Indlæser
Enkelte tekniske services bl.a. Click&Collect er pt. ude af drift - læs mere

Plisségardiner

Filtrer

177 produkter

Shopping Options
Pris
-
price link
Produkttype
 1. Lysdæmpende gardiner 74
 2. Montagetilbehør 9
 3. Mørklæggende gardiner 42
 4. Top down/bottom up 52
Varemærke
 1. Debel 177
Serie
 1. Dubai 11
 2. Flex 24
 3. Flex Narvik 7
 4. Honey 9
 5. London 27
 6. Milano 1
 7. Pisa 12
 8. Touch 36
 9. Touch LR 22
 10. Touch Split 26
Farve
 1. Grå 37
 2. Hvid 73
 3. Sort 66
Længde (mm)
 1. 1200 1
 2. 1300 63
 3. 1600 75
 4. 2100 28
Bredde (mm)
 1. 600 18
 2. 700 1
 3. 1000 20
 4. 1200 19
 5. 1300 14
 6. 1400 14
 7. 1500 1
 8. 1600 5

Alle produkter

177 produkter

Plisségardiner – enkelt, smagfuldt og praktisk

Plisségardiner er praktiske, fordi de ikke fylder særlig meget, hverken når de er trukket ned eller op. Ja, faktisk kan de næsten ikke ses, når de er trukket op. Det giver maksimalt lysindfald og mulighed for hurtigt at trække gardinerne for, hvis solen står på, eller du gerne vil holde nysgerrige blikke ude. Se det store udvalg af plisségardiner hos BAUHAUS herover, og læs mere om plisségardiner i teksten herunder.

Et plisségardin kombinerer det funktionelle med det dekorative. Samtidig er det meget nemmere at holde rent end f.eks. persienner eller foldegardiner. Bare træk gardinet ned og tør med en opvredet, fugtig klud. Så fjernes støv og andet snavs nemt og hurtigt fra gardinet, så det ser flot og rent ud igen.

Plisségardinerne fås i flere forskellige udførelser. Således kan du få plisségardiner, der er transparente eller semi-transparente, så de tillader et vist lysindfald gennem stoffet, plisségardiner der kan fungere som mørklægningsgardiner, samt nogle virkelig smarte plisségardiner der fungerer som solafskærmning. De kan flyttes ned i vinduet, så de dækker for solen, samtidig med at du både kan få lys ind både over og under gardinet.

Gardinerne fås med flere forskellige former for snoretræk eller helt uden snoretræk til at trække gardinet op eller ned med. De sælges i forskellige bredder, der kan tilpasses til vinduesbredden, ligesom du kan få børnesikring til plisségardinerne.

Hvad er et plisségardin

Et plisségardin er en gardintype, der fungerer som en form for kombination af rullegardiner og persienner. Lige som rullegardinet består plisségardinet nemlig af noget stof, der passer i bredden til vinduet. Stoffet er foldet, så det kan foldes helt sammen, når gardinet trækkes op og foldes ud, når gardinet trækkes ned.

Til at trække gardinet op eller ned er der oftest monteret et snoretræk i stil med dem, du kender fra persienner. Snoretrækket er enten ført gennem gardinstoffet eller sidder langs kanten. Det er også muligt at købe plisségardiner uden snoretræk, eller hvor snoretrækket er skjult mellem to lag stof. Sidstnævnte giver i øvrigt en effektiv mørklægning.

Hvordan vælger du det rigtige plisségardin?

Når du skal finde det bedste plisségardin, handler det naturligvis først og fremmest om, hvad gardinet skal anvendes til.

Er det primært for at holde nysgerrige blikke ude fra din bolig, eller for at kunne regulere lysindfaldet en lille smule, er transparente eller semi-transparente plisségardiner en god løsning. Her er det ikke muligt at kigge ind. Men samtidig tillader gardinet stadig et vist lysindfald gennem vinduet.

