Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Grillplader & grillriste (135)

Det er ikke alle producenter, der husker at få med i manualen, hvordan nyt grilltilbehør håndteres første gang, så her får du lige et par universelle tips. Hvis der er tale om et stykke tilbehør, der kommer i kontakt med maden, skal det r..

1-32 af 135 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 135 produkter

Grillpladen giver helt nye muligheder for madlavning

Kært barn har mange navne, og grillpladen går også under betegnelser som stegeplade, støbejernsplade og lignende. I alle tilfælde er der tale om en lukket plade i stedet for den klassiske rist. Det giver pludselig helt nye muligheder i madlavningen. Som tommelfingerregel kan du betragte en grillplade som en stor pande, og her kan du tilberede mange af de samme ting som på en pande. Prøv for eksempel en brunch med scrambled eggs eller spejlæg kombineret med lækker bacon.

Grillpladen er også perfekt til biksemad og i det hele taget alle former for mad, som ikke kan steges direkte på risten. En del grøntsager er også nemmere at tilberede på en grillplade. Mulighederne er mange, og det er næsten kun fantasien, der sætter begrænsningerne.

Skift grillristen ud og få en næsten helt ny grill

Hører du til de mere erfarne, der har grillet gennem en årrække, vil du sikkert før eller siden skulle overveje at skifte den gamle grill ud med en ny. Her kan du med fordel smutte forbi BAUHAUS, der har et af Danmarks største grill-udvalg, uanset om du er til gasgrill eller kulgrill. Ofte er det dog selve grillristen, der er problemet, og du kan derfor overveje, om det måske er nok at udskifte risten alene.

Hos BAUHAUS har vi originale grillriste til mange grillmodeller, så der er gode chancer for, at vi vil kunne hjælpe. Lav pizza eller bagværk med sprød skorpe på en bagesten Med en pizzasten eller bagesten på grillen bliver mulighederne endnu flere. En bagesten er ikke nødvendigvis fremstillet i sten, men kan også være udført i tegl eller andet lignende materiale.

Pointen er dog i alle tilfælde, at materialet kan optage og akkumulere meget varme fra grillen. Det har vist sig at være en stor fordel, når der skal bages - hvad enten det drejer sig om pizza, brød eller boller. Skorpen bliver nemlig helt perfekt, og det er lettere at opnå en god luftig konsistens i bagværket. Hos BAUHAUS finder du bagesten i både runde og firkantede udgaver, så der er helt sikkert en model, der kan passe til netop din grill.

Tips til rengøring af grillristen

Der er mange forskellige holdninger til, hvordan grillristen skal vedligeholdes, og der findes ingen endegyldig facitliste. Temperaturen i en grill er så høj, at bakterier og andet skadeligt dræbes effektivt, så der er for så vidt intet i vejen for at grille på en beskidt rist. Sidder der for meget skidt, vil det dog typisk smitte af på de madvarer, der grilles, og det ser knap så appetitligt ud. De fleste foretrækker derfor som minimum at holde grillen ren fra gang til gang med en god grillbørste og en skraber.

Hos BAUHAUS har vi et bredt sortiment af produkter til grillpleje. Herunder også forskellige typer grillrens på flaske til både rustfrit stål, støbejern og emalje. Spørg gerne en medarbejder, hvis du er i tvivl.

Ud over løbende vedligehold foretrækker de fleste også fra tid til anden at give grillristen den helt store hovedrengøring, så den bliver som ny. Nogle grillriste leveres med anvisninger omkring rengøringen, som i så fald naturligvis bør følges. Ellers kan du lægge risten i blød i sæbevand natten over i en stor bakke eller balje. Så løsner snavset sig, så det kan fjernes.

Under alle omstændigheder skal der dog bruges en del knofedt, hvis madresterne er brændt godt fast. Er der tale om en rist af støbejern, er det en god ide at efterbehandle med madolie, når den er tør.

Tips til ibrugtagning af nyt grilltilbehør

Det er ikke alle producenter, der husker at få med i manualen, hvordan nyt grilltilbehør håndteres første gang, så her får du lige et par universelle tips. Hvis der er tale om et stykke tilbehør, der kommer i kontakt med maden, skal det rengøres, før det tages i brug første gang. Varmt vand og opvaskemiddel er normalt tilstrækkeligt til at fjerne eventuelle bakterier og den tynde oliefilm, der ofte kan sidde på overfladen.

Sørg for at få skyllet al sæben af efterfølgende. Rustfrie, glatte overflader kan uden videre tørres af med viskestykke eller køkkenrulle, men er der tale om en grovere overflade som for eksempel en grillrist i støbejern, er det bedst at lade den lufttørre. Ellers risikerer du, at der hænger papirfnuller eller fibre fast. Støbejern kan dog ruste, så det skal helst tørre inden for kort tid. Læg eventuelt risten eller tilbehøret på den varme grill nogle minutter for at speede processen op.

Er der tale om et støbejernsprodukt, kan du vælge at smøre det ind i en madolie, der tåler høj varme. Det kunne for eksempel være rapsolie. Madolien skal påføres alle overfladerne. Er der eksempelvis tale om en grillrist, skal både over- og underside behandles, og olien skal ind i alle sprækker og kroge. På den måde beskyttes overfladen effektivt. Slut forberedelserne af med at få varmet grilltilbehøret godt igennem. T

ænd grillen på fuld varme og lad grilltilbehøret blive brændt godt igennem i 20-30 minutter. Processen sikrer en effektiv desinfektion, og du får bugt med eventuelle dårlige lugte og bismage, der kan afsættes fra et helt nyt produkt. Har du behandlet med madolie, vil der desuden dannes et hårdt lag på overfladen, som i praksis giver en slip let-effekt, som den kendes fra eksempelvis teflonbelægninger.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.