Indlæser

Robotplæneklippere

Filtrer

90 produkter

Shopping Options
Pris
-
price link
Nedsat pris
 1. Ja 2
Produkttype
 1. Knive 1
 2. Reservedele 13
 3. Robotplæneklippere 31
 4. Tilbehør 47
Varemærke
 1. AL-KO 16
 2. Biohort 2
 3. Black & Decker 2
 4. Bosch 13
 5. Gardena 15
 6. Grouw 1
 7. LandXcape 2
 8. Powerworks 1
 9. Ryobi 8
 10. Trolla 1
 11. Worx 18
 12. YardForce 9
Areal (m²)
 1. 0-3000 m2 1
 2. 350 m² 1
 3. 400 m² 1
 4. 500 m2 1
 5. 500 m² 8
 6. 600 m² 1
 7. 700 m2 1
 8. 700 m² 2
 9. 750 m² 1
 10. 800 m² 2
 11. 1000 m² 6
 12. 1200 m² 1
 13. 1250 m² 1
 14. 1500 m² 1
 15. 2000 m² 1
Klippebredde
 1. 16 cm 4
 2. 18 cm 14
 3. 19 cm 2
 4. 20 cm 2
 5. 22 cm 6
 6. 26 cm 2
Klippehøjde
 1. 15-60 mm 2
 2. 20-45 mm 2
 3. 20-50 mm 4
 4. 20-55 mm 1
 5. 20-60 mm 6
 6. 25-55 mm 3
 7. 30-50 mm 1
 8. 30-60 mm 10
Med batteri og lader
 1. Med batteri og lader 14
 2. Med lader 1
 1. AL-KO robotplæneklipper Robolinho 500 E
  Fri fragt
  Montageservice
  AL-KO robotplæneklipper Robolinho 500 E
  Special Price 3.999,00 kr. Regular Price 4.999,00 kr.
  Click & Collect Levering

90 produkter

En flot grøn græsplæne kommer ikke af sig selv

Som haveejer ved du sikkert, at græsplænen skal plejes, hvis den skal være grøn og pæn sommeren igennem. Det indebærer som oftest, at plænen skal gødes, vandes og have en kærlig hånd med både fjernelse af mos og ukrudt.

Mangler du redskaber, gødning eller ekstra græsfrø, kan du selvfølgelig altid komme forbi BAUHAUS, hvor vi har alt til haven.

Passer du imidlertid græsplænen godt, belønnes du som regel med en frodig og flot plæne, som naboen ser misundeligt efter. Det eneste problem er bare, at den skal klippes ganske ofte. En frodig græsplæne vokser hurtigt, så klipning to gange ugentligt er ikke usædvanlig praksis i sommerhalvåret. Alt afhængig af havens størrelse og din plæneklippers kapacitet kan det tage ganske lang tid, som egentlig kunne være brugt bedre på andre gøremål i haven eller huset.

Det kan derfor ikke overraske, at robotplæneklippere er blevet uhyre populære. De har ikke været på markedet ret mange år, men ses i dag kørende mange steder i både private haver og offentlige parker.

Hvad er en robotplæneklipper?

Som navnet mere end antyder, er der tale om en lille robot, som selv klarer alt arbejdet fuldautomatisk. Det lyder måske lidt utopisk for mange, men det fungerer faktisk rigtig godt i praksis. Den batteridrevne enhed er forholdsvis lille, og den klipper hverken særlig hurtigt eller bredt. Det behøver den til gengæld heller ikke, for den har hele dagen til arbejdet. Når batteriet er tomt, kører robotplæneklipperen selv til ladestationen, og efter nogle timers ladning er den igen klar til at fortsætte arbejdet. Den passer med andre ord sig selv, så din opgave består egentlig kun i at slibe eller udskifte knivene efter behov samt naturligvis at holde lidt øje med, at det hele kører, som det skal.

Sammen med robotplæneklipperen får du en kantledning, som skal placeres med pløkke (eller eventuelt graves ned) rundt i kanten af græsplænen. Ledningen afgrænser det område, som robotten må boltre sig på. Så snart robotplæneklipperen møder ledningen, vil den vende om og køre i en anden retning. På den måde beskytter du blomsterbedene og sikrer, at den lille hjælper ikke kommer på afveje.

