Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Gardiner & Persienner (388)

Hos BAUHAUS kan du vælge gardiner og persienner som passer til netop din boligindretning. Vi har mange forskellige gardin- og persienneløsninger, du kan vælge mellem. Så vi har med garanti også en til din bolig.Hos BAUHAUS kan du købe ga..

1-32 af 388 produkter

Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 388 produkter

Gardiner og persienner

Hos BAUHAUS kan du vælge gardiner og persienner som passer til netop din boligindretning. Vi har mange forskellige gardin- og persienneløsninger, du kan vælge mellem. Så vi har med garanti også en til din bolig.

Hos BAUHAUS kan du købe gardiner både i standardmål og efter mål. Derved kan du få præcis den gardinløsning, du har brug for, uanset om vi taler gardiner til stue, køkken eller soveværelse.

Hvorfor skal du have gardiner i vinduerne?

Gardiner er med til at sikre at solens lys holdes ude – eller lukkes ind – når det passer dig. Når du indretter din bolig med flotte og funktionelle gardiner, så skaber du hygge i dit hjem og gardinerne beskytter f.eks. dine møbler og gulve mod blegning af solens UV stråler. Samtidig opnår du en langt bedre akustik i rummet, da gardiner er med til at reducere støjniveauet i de lokaler, hvor de er hængt op.

Hvordan vælger du de rigtige gardiner

Når du skal vælge gardiner til et rum, handler det først og fremmest om, hvilken funktion gardinerne skal have, samt farvevalget i lokalet på både vægge, gulve, lofter og møbler. Dette er med til at diktere gardintypen og en række vigtige parametre på gardinerne.

Derudover handler det om stuens placering i forhold til solen, og hvilken type vinduer og hvor store de er. Derudfra kan du så vælge den stil, som du ønsker at gardinerne skal have. Den skal naturligvis passe til resten af lokalets indretning og møbelvalg.

Hvilken funktion skal gardinerne have?

Hvad skal gardinerne bruges til i det lokale, hvor de skal hænge? Typisk skal de anvendes til at trække for, enten hvis sollyset virker generende eller for at holde nysgerrige blikke ude, når det er blevet mørkt, og du tænder lyset indenfor.

Men gardiner kan også anvendes som dekoration i lokalet, have en praktisk funktion som støjdæmpende element eller anvendes til at dæmpe det indfaldne sollys’ styrke, så møbler, gulve og vægge ikke bleges af sollyset.

Gardintyper

Alt efter hvad gardinerne skal anvendes til, får du svar på en lang række parametre som f.eks. stoftype og stoftykkelse. Derudover er funktionen oftest også med til at bestemme gardintypen. Her er der grundlæggende 6 forskellige gardintyper, som du alle kan finde i vores produktsortiment:

  • Rullegardiner – gode til mørklægning og fylder minimalt i vinduet. Giver et rent og enkelt udtryk
  • Foldegardiner – også gode til mørklægning og nemme at vaske. Fylder lidt mere end rullegardiner
  • Persienner – gode til at regulere lysindfaldet, nemme at rengøre og tilfører visuel kant til vinduet
  • Lamelgardiner – praktisk talt persienner sat på højkant. Gode til at styre lysindfald og nemme at tilpasse
  • Pliességardiner – gode til mørklægning. Fås med forskellige betjeningsmuligheder i trendy farver og design
  • Traditionelle gardiner – fås i mange forskellige design, nemme at sætte op og nemme at vaske.

Tidligere var også undergardiner meget udbredte. De var udført af blondestof, hvorfor de hang for vinduet hele tiden. Her skærmede de dels for nysgerrige blikke gennem store vinduer og dels også for sollyset, når solen stod lige på ruderne. Men af samme grund gulnede og falmede de nemt. I dag ses denne gardintype derfor kun meget sjældent i vinduerne.

Hvilket rum skal gardinerne anvendes i

Dit valg af gardiner dikteres i nogen grad også af, hvilket rum i boligen gardinerne skal anvendes i. For der er stor forskel på, hvilke gardiner du anvender i f.eks. køkken, stue og soveværelser.

Køkkengardiner

Dit valg af køkkengardiner afhænger i høj grad af, hvor gardinerne er placeret i forhold til madlavningen. I nærheden af madlavningen er traditionelle og andre stofgardiner ikke videre praktiske. De bliver hurtigt beskidte, og kommer nemt til at lugte af mados.

