Indlæser

Afsnit 5 - Badeværelset, kælder

Afsnit 5 - Badeværelset, kælder

Afsnit 5 - Bad i kælderen

Det første rum Anne og Simon tager fat på er toilettet i kælderen. Det kan måske virke lidt mærkeligt, at de starter med et lille badeværelse i kælderen. Men da de har besluttet at bo i huset, mens de renoverer, er der nogle basale behov som skal tilgodeses. Gennem det meste af renoveringsprocessen, skal Anne og Simon bo i kælderen, derfor giver det mening for dem at lave badeværelset der først. Huset er “født” med et lille ydmygt toilet. Dette toilet udvides, så der bliver plads til en bruseniche.

Men først skal de have de gamle vægge revet ned og det hele skal køres på genbrugspladsen. Anne og Simon har valgt ikke at lave gulvvarme i kælderbadeværelset, da dette er en dyr omgang og de hellere vil bruge pengene andre steder. I stedet har de fået installeret en radiator og ny rørføring i hele badeværelset.

Se materialelisten her

Den nye rørføring har bevirket, at Anne og Simon har kunnet vælge placering af toilet, vask og bruseniche, hvor de fandt det bedst anvendt. Efter placering af rørføring, fik de støbt gulv med korrekt fald ned mod unidrain(bruse afløb). Herefter kom muren og vægge af 75 mm porebeton. Fra den ene dag til den anden var der pludselig et rum, som var godt på vej til at blive til et badeværelse. 

Da der ikke er nogen af dem, der har gode erfaringer med montering af porebeton, vådrumssikring, montering af fliser og vandskuring, har de haft håndværker til ret mange ting i badeværelset. Så mens håndværkerne har knoklet for at få badeværelset færdigt, har Anne og Simon haft tid til finde godt inventar til badeværelset. De har valgt 20x40 fliser i gråt råt look både på væg og gulv, et 60 cm vaskemøbel fra Noro, en 90 cm brusevæg fra Camargue og Hans Grohe vask og brusearmatur. Da murer og vvs’er havde udført deres del af arbejdet blev Anne og Simons tur til at trække i arbejdstøjet igen. Anne og Simon monterede brusevæg, spejl, lampe, karm, dør og gerigt. Sidst men ikke mindst, har de gjort badeværelset personligt med lidt anderledes badeværelses accessories i form af nogle sjov maritime ophæng til både håndklæder, toiletpapir og hylde. 

Badeværelset har alt i alt kostet ca. 50.000kr