Luk

Pejsebrænde lufttørret ask 2 tårne

Ask er en træsort, som velegnet som pejsebrænde, da det er let at antænde og holde ild i, og det giver derfor en god varme. Frem til levering opbevares brændet udenfor, så overfladen kan være våd. Vandindholdet er ca. 35 %, og der skal efter levering påregnes en tørretid på 2-6 måneder udendørs og under tag. Brændet skal derefter tages indenfor og ligge i 1-2 dage, før det tages i brug. Brændstykkerne er op til 35 cm lange og har en diameter på mellem 6 og 25 cm. Brændværdien er på ca. 3800 kcal/kg. Brændet leveres i tårne på engangspaller som samlet indeholder 3,6 rummeter. Produktinformation: Træsort: ask Antal tårne: 2 Mængde: ca. 3,6 rummeter Luft- eller ovntørret: lufttørret Længde på brændestykkerne: op til 35 cm Diameter på brændestykkerne: 6 cm til 25 cm Brændværdi: 3800 kcal/kg Vandindhold: ca 35 % Tørretid inden brug: 2-6 måneder Tårnmål: 200 x 120 x 100 cm Bemærk ved levering: Levering kun til kantsten, ved fast underlag, i gadeplan og til brofaste øer. For mere info, kontakt BAUHAUS kundesupport eller et varehus.
Vælg brænde efter dit behov. Når du skal vælge hvilken type brænde, der er mest optimalt til dit forbrug, er det vigtigt at kigge på, om du fyrer for hyggens skyld eller om det er din primære varmekilde. 1 kg træ afgiver nemlig samme varme uanset træsorten. Så forskellen ligger altså i de forskellige træsorters vægt. Jo tungere træ, jo færre gange skal du fyre, og jo højere brændeværdi er der i hvert enkelt stykke brænde. Lette træsorter som blandet løv, elletræ, fyrretræ og (birk) er lette træsorter, som er nemme at antænde og velegnet til hyggefyring. Fylder mere i opbevaring end tunge træsorter. Tunge træsorter som ask, bøg og eg er tunge træsorter, som er svære at optænde (optændingsbrænde er nødvendigt), men disse sorter er meget velegnet til langtidsfyring og overfyring natten over. Forskel på Ask/Eg: Det er begge tunge træsorter med en høj brændeværdi, velegnet til langtidfyring og overfyring over natten. Forskellen ligger både i nemheden ved at optænde brændet, hvor ask er lettere at tænde end eg.
Derudover brænder eg mest optimalt ved 'meget træk', og er derfor også velegnet til ældre brændeovne, mens ask brænder mest optimalt ved 'normalt træk' og er derfor velegnet til de fleste typer brændeovne. Sælges kun i varehus
Mere information
Varenummer 6000569A
Produkttype Pejsebrænde lufttørret
Varemærke Rosager
Materiale Ask
Serie Lufttørret
Andre købte også
Andre kiggede også på disse produkter

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.