Indlæser

Gardinstænger & tilbehør

Filtrer

43 produkter

Shopping Options
Pris
-
price link
Produkttype
 1. Beslag & vinkler 11
 2. Gardinskinner & tilbehør 10
 3. Gardinstænger 15
 4. Montagetilbehør 7
Farve
 1. Hvid 20
 2. Metal 14
 3. Satin 1
 4. Sort 4
 5. Sølv 2
Højde (mm)
 1. 120 1
 2. 180 1
Tykkelse (mm)
 1. 3.5 1
Dybde (mm)
 1. 55 1
Størrelse
 1. 120 x 55 mm 1
 2. 180 x 55 mm 1

Alle produkter

 1. Vormann Gardinvinkel Hvid
  Vormann Gardinvinkel Hvid
  Fra: 24,95 kr.
  Click & Collect Levering

43 produkter

Gardinstænger og tilbehør

Ingen gardiner uden gardinstænger og andet tilbehør. Så enkelt er det. Men faktisk er gardinstænger og tilbehør ikke så enkelt, som det lyder. For der findes mange forskellige typer, og de fleste af dem finder du hos BAUHAUS. Her fører vi et bredt sortiment af gardinstænger og andet gardintilbehør, som du finder lige herover. Herunder kan du læse mere om gardinstænger, hvordan du vælger de rigtige, og hvordan du sætter dem korrekt op.

Gardinstænger lyder ikke som den helt store videnskab. Alligevel kan du nemt komme til at vælge forkert, for bredt eller for smalt, når du vælger gardinstænger til dine vinduer. For gardinstængerne spiller en meget vigtig rolle, når det handler om at skabe det rigtige udtryk med gardinerne og placere dem korrekt både i højden og bredden omkring vinduet.

Sådan vælger du de rigtige gardinstænger til dine gardiner

Når det handler om at finde de rigtige gardinstænger, starter jagten oftest med at finde de rigtige gardiner. Først når de er fundet, begynder du at tænke på, hvilke gardinstænger der er behov for.

Her handler det i første omgang om, hvilken type gardin du har valgt. Her er der også mange valgmuligheder lige fra rullegardiner over lamelgardiner og plisségardiner og til de mere traditionelle gardintyper.

Rulle- og lamelgardiner

Har du valgt f.eks. et rulle-, plissé- eller lamelgardin, køber du oftest en komplet løsning, hvor alt følger med. Det samme gælder de fleste former for foldegardiner og persienner.

Eventuelt kan der være brug for lidt tilbehør i form af f.eks. splejsestykker, hjørner og vinkler, der kan samle de skinner, som f.eks. lamelgardiner hænger i. Nogle gange er der også brug for ekstra vægbeslag til ophængning af gardinskinnerne.

Traditionelle gardiner

Til traditionelle gardintyper skal der oftest vælges en gardinstang, der enten går igennem gardinerne i enten en løbegang eller nogle dertil udskårne huller i gardinet. Eller også kan du vælge et skinnesystem, hvor gardinet sættes fast på gardinskinnen ved hjælp af et påsyet rynkebånd med gardinhægter i.

Sidstnævnte løsning giver en oftest næsten helt usynlig ophængningsløsning, som hverken du eller boligens gæster næppe lægger mærke til.

Men vælger du en gardinstang, der føres gennem gardinerne, åbnes der op for en lang række valgmuligheder, når det gælder både stangens udformning og afslutningen på gardinstængerne. Her er der mange forskellige valgmuligheder, der hver især passer til den stemning og den stil, du vil udtrykke med gardinerne.

Går du efter en romantisk stemning, er en mere rustik gardinstang med kunstfærdige afslutninger oftest løsningen. Her fremstår gardinstængerne meget synlige, uanset om gardinet er trukket fra eller for. Det sørger især afslutningen på gardinstængerne for.

Vil du have et mere moderne udtryk, vælger du en mere glat gardinstand uden de store kunstfærdige afslutninger.

