Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Presenninger (11)

Presenninger bruges som regel mest til afdækning, men det robuste materiale giver mulighed for en lang række andre anvendelsesområder til både sjov og alvor. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne, men her får du et par små i..

Viser 11 produkter

Hvad er en presenning?

En presenning er et stykke kvadratisk eller rektangulært robust sejldug/plastmateriale. Presenningen er vandtæt og udført med hulringe i hjørnerne, så den kan spændes op med reb, snor eller elastikstropper.

Anvendelsesmulighederne er uendelige, men ofte bruges en presenning til at afdække og beskytte mod regn (og sol).

Hos BAUHAUS fører vi et bredt udvalg af presenninger i både blå, grøn og transparent udførelse og i materialekvaliteter fra de helt tynde og lette på 55 gram pr. kvadratmeter og op til meget robuste udgaver på 180 gram pr. kvadratmeter. Vi har dem også i alle størrelser, lige fra få kvadratmeter og helt op til 100 kvadratmeter.

Det, der først og fremmest adskiller presenningen fra et almindeligt stykke plastik, er den robuste udførelse. Et stykke plastik kan sagtens bruges til afdækning, men selv den mindste ridse kan medføre revner. En presenning modstår næsten altid strabadserne og kan derfor bruges igen og igen. De forstærkede hulringe i hjørnerne gør det desuden let at fastgøre presenningen. Ofte er en presenning også forstærket med en indstøbt armering, som yderligere forlænger holdbarheden.

Hold din presenning ren og tør

Alt efter brugen vil du ofte ende op med en presenning, der både er våd og beskidt. Presenningen tager for så vidt ikke skade af at være i den tilstand, men af hensyn til dig selv og de ting du i fremtiden skal afdække, er det mest behageligt med en ren og tør presenning.

En nem løsning er at brede presenningen ud på græsplænen og spule den ren med haveslangen. Særligt genstridigt snavs kan eventuelt løsnes med en kost. Vend derefter presenningen om, og gentag behandlingen på bagsiden. Hvis der er plads, bør du vende presenningen over på et nyt, ”rent” stykke af græsplænen.

De lidt større presenninger kan være svære at håndtere, hvis du ikke har en hjælper. Specielt i blæsevejr kan det drille gevaldigt, når den skal bredes ud. Her kan du dog benytte dig af hulringene i hjørnerne. Sæt for eksempel en pløk i hvert hjørne, så der er styr på presenningen.

Vær opmærksom på, at en presenning lige som alt andet kan blive jordslået, hvis den pakkes sammen i fugtig tilstand. Og det gælder uanset om fugtigheden skyldes rengøring eller almindelig brug. Sørg for at få presenningen bredt ud i tørvejr, så den kan tørre. Læg den eventuelt over nogle havestole, så der også kommer luft til undersiden. Når den er helt tør, kan den lægges sammen.

Også her kan større presenninger være drilske, og det er som regel lettest at være to til arbejdet. Til gengæld fylder en perfekt sammenlagt eller -rullet presenning næsten ingenting og kan opbevares på en hylde i garagen eller haveskuret.

Hvis uheldet er ude og presenningen bliver jordslået eller får en ulækker belægning af mug og skimmel, bør du gøre noget ved sagen. Svampesporer er ret usunde at omgås. Heldigvis kan problemet let løses med eksempelvis Rodalon, som selvfølgelig også kan fås hos BAUHAUS. Rengør blot presenningen med en opløsning af Rodalon og vand i blandingsforholdet 1:10, skyl efter med rent vand og lad tørre.

Hav altid flere presenningstørrelser ved hånden

Eftersom presenninger er overraskende billige, kan du lige så godt sørge for at have dem liggende i forskellige størrelser. En almindelig presenning koster som regel mindre end benzinudgifterne til turen til byggemarkedet, så det kan ikke betale sig at vente på, at behovet opstår. Hav et udvalg ved hånden, så du er godt klædt på til enhver opgave.

Det er også lettest at arbejde med en presenning, der passer nogenlunde til opgaven. Er der blot tale om en trailer, der skal overdækkes, er en lille presenning eksempelvis det bedste valg. Derimod kan en stor presenning være god som midlertidig afdækning ved reparation af tagkonstruktion og andre større byggeopgaver.

Som regel betaler det sig også at have passende tovværk ved hånden til fastgørelse af presenningen. Se for eksempel udvalget af tov og reb i din lokale BAUHAUS, eller spørg en medarbejder til råds. Til nogle opgaver kan det være lettere at bruge elastiske bagagestropper eller specialstropper til presenning.

Andre anvendelser for presenninger

Presenninger bruges som regel mest til afdækning, men det robuste materiale giver mulighed for en lang række andre anvendelsesområder til både sjov og alvor. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne, men her får du et par små ideer til, hvad presenning også kan bruges til:

  • Billigt solsejl til haven
  • Alternativ cementblander
  • Sjov glidebane til børnene

Til havefesten eller over sandkassen kan et solsejl være den helt rigtige løsning. Du kan sagtens købe et smart solsejl, men det er ret dyrt. Alternativet er naturligvis presenningen, som let spændes op med tovværk, pløkke og lignede. Er der ingen tykke grene eller andre oplagte befæstelsespunkter, kræver det lidt fantasi at få presenningen op, men som regel kan det blive en fin løsning.

Skal du have blandet en mindre mængde cement til en støbeopgave, er det for dyrt at leje en cementblander. På den anden side er det ikke let at blande cement i en gulvspand. Bred i stedet en presenning ud på jorden, og placer de afmålte ingredienser af sand og cement på midten. Få hjælp af en makker, og hold presenningen fra hver sin side. Ved at løfte skiftevis i hjørnerne kan I efterligne cementblanderes principper.

Måske har du allerede investeret i en plastikglidebane til børnene. Ellers kan ud let selv lave en version af en presenning. Lav gerne en ekstra lang bane, og fastgør presenningen med pløkke. Hav en spand stående med sæbevand, og hæld lidt ud over presenningen efter behov. Så bliver den glat som en skøjtebane, og I kan have mange sjove konkurrencer om, hvem der kan glide længst.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.