Luk

Pejsebrænde ovntørret bøg 1 tårn m/optændingspinde

Ovntørret pejsebrænde bøg ca. 1,8 rummeter tætpakket håndstablet savet og kløvet. Bøg er en tung træsort med højere brændværdi end både ask og eg. På trods af den højere brændværdi er bøg stadigvæk forholdvist let at antænde.

Ovntørret brænde: Ovntørret brænde er tørret ned til ca 20 % fugtighed. Overflade kondens/-fugt kan dog optages gennem luften efter tørring, og overfladen af træet kan derfor være mere fugtigt end kernen. Dette er specielt aktuelt i de fugtige efterårsmåneder.

Brænde bør altid tages ind nogle dage før brug. Bøgetræ er meget velegnet til brug i pejse, brændeovne og brændefyr, da Bøg er en såkaldt tung træsort. Det at der er tale om en tung træsort betyder, at brænde fremstillet af Bøg, brænder i lang tid og brændværdien i Bøgebrænde er meget høj.

Brændet leveres på engangspalle, som også kan brændes efter den er tømt.

Produktinformation:

  • Mål: ca. 85 x 120 x 200 cm.

  • Mængde: ca. 1,8 rummeter

  • Længde af brænde: optil 35 cm

  • Leveres inkl. 3 poser optændingsbrænde

  • Massefylde (kg/m3)* bøg: 580

*Massefylden er et tal for hvor meget 1 kubikmeter ren træmasse vejer (ved 0 % fugtighed)

Bemærk: Træet leveres med 3 poser optændingsbrænde.

Bemærk ved levering: Levering kun til kantsten, ved fast underlag, i gadeplan og til brofaste øer.

Ved unormale vejrforhold skal du sikre, at tårnet kan stilles ubesværet for chaufføren. Transportering kan udskydes ved unormale vejrforhold.

Chaufføren tilstræber at efterkomme ønske om placering bedst muligt. Dog stilles pallen max 5 meter fra lastbilens lift.

Underlaget fra lastbilens lift til varens placeringssted skal være plant og fast (asfalt, beton o.lign). Chaufførens palleløfter kan ikke køre på brosten, grusvej eller blødt underlag. Kørsel med palleløfter på underlaget er for egen risiko.

Chaufføren skal placere pallen på et sted, så den ikke obstruerer trafikken eller er uanbringelig i henhold til loven. Det er udelukkende chaufføren, der afgør, om og hvor det er forsvarligt at placere pallen.

Ved forkert leveret træ ret da henvendelse til BAUHAUS kundesupport. Ødelæg ikke emballagen, da den skal være intakt ved returnering. Det anbefales at foretage reklamationen hurtigst muligt efter modtagelse af varen.

For mere info, kontakt BAUHAUS kundesupport eller et varehus.

Vælg brænde efter dit behov.

Når du skal vælge hvilken type brænde, der er mest optimalt til dit forbrug, er det vigtigt at kigge på, om du fyrre for hyggens skyld eller det er din primære varmekilde.

1 kg træ afgiver nemlig samme varme uanset træsorten. Så forskellen ligger altså i de forskellige træsorters vægt. Jo tungere træ, jo færre gange skal du fyrre og jo højere brændeværdi er der i hvert enkelt stykke brænde.

Lette træsorter som blandet løv, elletræ, fyrretræ og (birk) er lette træsorter, som er nemme at antænde og velegnet til hyggefyrring. Fylder mere i opbevaring end tunge træsorter.

Tunge træsorter som ask, bøg og eg er tunge træsorter, som er svære at optænde (optændingsbrænde er nødvendigt), men disse sorter er meget velegnet til langtidsfyrring og overfyrring natten over.

Forskel på Ask/Eg: Det er begge tunge træsorter med en høj brændeværdi, velegnet til langtidfyrring og overfyrring over natten. Forskellen ligger både i nemheden ved at optænde bræændet, hvor ask er lettere at tænde end eg.
Derudover brænder eg mest optimalt ved 'meget træk', og er derfor også velegnet til ældre brændeovne, mens ask brænder mest optimalt ved 'normalt træk' og er derfor velegnet til de fleste typer brændeovne.

 

 

Mere information
Varenummer 6000448A
Produkttype Pejsebrænde
Varemærke Rosager
Materiale Bøg
Serie Ovntørret
Du anmelder:Pejsebrænde ovntørret bøg 1 tårn m/optændingspinde

Andre købte også

Andre kiggede også på disse produkter

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.