Når der skal være plads til flere lag gardiner i vinduet

Mange har tit flere lag gardiner for vinduerne i f.eks. deres soveværelse. Her kan det nemlig være praktisk med et tyndt gardin inderst, som du kan trække for, når du vil holde nysgerrige blikke ude af soveværelset, men stadig gerne vil have lys ind.

Foran har du så placeret nogle kraftigere gardiner, der kan holde både lys og lyd ude af soveværelset, når du skal sove. Det er vigtigt, fordi vores hjerne opfatter begge dele som faresignaler, når vi sover. Derfor risikerer du blive hevet ud af den dybe søvn flere gange i løbet af natten for lige at afgøre, om det lys eller den lyd der kommer ind ad vinduet, nu rent faktisk er en fare, eller noget du ikke behøve tage dig af.

Når du skal placere to gardinlag foran vinduet, kan du f.eks. vælge at placere en gardinskinne inde i vinduet til det tynde gardin og gardinstang på væggen over vinduet til det tykke, lyd- og lysdæmpende gardin. Alternativ kan du købe et vægbeslag, der kan holde begge gardinlag og sætte dem hen over vinduet.

Det giver mulighed for, at både det tynde og det tykke gardin kan dække vinduet helt. For ved at placere gardinskinnen inden i vinduet, kan der nemt opstår åbninger i siden langs vinduesrammen.

Vælg den rigtige bredde på gardinstangen

Når du skal vælge gardinskinne eller gardinstang, skal du sørge for at vælge den rigtige bredde. Det gælder især for de gardinstænger, du sætter op oven over vinduet. For hænger du en gardinskinne op inde over vindueskarmen, er bredden naturligvis dikteret af vindueshullets bredde.

Men stangen over vinduet skal have den rigtige længde i forhold til vinduesbredden. Her anvender mange gardinmontører en tommelfingerregel, der hedder, at gardinstangen skal være cirka 20 % længere end vinduesbredden. Så har du et vindue på 1 meter i bredden, skal gardinstangen helst være omkring 120 cm lang.

Når du skal placere gardinstangen over vinduet, er det vigtigt, at den sidder centreret hen over midten på vinduet. Derved kommer gardinstangen til at gå lige langt ud over vinduet i hver side. Det giver det mest harmoniske udtryk og sikrer, at gardinerne sidder rigtigt, når de er trukket fra.

Vælg den rigtige højde til gardinstangen

Når du skal sætte gardinstangen op over vinduet, skal den helst sidde minimum 8-10 cm over den øverste kant på vindueshullet. Derved får du en passende højde over vinduet, ligesom du er sikker på, at du ikke kommer til at bore ind i jernarmeringen på en eventuel bagmursoverligger, der holder muren over vinduet.

Alternativt kan du vælge en gardinskinne, der placeres i loftet. Det ser dog bedst ud, hvis der ikke er alt for langt fra toppen af vinduet og op til loftet. Til gengæld slipper du for at bore i væggen, hvilket tit kan være en udfordring – især i en murstensvæg.

Har du et meget stort vinduesparti, kan det være praktisk at opdele gardinet og gardinstængerne i flere længder – både når du skal trække gardinerne for og fra, samt når du skal sætte gardinerne op og senere nedtage dem for vask.

Vælg den rigtige længde på gardinet

Men det er ikke kun højden og placeringen af gardinstangen, der er vigtigt. Også længden på gardinerne spiller en væsentlig rolle, for det udtryk de skaber.

Her bør du går efter at vælge en gardinlængde, så gardinerne slutter:

 • 3 cm over gulvet for lange gardiner, som går helt til gulv
 • 8-10 cm under karmen for gardiner, der hænger ved siden af vinduerne
 • 3 cm over en eventuel radiator, som er placeret under vinduet

Holder du dig inden for disse længder og de ovenfor angivne placeringer af gardinstængerne, kommer du til at skabe et flot vindue med harmonisk udseende gardiner omkring.

Så nu er du klar til at rulle op til toppe af siden og gå i gang med at finde de helt perfekte gardinstænger til dine gardiner.

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.