Indlæser
Ændrede åbningstider i weekenden: Lørdag 8-18. Søndag 10-20.

Fuge

(168)
Har du et større fugearbejde foran dig? I så fald kan du med fordel se på vores store udvalg af fugetilbehør. I vores sortiment finder du alt det, du har brug for i forbindelse med fugning. Du kan blandt andet finde tætningslister, fugepistole..

1-32 af 168 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 168 produkter

Fugemasse

Har du et større fugearbejde foran dig? I så fald kan du med fordel se på vores store udvalg af fugetilbehør. I vores sortiment finder du alt det, du har brug for i forbindelse med fugning. Du kan blandt andet finde tætningslister, fugepistoler, silikone og fugeskum.

Fugearbejde kræver først og fremmest finesse, men de rigtige produkter og redskaber spiller også en stor rolle, og dem kan vi hjælpe dig med at finde hos BAUHAUS. Finessen må du selv stå for.

Hvilken slags fugemasse skal jeg vælge?

Inden du vælger en fugemasse, så er det vigtigt, at du ved, hvilke egenskaber fugemassen skal have, så den passer til dit projekt. Det er nemlig heller ikke ligegyldigt, om din fugemasse skal bruges indendørs eller udendørs. Det kan være, at du vil male fugen mellem væggen og fodpanelet over? Eller vil du fuge rundt om dit nye badekar?

Du skal nemlig sikre dig, at din fugemasse har de ønskede egenskaber, så du kan få et tilfredsstillende resultat. Det står naturligvis på produktet, hvad du kan bruge fugemassen til, men herunder kan du læse mere om de enkelte typer fugemasse:

 • Bitumen/tagklæber: Tagklæberen kan blandt andet bruges til at lime underpap og tagpap fast med og ligeledes til at reparere huller i taget. Det bliver fremstillet af bitumen. Det er et restprodukt, hvilket kommer, når man raffinerer råolie. Denne type er faktisk både en fugemasse og en lim, og den hærder ikke helt igennem, men den bliver derimod ved med at være blød og klæbende.
 • Vådrumssilikone: Vådrumssilikone er en sej silikonemasse, hvor der bliver dannet en meget elastisk og vandtæt fuge. Du anvender denne type ved fuger i vådrum, der er meget udsat for vand - det gælder eksempelvis på badeværelset og i køkkenet. Du skal dog være opmærksom på, at den mugner på et tidspunkt, selv om fugen er tilsat et antimugmiddel. Fugemassen skal fjernes igen med en skarp kniv, da kemiske opløsningsmidler kan skade vådrumsmembranen.
 • Brandfugemasse: Dette er en type fugemasse, der kan tåle helt op til 1200° C. Den bliver typisk anvendt i brændeovne til at lukke utætheder og til at klæbe glasfiberpakningen fast til ovnlågen. Fugemassen bliver ekstrem hård, efter den er blevet hærdet.
 • Glassilikone: Dette er en specialfugemasse, der bliver brugt til at lime akvarier sammen med samt til monteringen af spejle. Du kan også bruge den som en vådrumssilikone, men du skal være opmærksom på, at den er eddikebaseret og kan ætse porøse overflader som eksempelvis marmor. Fugen er glasklar og den hærder til en halvhård, gummiagtig fuge.
 • PU-fugemasse: Der er udviklet andre og mere miljøvenlige slags fugemasser end PU-masser, hvor PU står for polyuretan. Denne type bliver dog anset af mange for at være den stærkeste fugemasse. Den hæfter på alt og bliver dermed brugt til mellem blandt andet murværk og vinduer. Vær opmærksom på, at den udskiller isocyanat gas under hærdningen. Den er dertil elastisk, og den kan også males over.
 • MS-fugemasse: Hvis en fugemasse bliver kaldt for marinefuge eller multifuge, så er denne fugemasse typisk en MS-fugemasse. Den giver meget holdbare fuger. Derfor er det muligt at bruge denne fugemasse til skibsgulve - med gummifuger -, skibsdæk, samling af køkkenbordplader og meget mere. Massen er ret tynd ved påføring og fylder på den måde revnerne godt ud.
 • Akrylfugemasse: Fugemasserne i denne kategori er ideelle, hvis du skal skjule en revne mellem et fodpanel og en væg. Du skal bruge fugemassen indendørs, og den kan også blive malet over. Når fugemassen er hærdet, kan overfladen føles en smule gummiagtig.
 • Byggefuge: Ved denne fugemasse bliver fordelene fra silikone- og PU (polyuretan)-fugemasser forenet til en elastisk fugemasse. Du kan anvende denne type både ude og inde til blandt andet at tætne fuger mellem bygningsdele og rundt om døre og vinduer. Fordelen frem for silikonefugen er, at byggefugen kan males over, og den tåler også større temperaturudsving.

Køb fugemasse online hos BAUHAUS

Har du fundet den rette fugemasse, der passer til dit projekt? Så er det nemt og hurtigt at bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig komme i gang med dit projekt derhjemme. Vi leverer til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus i nærheden af dig via vores Click & Collect.

Ellers kan du også altid besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvor du kan se nærmere på vores sortiment af fugemasse. Vores medarbejdere kan give dig yderligere information, og de kan svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den rette type fugemasse med hjem.

 


FAQ:

 1. Hvad er fugemasse?
  Fugemasse er en tyktflydende masse, der bliver brugt til at udfylde huller og mellemrum mellem forskellige strukturer. Du kan finde mange forskellige typer fugemasse, der egner sig til forskellige formål. Typisk består fugemasse af en blanding af vand, cement og sand. I boligen bliver fugemasse ofte brugt til at udfylde mellemrum mellem fliser på badeværelset og i køkkenet.
 2. Hvad er den bedste fugemasse til kældervægge?
  Dette afhænger af, hvilket materiale din kældervæg er lavet i. Men ved eksempelvis betonblokke kan du vælge at gøre brug af en såkaldt naturlig hydraulisk kalk. Denne type indeholder ikke cement, gips eller andre tilsætninger, men den har en vis sejhed, smidighed og åbenhed der gør den til et godt valg til disse sten.
 3. Hvordan fjerner man fugemasse fra hænderne?
  Start med at dyppe dine hænder i vand, der er tilsat lidt opvaskemiddel, og glat så fugen ud. Opvaskemidlet forhindrer nemlig fugemassen i at klæbe til fingrene. Det overskydende fugemasse kan du fjerne med sæbevand. Såfremt fugemassen er tørret, så kan det hjælpe at anvende alkohol til at fjerne fugemassen fra hænderne.
 4. Hvordan fjerner man fugemasse fra fliser?
  Din fremgangsmåde afhænger af typen på din fugemasse samt dine fliser. Men du kan først og fremmest prøve at fjerne fugemassen med citronsaft, citronsyre, en svag saltsyre- eller eddikesyreopløsning på maks 30% afhængig af dine fliser. Inden du går i gang, skal du gerne sørge for, at dine fliser faktisk kan holde til behandlingen.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.