Derfor vælger mange at anvende rullegardiner eller persienner i de vinduer, der er placeret i umiddelbar nærhed af komfur og køkkenvask. Eller nøjes med en gardinkappe placeret hen over toppen af vinduet.

Persiennerne er det mest praktiske valg, da de er nemmere at rengøre og ikke kommer til at tage lugt af madlavningen.

Er vinduerne placeret længere fra komfuret, kan f.eks. plisségardiner være et godt valg. Her kan du regulere lysindfaldet efter behov, eller bruge dem til at skærme for udefrakommende nysgerrige blikke, når I sidder om madbordet.

Gardiner i stuen

I stuen har du for alvor frie hænder til at vælge gardiner. Her er det især vinduestypen og stuens placering i forhold til solens bane på himlen, som sætter scenen for dit gardinvalg.

Hvis vi tager solen først, handler det naturligvis om, hvor meget solen står på ruderne på de tidspunkter, hvor I opholder jer mest i stuen. Står den lige på, vil der hurtigt blive varmt i stuen, ligesom den kan blænde, og der kan opstå irriterende genskin på tv- og andre skærme.

Her kan plisségardiner være en god løsning, ligesom traditionelle gardiner også er smart valg – eventuelt med hjælp fra et rullegardin, når der er brug for mørklægning i den lyse del af døgnet.

Ved større vinduer eller terrassedøre som går fra gulv til loft, kan et lamelgardin være en praktisk løsning. Her kan du nemt regulere lysindfaldet ved at dreje på lamellerne, ligesom de kan trækkes helt fra – så det er nemt at komme ud og ind af terrassedøren – når gardinerne ikke skal anvendes.

Gardiner til soveværelset

Vil du sikre dig den bedste nattesøvn, skal du sørge for, at der er helt mørkt i soveværelset. Vores hjerne er udviklet til at reagere på lys, når vi sover, fordi vores urhjerne ser det som et faresignal. Derfor bør der faktisk slet ikke være noget lys i soveværelset – end ikke standby-lampen på tv’et må være tændt.

Her kan du med fordel anvende tunge gardiner, der samtidig giver en effektiv støjdæmpning – både i lokalet og fra omgivelserne. For støj er ligesom lys et faresignal, der kan få dig til at vågne unødigt flere gange i løbet af en nat. Det åbner op for tankemylder og andre problemer med at falde i søvn. Så jo mindre lys og støj du har i dit soveværelse, jo bedre nattesøvn får du.

Alternativt kan du købe deciderede mørklægningsrullegardiner i plissé, der kan sættes i vinduet. De skal være totalt tætsluttende i siderne, for at de virker efter hensigten. Vælger du denne løsning, kan du med fordel anvende almindelige gardiner – eventuelt med en tung, stor kappe hen over vinduet til at give værelset et lidt mere hyggeligt, huleagtigt præg.  

Farvevalg på gardinerne

Dit farvevalg på gardinerne handler i høj grad om, hvor meget du gerne vil have, at gardinerne skal gøre opmærksom på sig selv. Har du dæmpede eller lyse farvenuancer på væggen, vil et par gardiner i en kraftig kontrastfarve virkelig lyse op og påkalde sig opmærksomheden.

Mange vælger et mindre larmende farvevalg, eventuelt i form af helt lyse eller hvide gardiner med mønstre på, der passer til lokalets eller møblernes øvrige farvevalg.

Brug for hjælp?

Find din gardinløsning allerede i dag og gå direkte til gardiner efter mål eller se vores store udvalg af standardgardiner her på siden.

I samarbejde med DEBEL tilbyder BAUHAUS også professionel rådgivning, opmåling og montering.

Gardinbussen bringer et stort udvalg af tekstiler med hjem til dig, og kan tilbyde alt inden for rullegardiner, plisségardiner, alu-persienner, lamelgardiner, foldegardiner og gardinlængder.

Når du bestiller Gardinbussen gennem BAUHAUS, bliver du kontaktet inden for 2 hverdage af en repræsentant fra Gardinbussen. Så kan I få aftalt tid til, hvornår de skal komme forbi og præsentere deres store udvalg af gardiner, persienner og andre boligtekstiler til dig.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.