Skal gardinet anvendes som decideret solafskærmning, bør du vælge enten et semi-transparent eller helt ugennemsigtigt gardin. Gerne den særlige Up’n’Down-type, som gør det muligt at trække gardinet ned både for neden og for oven. Derved kan du styre hvor i lokalet, der bliver skygge og samtidig stadig få sollyset ind både over og under gardinet. Det er en rigtig smart løsning, der er meget anvendelig i hverdagen.

Endelig er der muligheden for at anvende plisségardiner til decideret mørklægning. Det kan være praktisk både i stuen, når solen står ind på storskærmen eller i børne- eller soveværelset, når der skal være mørkt om natten. Her giver plisségardinerne mulighed for at skabe mørklægningen, uden at du skal fylde vinduet med tunge gardiner.

Mørket er vigtigt for os, når vi sover. For vores hjerne er skruet sådan sammen, at den reagerer på lys og lyd, selv om vi sover. Det er faresignaler, som vi er nødt til at tage stilling til. Derfor bliver vi revet ud af vores dybe søvn for lige at vurdere faren. Det giver en dårligere søvnkvalitet, især hvis du bor ud til en befærdet vej, hvor bilerne kører forbi med lys på om natten.

Sådan måler du op til et plisségardin

Når du har fundet ud af, hvilken type plisségardin du skal bruge, er det på tide at finde ud af størrelsen på gardinet. Her skal du måle længden og bredden indvendigt i vindueskarmen, hvis du ønsker at garnet skal være placeret derinde. Det er også muligt at placere plisségardinerne uden for vindueskarmen. Så slipper du for at skulle tilpasse gardinet på længden.

Ved opsætning inde i vindueskarmen

Ønsker du at placere gardinet inden i vindueskarmen, skal du sørge for at måle vindueskarmen både for oven og for neden, samt i hver sin side. For oftest er der forskel på målene, også selv om du bor i et nyere hus.

Når du skal vælge den rigtige bredde på plisségardinet, skal du bruge det korteste af de to mål. Så er du sikker på, at gardinet kan være inde i vindueskarmen. Træk 1 cm fra bredden til opsætningen, så har du det rigtige mål i bredden.

Når du skal måle højden, skal du tage det længste af de to mål. Så er du sikker på, at gardinet kan nå i begge sider af vindueskarmen. Her skal der ikke fratrækkes noget til opsætning.

Ved opsætning uden på vindueskarmen

Ønsker du, at dit plisségardin skal sidde udvendigt på vindueskarmen, måler du bredden hen over toppen af vinduet ud til kanten af en eventuel indfatning omkring vinduet. Derved får du minimumsbredden på gardinet.

Mål derefter højden på vinduet på midten af vinduet. Læg 1 cm til både i toppen og bunden af vinduet, så du er sikker på, at gardinet kommer til at dække ordentligt både for oven og for neden.

Sådan tilpasser du dine plisségardiner

Med de rigtige mål kan du nu finde det plisségardin i produktoversigten øverst på siden, der passer bedst til dit vindue. Skal gardinerne monteres inde i vindueskarmen, skal de skæres til på bredden. Det kræver det rigtige værktøj i form af en nedstryger og en hobbykniv.

Skal gardinet tilpasses på bredden, er det vigtigt, at du skærer lige meget af i hver side. Så er plisségardinet f.eks. 100 cm og vindueskarmen måler 90 cm (inkl. fradrag af 1 cm til opsætning) i bredden, skal der skæres 5 cm af i hver side.

Med nedstrygeren skærer du ophæng og bundramme til på længden. Husk at fjerne endebeskytterne i hver side, inden du skærer. De holdes fast med en elastiksnor, som du ikke må skære over.

Når ophæng og bundramme er skåret til, kan du skære selve gardinet af med en skarp hobbykniv. Det gøres lettest ved at skære gardinet, mens det er lukket sammen.

Nu er gardinet klar til at blive sat op efter anvisningerne på emballagen.

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.