Indlæser

Afsnit 17 - Taget

Afsnit 17 - Taget

Afsnit 17 - Taget

Da Anne og Simon købte huset vidste de godt, at taget var ved at være udtjent. Det fik de bekræftet da det efter 14 dage pludselig regnede ind gennem taget. Derudover var taget understrøget og meget af understrygningen var løst og utæt.

Så nu stod den på projekt “nyt tag”. Men hvem, hvad og hvordan griber man en tagudskiftning an?

Anne og Simon startede som de fleste andre projekter med at søge lidt rundt på nettet og herefter forhører de sig hos samarbejdspartnere. Både BAUHAUS og deres tømrerhold anbefalede at vi kiggede nærmere på Randers Tegl.

Randers Tegl er dansk-ejet, dansk-produceret og et kvalitets tegl-produkt med mange års erfaring.

Efter lidt søgen på Randers tegls hjemmeside, hvor de bla. prøvede deres Myroof, bestilte de en prøvepakke for at se og føle teglene in real life. I løbet af få dage havde de prøvepakkerne og umiddelbart kunne de bedst lide det “svej” og farven på en engoberet Højslev vingetegl. Den var organisk og elegant i sit udtryk og passede virkelig godt til huset arkitektur.

Da det er en stor investering at skifte tag tog de op til Randers tegl for, at få professionel rådgivning fra dem. De har vel at mærke væsentlig mere erfaring. Efter en times god rådgivning og sparring omkring valg af tagtype, farve mm. besluttede de sig for en lille dansk højslev vinge tegl - sort engoberet.

Nu kunne håndværkerne bookes, materialerne bestilles i BAUHAUS og stilladset stilles op.

Håndværkerne vurderede at det ville tage ca. 14 dage at gøre følgende:

- Tage det gamle tag af

- Rette alle spær og forstærke disse

- Isolerer hele taget

- ligge undertag

- Lægge tag

- Lave inddækninger

 

Dagen kom og der blev sat et stillads op omkring hele huset. Man skulle lige vende sig til at det var en smule mørkt inde i huset - men det var jo heldigvis tidsbegrænset.

Efter stilladset var stillet op kom en stor kranbil med et mobilt lad. Håndværkerne kravlede op på taget og hurtigt fik de smidt de gamle tegl ned i det mobile lad. Inden Anne og Simon fik set sig om var det udsigt til himlen fra 1. sal.

De havde kun lige fået taget af da den første byge meldte sig. Der blev de lidt nervøse da der pludselig var vandpytter inde på gulvet i 1. sal. Men håndværkerne var hurtige til at få en overdækning på og forsikrede dem om at det ville fordampe hurtigt igen.

Da først de gamle tegl var pillet af kunne de begynde at montere nye spær. Når dampspæreren var monteret på indesiden kunne de lægge de 45 cm rockwool og det vigtige blå undertag. Når først man har monteret undertaget kan man faktisk godt undvære det nye tag 1 måneds tid. Det kan man fordi undertaget er imprægneret med noget som afviser vand. Imprægneringen aftager dog over tid så man skal ikke vente alt for længe med det nye tag.

Efter håndværkerne også havde monteret lægterne og de nye VELUX vinduer var der klar til taget fra Randers Tegl.

Først bliver teglene lagt ud i bundter hen over hele taget. Så starter man med at lave taget rundt om vinduerne, hvor teglene ville skulle skæres til for at passe. Dernæst er det bare at lægge dem ud over hele taget. På bare 2 dage fik vi lagt det nye tag og så skulle de blot lave nye inddækninger og blikkerne var forbi og sætte nye tagrender op også.

Da stilladset endelig blev fjernet var huset slet ikke til at kende igen. Det var svært at forestille sig huset havde haft sådan et gammelt og slidt rødt tag. Anne og Simon er simpelthen så glade for deres nye flotte tag. Det passer husets stil perfekt og det er en god mangeårig investering. 

Se materialelisten her

Du kan læse mere og ansøge om energitilskud her>>