Robotplæneklipperen er også forsynet med mekanismer, som styrer den uden om forhindringer, som flagstænger, potteplanter og stensætninger. Mærker robotten en forhindring, skifter den blot kurs.

Robotten vil kunne klare hovedparten af græsklipningen, men vær forberedt på, at den måske ikke kan komme ind i de mest snævre hjørner og helt ud til alle kanter. Det kan derfor være nødvendigt at finpudse med en havesaks eller andre passende redskaber, men tidsforbruget vil stadig være minimalt.

Mange fordele i forhold til traditionelle plæneklippere

Robotplæneklipperen adskiller sig markant fra den traditionelle plæneklipper på flere punkter. Her kan blandt andet nævnes:

 • Mindre støj
 • Større miljøvenlighed
 • Større sikkerhed
 • Mere ensartet klipning
 • Frigørelse af tid til andre opgaver

Et af de største problemer ved de traditionelle, benzindrevne plæneklippere er det næsten ekstreme støjniveau, som både generer naboerne og din egen familie. Her skal plæneklipningen helst planlægges, så den ikke falder sammen med, at naboen hygger i haven ved grillen, eller genboen har den lille til at sove til middag i barnevognen.

En robotplæneklipper støjer meget lidt og ikke i en grad, der generer omgivelserne. Der er jo tale om en lille, batteridrevet elmotor og meget begrænset ydelse.

De fleste benzindrevne plæneklippere er også meget forurenende, da der ikke stilles de samme miljøkrav til motorerne som eksempelvis ved biler. Også det problem er løst med robotplæneklipperen, der kører på opladeligt batteri og har et meget beskedent strømforbrug.

De fleste robotplæneklippere opererer desuden med bioklip, idet græsset klippes i ganske små stykker, der simpelthen forsvinder mellem græsstråene. Det mindsker udpiningen af jorden og mindsker dermed behovet for gødskning.

Har du små børn eller husdyr, kender du sikkert bekymringen om, at nogle skal få fingre, tæer eller hale i plæneklipperens farlige rotorblade. Med en robotplæneklipper kan du til gengæld være helt tryg. Den klipper ganske vist med roterende knive, som ikke er helt ufarlige, men sikkerhedsmekanismer stopper al drift i samme øjeblik, klipperen løftes den mindste smule op fra jorden.

Har du en travl hverdag, kender du sikkert problemet med, at klipningen af græsplænen nogle gange må udskydes til en anden dag med bedre tid.

I praksis vil længden på plænen derfor kunne svinge en del. Det gælder især, hvis du en periode er væk på ferie eller bare har ekstra travlt. Robotplæneklipperen har til gengæld kun et eneste formål i livet, og det er at holde din plæne pænt klippet hele tiden. Den klipper både på hverdage, i weekender og i ferietiden – konstant og jævnt.

Hele pointen med robotplæneklipperen er naturligvis at frigøre din tid til andre opgaver, og det er præcis, hvad du opnår.

Vælg robotplæneklipper i en passende størrelse

Selvom robotplæneklipperen har god tid til at klippe plænen, kan den alligevel komme på overarbejde, hvis kapaciteten er for lille. Det tager lang tid at komme over hele plænen, og i højsæsonen vokser græsset hurtigt.

Du skal derfor vælge en model, som passer til plænestørrelsen. Denne parameter er angivet på de enkelte varebeskrivelser, men du er også velkommen til at rådføre dig med ekspedienten hos BAUHAUS.

Som regel vil det være sådan, at de billigste modeller egner sig bedst til små plæner, mens store arealer kræver en noget kraftigere og dermed også dyrere model.

Bemærk også, at de fleste robotplæneklippere er designede til regulære plæner uden alt for mange forhindringer. Har du en meget skrånende eller ujævn plæne, kan det være nødvendigt at vælge en kraftigere model samt eventuelt en model med lidt større hjul. 

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.