Med en gennemstrømsvandvarmer er der altid varmt vand


Kender du det, at du skal i bad, men der er lige en, der skal bade før dig? Så står du der og venter, og når det er blevet din tur, er der ikke mere varmt vand. Enten skal du vente endnu længere tid, på at vandet bliver varmt, eller også må du tage et koldt bad. Ingen af delene er særligt tiltalende.

Dog kan du slippe for det problem, hvis du installere en gennemstrømsvandvarmer. Den varmer nemlig dit vand op lynhurtigt. Det betyder i praksis, at dit vand bliver varmet op, lige så hurtigt som det løber ud. Du løber altså kun tør for varmt vand, hvis du løber helt tør for vand. Og det gør du af gode grunde aldrig. 

For at gøre det hele bedre er gennemstrømningsvandvarmeren også billigere i drift end den klassiske varmtvandsbeholder. 

En gennemstrømningsvandvarmer er billig og mere hygiejnisk


Med en traditionel varmtvandsbeholder er der typisk varmt vand nok til et bad eller lignende, men så heller ikke mere end det. Desuden skal beholderen også bruge en masse energi på at holde vandet varmt, så der ikke kommer Legionella bakterier i vandet. Det koster på elregningen.

Den ekstra udgift slipper du helt for, hvis du vælger en gennemstrømsvandvarmer. Her skal vandet som nævnt først varmes, når det kommer ud af røret. På den måde er der altså ikke noget vand, der skal holdes varmt på din bekostning. Det er desuden også godt for miljøet.

I grove tal snakker man om, at en gennemstrømsvandvarmer bruger ca. 200 kWh om året per voksen i husstanden. Til sammenligning kan en varmtvandsbeholder (også kendt som en el-vandvarmer) løbe i at forbrug 1000 kWh om året. 

Hvis du varmer dit vand op med et gasfyr eller et pillefyr, er der også mange penge at spare. Du kan faktisk spare mere end 2.000 kroner, hvis du skifter dit gasfyr eller pillefyr ud med en gennemstrømsvandvarmer. 

Relaterede produkter

Sikkerhed og bedre plads med en gennemstrømsvandvarmer


En klassisk varmtvandsbeholder fylder meget i billedet, når den hænger på væggen. Den passer sjældent ind i indretningen, og dens – i nogen øjne – karakteristiske udseende passer mest af alt til et skur eller et sommerhus. Men gennemstrømsvandvarmeren er mere diskret i sit udseende, og på den måde egner den sig både til at blive brugt i sommerhuset og helårsboligen. Faktisk er de moderne gennemstrømsvandvarmere så diskrete, at du har masser af muligheder for at lege med placeringen af dem.

Det er også nemt at skrue op og ned for varmen. Faktisk er det nemmere, end når du gør det via vandhanen. Fordelen er, at du kan angive i præcise grader, hvor varmt vandet skal være. Når du skal bade eller vaske hænder, skal du bruge vand ved cirka 40-45 grader, og det kan du angive direkte på vandvarmeren.

Varmtvandsbeholdere er som udgangspunkt heller ikke så sikre, da de let kan blive skruet op og ned for. Det vil sige, at kommer et barn til at skrue meget op og bruger vandet, så risikerer barnet at blive skoldet. Med en moderne gennemstrømningsvandvarmer kan du låse temperaturen, og dermed er det sikkert for alle i familien at bruge det varme vand.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto