Er bilen klar til efterår / vinter?

Et typisk efterår i Danmark byder på både regn, rusk og smat, som kan være en drøj omgang for din bil. Og bagefter venter vinteren, som også slider godt på dit køretøj. Har du helt styr på bilens plejeprodukter?

Det danske efterårs- og vinterklima medfører en anelse mere vedligehold af din bil. Men, med en beskeden indsats får du både en pæn og velholdt bil, som samtidig holder længere. Vi har sammensat en tjekliste til dig, så du kan få din bil i tip top stand til efterår / vinter:

  • Skift til vinterdæk: Sørg for at skifte fra sommerdæk til vinterdæk i tide, inden sæsonens første frost overrasker dig. Allerede når morgen- og aftentemperaturen er omkring 7 grader, er det tid til at skifte.

  • Rustbeskyttelse: Som tommelfingerregel vil en undervognsbehandling cirka hver andet år være optimalt for at beskytte din bil mod rust - men det afhænger af bilens alder, pris og hvor meget du kører om vinteren.

  • Tjek lys og horn: Tjek lygter for og bag samt blinklys og horn. Du kan sagtens selv skifte pærer i forlygterne, mens side- og baglysene kan være lidt sværere at tilgå.

  • Tjek vinduesviskere: Viskerblade og gummi skal være hele og uden brud. Er bladene snavsede, kan du nemt rense dem med en svamp. Defekte viskerblade bør udskiftes.

  • Smør låse: Sørg for at smøre låse med en god låseolie - og hav en låseolie med de-icer liggende klar.

  • Kontrollér olie, køler- og bremsevæske: Moderne kørselsforhold, med blandt andet start-stop-kørsel, tung last, bakker og acceleration på motorveje, udsætter motorer for høj risiko for kraftig varmeudvikling. Vælg derfor en god motorolie, idet olien blandt andet regulerer motorens temperatur ved at optage og flytte varmen, så motoren er beskyttet under selv ekstreme kørselsforhold.

  • Skift til frostsikker sprinklervæske: Fyld frostsikker sprinklervæske på bilen og tjek, at dysserne virker ordentligt.

Du finder alt i tilbehør til din bil i BAUHAUS - uanset mærke og model. 

 

Gå ikke glip af nyheder og tilbud ...

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få relevante nyheder, gode gør-det-selv-tips og skarpe tilbud direkte i din indbakke 1-2 gang om ugen. 

 

frost tilbehør bil