Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Skorsten

(87)
En skorsten er selvfølgelig afgørende for at føre røgen væk fra din brændeovn, men også for at føre frisk luft til ilden. Derfor er det også vigtigt, at du får valgt den rette. Rul op på siden og gå på jagt i vores store udvalg af dele til skor..

1-32 af 87 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
3.599,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 87 produkter

Skorsten

En skorsten er selvfølgelig afgørende for at føre røgen væk fra din brændeovn, men også for at føre frisk luft til ilden. Derfor er det også vigtigt, at du får valgt den rette. Rul op på siden og gå på jagt i vores store udvalg af dele til skorstene.

Har du en brændeovn, er en skorsten selvfølgelig altafgørende for, at den kan fungere ordentligt. Dels leder skorstenen røgen ud af din bolig, så der er rart at være, dels leder skorstenen frisk ilt til ilden, så den bliver ved med at være i gang. Det sidste er mindst lige så vigtigt som det første. Den rigtige skorsten er altså afgørende for, om du får noget ud af din brændeovn eller ej.

Tre fordele ved en skorsten af stål:

  • Nem og billig at montere
  • Lang levetid – nem at udskifte
  • Fleksibel at placere i hjemmet

Nemt og billigt for dig at montere en stålskorsten

Delene til en stålskorsten er skabt, så de passer sammen. Det er derfor nærmest bare et samlesæt, du skal sætte sammen for at få din skorsten op. Det gør den meget nem for dig at sætte op. Samtidig er det billigt, da du ikke behøver at hyre håndværkere til at hjælpe dig med opgaven i mange timer.

Du skal dog altid have en skorstensfejer til at komme og godkende skorstenen. Dermed er du sikker på, at der er det rette træk af frisk luft ind og røg ud af skorstenen. Det er afgørende for, at det er nemt for dig at tænde op i brændeovnen. Har du ikke selv mod på at sætte skorstenen op, kan du også få skorstensfejeren til at stå for det.

Skorsten holder i mange år

Når din skorsten er sat korrekt op, kan du have glæde af den i rigtig mange år fremover. Det er altså en kæmpe fordel for dig, at der ikke ligger en masse vedligeholdelsesarbejde i skorstenen.

Har du brug for at udskifte dele, er det dog nemt at gøre. Vores skorstene er delt op i forskellige dele, som du alle nemt kan udskifte. Dermed bliver det hurtigt og enkelt for dig at få skiftet en enkelt del ud, hvis der er brug for det.

Placér skorstenen der, hvor du ønsker

De forskellige dele, som skorstenen er opbygget af, gør, at du nemt kan placere skorstenen der, hvor du ønsker i dit hjem. Det gør det meget fleksibelt for dig, for eksempel hvis du skal have renoveret din bolig og ønsker en anden placering til din brændeovn. Med en muret skorsten har du selvsagt ikke den form for fleksibilitet til at indrette, som du ønsker.

Noget af det, der er med til at gøre skorstenen særligt fleksibel, er det knæk, der er på røret. Dermed kan du altså lede skorstenen ud af dit hjem, hvor det passer ind i forhold til, hvordan bygningen er.

Sådan vælger du den rigtige skorsten

Når du skal vælge en skorsten til din bolig, kan du vælge mellem en muret skorsten og en stålskorsten. Her hos BAUHAUS forhandler vi primært dele til stålskorstene. Du bør dog også tænke over, om en muret skorsten er det rette for dig. Først og fremmest skal du overveje, hvor høje temperaturer skorstenen skal kunne klare. En stålskorsten kan ikke klare helt så høje temperaturer som en muret skorsten.

Du skal også være opmærksom på, hvor høj en grad af fleksibilitet du ønsker dig. En stålskorsten er langt nemmere at placere, hvor du ønsker, og tage ned igen, når du ikke skal bruge den længere, end en muret skorsten er.

Derudover spiller udseendet selvfølgelig også en rolle. Nogle arkitekter mener, at en stålskorsten egner sig bedst til et sommerhus og en fritidsbolig, mens en muret skorsten rent arkitektonisk er det pæneste på en helårsbolig. Det er selvfølgelig et personligt valg.

Prisen er også en vigtig faktor for mange. En stålskorsten vil være dyrere rent materialemæssigt, da delene er dyrere end mursten, men den vil overordnet være billigere, fordi du ikke har brug for en håndværker i lige så lang tid. Kan du selv finde ud af at mure, kan murstensskorstenen dog ende med at blive billigst.

Sådan får du et godt skorstenstræk

Hvis du har svært ved at få ilden i din brændeovn til at brænde ordentligt, kan det skyldes, at der ikke er et ordentligt skorstenstræk. Ild har jo brug for ilt for at kunne brænde ordentligt, og ved et dårligt skorstenstræk kommer der netop ikke nok ilt ned i skorstenen.

Du kan sørge for at, at skorstenstrækket bliver bedre på flere måder. Først og fremmest kan du overveje, om du skal øge højden på skorstenen. Hvis skorstenen ikke er så høj, kan høje træer eller selve taget på boligen gøre, at der ikke kommer nok luft til den. Du kan derfor enten forhøje skorstenen eller fælde omkringstående træer.

Hvis der ikke er et godt skorstenstræk, kan det også skyldes, at temperaturforskellen inde i skorstenen og uden for den ikke er så stor. Det kan enten ske, hvis skorstenen ikke er isoleret godt nok, eller hvis det er for varmt udenfor. Temperaturen udenfor kan du ikke gøre noget ved, men du kan sørge for at isolere skorstenen bedre.

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at bruge helt tørt brænde. Du kan købe ovntørret brænde her hos BAUHAUS.

Med den rette skorsten kan du nyde mange hyggelige stunder ved brændeovnen

Når du har fundet den rette skorsten og har monteret den, er der lagt op til mange hyggelige stunder, hvor du kan sidde foran brændeovnen. Ild har en særlig evne til at samle os mennesker og skabe hygge. Derfor er brændeovnen oplagt både som varmekilde og som hyggespreder.

Du kan nemt købe de dele til din skorsten, som du har brug for her hos BAUHAUS. Du kan vælge at få dem leveret til din adresse eller at bestille dem på nettet og så selv hente dem i et af vores byggemarkeder. Det sidste kalder vi Click & Collect, og løsningen sikrer dig, at du ikke kommer til at bruge mere tid end højst nødvendigt i vores byggemarkeder!

Rul op på siden og se vores store udvalg af skorstene.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.