Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Højbede (101)

Et højbed i haven er ikke bare en nem løsning at holde have på, det er også en rigtig flot løsning. Med et højbed bliver både blomster og planter præsenteret meget elegant, fordi beplantningen bliver løftet fra jorden, så den kommer ..

1-32 af 101 produkter

Special Price 249,95 kr. Regular Price 299,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Special Price 148,95 kr. Regular Price 269,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
999,95 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 101 produkter

Højbede 

Et højbed i haven er ikke bare en nem løsning at holde have på, det er også en rigtig flot løsning. Med et højbed bliver både blomster og planter præsenteret meget elegant, fordi beplantningen bliver løftet fra jorden, så den kommer mere i fokus.

En sidegevinst ved højbede er, at ukrudt får sværere ved at brede sig, hvis du planter dine planter tæt sammen i højbedet. I stedet for at bruge tiden på at luge ud, så kan du derimod nyde din flotte have. Som haveejer kommer du garanteret ikke til at fortryde investeringen i et højbed.

Hos BAUHAUS har vi et bredt sortiment af højbede, så du kan sandsynligvis også finde et højbed, der passer til din have derhjemme. Vi har højbede i både træ og metal, og du kan frit vælge imellem forskellige størrelser og højder.

Selve højden på dit højbed kommer an på, hvad du vil højbedet til, men det kan også være fornuftig at overveje din arbejdsstilling, så du kan skåne ryggen.

BAUHAUS har lavet til alt, hvad du bør vide om højbede. Du kan læse guiden her.

Højbede i træ

Træ er altid et godt materiale at arbejde. Desuden har træ et naturligt og flot udseende, og dets udtryk varierer afhængig af den specifikke træsort. Derfor er det også oplagt at vælge højbede i træ.

Dog er træ ikke helt uden vedligeholdelse. Det er nemlig et naturmateriale, og af den grund holder det ikke for evigt. Levetiden for træ i et højbed afhænger af træsorten. Nogle billigere træsorter som gran holder naturligvis i kortere tid end andre træsorter som eg, der kan holde i op til 40 år.

Uanset hvilken træsort du vælger til dit højbed, så kan du forvente at træet bliver lidt mørt efter 5-10 år. Du kan dog forlænge levetiden på dit højbed i træ ved at give det en omgang træbeskyttelse. Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af forskellige slags træbeskyttelse.

Højbede i metal

Et højbed i enten stål eller jern er både en praktisk og elegant løsning, der passer godt til de fleste haver og til terrassen. Højbede i metal kan fås i flere typer af metal, det kan eksempelvis være stål, galvaniseret stål, aluminium eller jern. Kig bare igennem de enkelte højbede fra de forskellige producenter, så du kan finde den rette model hjem til dig.

Et højbed i metal er en kompakt løsning, der beskytter dine planter, og som samtidig kan holde til det alsidige danske vejr i mange år. Et højbed i metal behøver ikke at være kedelig at se på. Eksempelvis kan du få stilrene højbede i mørkegrå og kvartsgrå.

Få den rette jord til dit højbed

Når du skal til at anlægge dit nye højbed, så er det vigtigt, at du bruger den rette jord. Det giver nemlig blomsterne og planterne de bedste betingelser for vækst. Derfor skal du bruge jord, der er porøs og næringsrig.

Du kan sagtens lave din egen jordblanding ved at blande almindelig havemuld med kompost. Hvis du ønsker en lettere løsning, så kan du også købe højbedsmuld, der allerede er blandet og klar til brug.

Højbedsmuld er nemlig udviklet specifikt til højbede, og derfor indeholder jorden også den optimale sammensætning af muld, gødning og kompost. Derudover har højbedsmuld den rette struktur, der giver dine planter gode vækstbetingelser. Her finder du det samlede udvalg af jord hos BAUHAUS herunder højbedsmuld.

Hvis du gerne vil sikre dig, at dine planter har de bedste vækstbetingelser, så bør jordens PH-værdi ligge på mellem 6,8 og 7,5. Er PH-værdien enten for høj eller for lav, så påvirker det næringsstofferne i jorden, som planterne lever af.

Det er nemt at måle PH-værdien. Du skal blot bruge et indikatorpapir. Et alternativ hertil er et elektronisk PH-meter, der kan give et mere præcist svar.

Køb dit højbed samt tilbehør online hos BAUHAUS

Når du har fundet et højbed, der imødekommer dine behov, så er det let og ligetil at bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig få en elegant løsning til haven derhjemme. Vi leverer til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect service.

Vil du gerne se nærmere på vores sortiment af højbede samt alt tilbehøret dertil, så kan du altid kigge forbi dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her vil vores kompetente medarbejdere give dig yderligere information, og de kan svare på dine spørgsmål. På den måde kan du nemlig være sikker på at få det helt rette højbed med hjem til haven.


Q&A:

 1. Hvad er et højbed?
  Et højbed er ganske enkelt et bed, der er etableret oven på havejorden. Højbedet har en kant af typisk træ eller metal, der afgrænser højbedet, og som holder jorden på plads. Betingelserne for at dyrke blomster og planter i et højbed er anderledes, og derfor er det nødvendigt, at du bruger porøs og næringsrigt jord i højbedet.
 2. Hvordan laves et højbed?
  Du kan finde højbede i mange forskellige udformninger og materialer. Selve konstruktionen af et højbed er forholdsvis enkel, så derfor kan du også selv lave dit eget højbed. Undgå trykimprægneret træ, hvis du vil dyrke spiselige afgrøder som krydderurter og grøntsager. Lav en plan for, hvor højbedet skal placeres i haven. Derefter skal du have den rette jord og fylde i bedene, så du er klar til at dyrke afgrøder.
 3. Hvad kan man plante i et højbed?
  I dit højbed kan du plante forskellige blomster, planter, urter og grøntsager. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne. I princippet kan du gro næsten alle slags grøntsager og planter - med undtagelse af store træer og buske. Ligeledes kan langsomt voksende frugttræer og bærbuske også fint plantes i et højbed.
 4. Hvor er det en god ide at placere et højbed?
  Placering af et højbed afhænger af, hvad du ønsker at plante. Hvis du gerne vil dyrke krydderurter og grøntsager i højbedet, skal du være opmærksom på, at der er forskel på de enkelte krydderurter og grøntsager. Nogle kræver meget lys, mens andre ikke kan tåle alt for meget sollys. Undgå gerne at placere højbedet for tæt på en hæk, da hækken kan stjæle sollyset.