forhold for alger og mos.

**

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…