Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Børnelamper

(27)
Moderne børnelamper kan næsten gøre os forældre misundelige og ønske, at vi var børn igen. For med elektronik og moderne LED-teknologi har børnelamperne fået nye spændende muligheder og udgør ikke den samme sikkerhedsrisiko, som de gjorde, da vi..

Viser 27 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect

Viser 27 produkter

Børnelamper forlænger legen

Moderne børnelamper kan næsten gøre os forældre misundelige og ønske, at vi var børn igen. For med elektronik og moderne LED-teknologi har børnelamperne fået nye spændende muligheder og udgør ikke den samme sikkerhedsrisiko, som de gjorde, da vi var børn. For en moderne LED-børnelampe bliver ikke nær så varm. Så den kan ikke antænde skærmen, hvis lampen vælter eller sætte ild i det tørklæde eller papir, som ungerne i legen kommer til at tabe ned over børnelampen.

Børnelamper har altid været prydet med børnenes helte fra eventyr, film, tv-serier og tegneserier. Dengang vi var børn, var det først og fremmest som tryk på lampeskærmen eller også var lampes fod eller stander udformet som hovedpersonen eller noget fra dennes univers.

Den slags børnelamper findes stadig, men er efterhånden et særsyn. I stedet har ny LED-teknologi gjort det muligt at skabe nye, spændende lamper, hvor f.eks. hele lampen er udformet som hovedpersonen eller en af de vigtigste biroller fra den serie, film eller tegneserie, lampen skal portrættere.

Eller også giver en indbygget elektroniklampe nye, spændende funktioner, så den f.eks. sender lysprikker i alle regnbuens farver rundt i lokalet. Eller også har den masser af små LED-pærer indeni, der kan få lampen til at ligne en juvel eller animere motivet på lampen på en eller anden måde. Mulighederne er så meget federe end dengang vi selv var børn.

Hvilke børnelamper er der brug for i børneværelset

Når du skal købe børnelamper til børneværelset, skal du indtænke de samme behov i dit lampevalg, som når du køber lamper til andre af boligens rum. Derudover er der oftest også brug for en form for blidt og behageligt nattelys. For de fleste børn er i større eller mindre grad mørkerædde i en eller flere perioder i løbet af barndommen.

Børnelampen i loftet

Det første behov, du skal have dækket i børneværelset, er en overordnet orienteringsbelysning, der samtidig kan bruges som hovedbelysning i lokalet. Det kan klares med en børnelampe til loftet, f.eks. den gode gamle type med et print på lampeskærmen.

Men du kan også vælge andre løsninger. F.eks. en lang lysslange med LED-pærer, som du sætter hele vejen rundt langs kanten af loftet, eller slynger kunstnerisk rundt oppe på loftet. Den giver lige så meget lys som en traditionel loftslampe, men koster kun en brøkdel i strøm. Så skulle ungerne glemme at slukke lyset, kommer det ikke til at koste en herregård.

Samtidig slipper du for at skulle rende og skifte pærer i børnelampen i loftet hele tiden. For LED-pærerne i lysslangen kan holde til at være tændt i 50.000 timer. Så selv om den er tændt 8 timer hver dag, kan den sagtens holde til den dag dit barn fylder 18 – og der har det sikkert ikke været fedt at have en lysslange i loftet i mange år.

Børnelampen til lektierne

Ud over lampen i loftet har barnet de samme lysbehov som en voksen. Det vil sige, at der gerne skal være noget arbejdslys ved det bord eller skrivebord, som barnet med tiden kommer til at sidde og lave lektier ved.

Det kræver en bordlampe, der kan give et jævnt og blødt lys, som ikke kommer til at skabe genskin i den computer- eller tabletskærm, dit barn til den tid skal lave lektier ved eller følge med i de nyeste episoder af sine yndlingsserier på DR TV, Netflix eller en anden streaming-tjeneste.

Her giver LED-teknologien nye, mere sikre og mindre varme muligheder for en både fleksibel og ergonomiske korrekt belysning. Det vel at mærke uden at det går ud over mulighederne for at lampen forbliver en børnelampe, og ikke ligner den, du har stående på dit skrivebord på arbejdet.

Natlampen til børneværelset

Derudover ønsker de fleste børn sig en lampe til natbordet – og det må gerne være sådan en, de kan have tændt om natten, hvis de skulle blive bange for mørket. Igen er moderne LED-teknologi din ven af de samme årsager, som vi tidligere har været inde på.

Samtidig er den også børnenes ven, fordi LED-pærerne giver mulighed for at give lampen et mere fleksibelt design. For en LED-pære er i praksis bare en lille diode, der skal loddes på ledningerne i lampen. Den kræver ikke en stor fatning. Så der er flere frihedsgrader for designerne, når de skal udforme børnelamper – og det giver alle de der muligheder, som vi godt kunne have tænkt os, producenterne havde haft, da vi selv var børn.

Det giver også mulighed for at hænge en særlig natlampe op i loftet, måske udformet som en lysende fisk, et lille hjerte eller et rumskib. Eller for at opsætte væglamper eller købe natbordslamper med indbygget natfunktion. Med hjælp fra lidt indbygget elektronik består natfunktionen måske af et lille animeret landskab eller noget andet spændende, som barnet kan ligge og kigge på, mens det falder i søvn.

Der er bare så mange muligheder.

Lys til børnefesten

En helt særlig kategori af børnelamper er dem, der nok mest er tændt, når der skal være fest i børneværelset. Enten som en del af legen i hverdagen eller når ungerne holder fødselsdagsselskab, eller har venner på besøg.

Her giver børnelamper som den klassiske diskokugle eller LED-lamper med indbygget lysshow nogle helt fantastiske muligheder for at skabe en festlig stemning i børneværelset – både til en festlig fredag aften med venner, der skal sove der til i morgen, og når der skal danses igennem til det nye hit en mørk og kedelig tirsdag aften før sengetid.

Der er nok især der, vi voksne bliver misundelige og tænker øv – vi blev født for tidligt. Men heldigvis kan du også få nogle af de samme funktioner som f.eks. farveskiftende LED-lamper og LED-strips i nogle ”voksenlamper”.

Og så er det vel også helt i orden at købe en diskokugle eller anden spændende lampe som voksen. Du kan jo altid undskylde dig med, at den kun bliver brugt, når I holder fest. For hvem holder øje, når først mørket falder på.

 

 

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.