Viden: Få mere ud af dit bryggers

Ordet bryghus er lige så rart og festligt, som ordet bryggers er det modsatte. Ikke desto mindre er det, hvad ordet bryggers kommer af. Bryghuset var en fast bestanddel af et godt hus helt tilbage fra middelalderen, hvor rummet blandt andet tjente som grovkøkken, vaskehus og -ja, bryggeri. I dag er bryggerset knap så spændende, men funktionerne er stadig i retning af vask og grovkøkken - men det står småt til ølbrygningen for de fleste.

I de gode gamle dage tilbage i 1970'erne, havde husene typisk to indgange. En pæn entré og en bryggersindgang, hvor beskidte gummistøvler kunne bankes af, og børn kunne træde ud af deres våde overtøj inden de skulle ind i de pæne stuer. I nybyggeri bliver entréerne efterhånden sløjfet, mens bryggerset stadig går sin sejrsgang. Det er nemlig et fantastisk funktionelt rum, som vel næsten er uundværligt for de fleste børnefamilier. 

I mange huse er det gamle bryggers ved at være en udtjent størrelse. Men du kan nemt bringe det praktiske rum op til nye højder og skabe et funktionelt bryggers, uden det skal koste dig en formue.

Find dit behov for det perfekte bryggers

Du bør overveje, hvad du bruger dit bryggers til nu, og hvad du drømmer om at bruge dit bryggers til i fremtiden. Er det tøjvask og opbevaring, du vil have, behøver du ikke nødvendigvis alverdens bordplads, mens du bør tænke mere i den retning, hvis du gerne vil kunne bruge det som grovkøkken. Er bryggerset husets entre, skal det være nemt og bekvemt at komme af med overtøj og sko, mens opbevaring og funktioner bør være gemt godt af vejen.

Hvis du har ønsker som disse, skal du sørge for, at moderne bryggers med en god mængde funktionalitet. På den måde kan du glædes dig over udtrykket og stilen men også alle fordelene fra det multifunktionelle bryggers. 

Udnyt hver og en kvadratmeter i dit bryggers

Det er alfa og omega at få udnyttet pladsen godt i dit bryggers. Som tiden går, vil der hos de fleste familier opstå et øget behov for at pakke ting væk. Simpelthen fordi der kommer flere ting ind i huset. Det er også svært at forestille, at du inddrager mere bolig til bryggersbrug, selvom behovet måske er til det.

Der er, hvad der er af plads, og det kan endda være rigtig svært at udnytte pladsen i et bryggers optimalt, for der er ofte nogle faste installationer, som det både er dyrt og svært at flytte rundt på. Det kan være rørføringer, teknikskabe og vandvarmere, og ofte er der ikke rigtig noget at stille op med dem. Måske har du også en fryser, der skal være plads til.

Blandt andet er det derfor, det er vigtigt, du kender dine behov. Er dit bryggers mere eller mindre bare en kombination af vaskerum og entré, kan du nøjes med en smule bordplads til at folde tøj på. Ja, hvis du da ikke har en kummefryser, der kan bruges. Resten af pladsen er godt brugt på høje skabe fra gulv til loft, og du kan spare en del plads på at sløjfe håndvasken. Og netop de høje skabe kan du bruge til at gemme opbevaring væk, som man ynder at gøre i deres bryggers. 

Husk, at skydelåger sparer på pladsen, og at skuffeskabe er effektive og gode til overblikket, når du er under hoftehøjde. Gem gerne vaskesøjlen bag en låge, og hæv med fordel arbejdshøjden. Pladsen under maskinerne kan jo bruges som opbevaringsrum.

Vil du have mulighed for at bruge bryggerset som grovkøkken, bør du prioritere noget mere bordplads, ligesom du naturligvis bør bevare en vask. Det er et oplagt valg, hvis du har køkkenhave eller får mange grøntsager med jord på, som du helst ikke skal have ind i dit rigtige køkken. Røremaskiner, sous vide-apparater, dehydratorer og andre dejlige køkkengrejer er også rare at få ud af køkkenet, hvis pladsen bliver trang.

Den ekstra bordplads i dit bryggers kan også være en fordel for småbørnsfamilier, for det er oplagt at have pusleplads i bryggerset, hvor der er rindende vand - og ikke mindst nemt at tørre op. Det er oplagt at stille de hårde hvidevarer under bordpladen, så dine eventuelle højskabe kan forblive skabe.

Når du bygger og skal indrette dit bryggers, kan du med fordel tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter, og kom godt i højden med skabene. Uanset hvordan du vælger at indrette dit bryggers, kommer du nok til at skulle save lidt i dine skabe, så der bliver plads til installationer og den slags.

Kom nemt og billigt til et nyt bryggers

I nedenstående scenarier går vi ud fra, at dit bryggers har fliser og klinker, der ikke får dig til at miste appetitten. Skal du til at lægge nyt gulv, bliver projektet sandsynligvis ikke særlig nemt - eller billigt. Husk, at et bryggers er et vådrum, så der skal vådrumssikres, hvis du brækker gulvet op.

Et lukket bryggers er en god idé, hvis bryggerset de facto er husets entré. Går du op i den slags petitesser om anstændighed, bør du gemme alt, hvad gemmes kan bag skydelåger og deslige. Så slipper dine gæster blandt andet for at blive konfronteret med husstandens vasketøj og lignende. Her kan du eksempelvis overveje en skydedørsløsning, der helt og aldeles kan tilpasses dine bryggersmål og behov for opbevaringsplads.

Et åbent bryggers er en god idé til det nye bryggers, hvis du vægter funktion over form. Hvis du ønsker løsningen med masser af bordplads, kan du komme temmelig billigt omkring det. Eksempelvis kan du få en charmerende stemning med elementer af porebeton og træ med en flot træbordplade som prikken over i'et i et nyt bryggers.

Porebeton, eller gasbeton, er et meget nemt materiale at arbejde med, og du kan tilpasse betonpladerne med en gasbetonsav. Du kan også nemt spartle og male pladerne, så de bliver pæne i finishen. Det er en god idé at tegne dit bryggersmøbel ret nøjagtigt, inden du går i byggemarkedet, så du er sikker på, at du får den rette mængde i den rette størrelse. 

Husk i øvrigt, at en dyb vask er god at have i bryggerset, hvor der også er plads i forhold til underskabet. En dyb vask gør nemlig tilværelsen nemmere, når du skal lægge tøj i blød, vaske mudrede gummistøvler og fylde eller rengøre store gryder i dit nye bryggers.

Er der børn i huset, er der gode odds for, at de kommer til at tilbringe meget tid med at få tøj af og på, og du kunne overveje, om en eventuel bar væg skulle byde på lidt skæg og ballade med et fototapet. Det kan også tage brodden af vaskerumsstemningen i det nye bryggers.

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…