Sådan får du succes med din altanindretning

Hvis du har en altan, har du - næsten uanset størrelsen på altanen - mange muligheder for at skabe din egen hyggelige oase med alt det, du godt kan lide. Der behøver ikke at være plads til mange møbler eller meget plads generelt. Selv en helt lille altan kan blive perfekt indrettet. I hvert fald næsten. 

Alt i alt gælder det om at kombinere det, der skaber en hyggelig stemning med det, der gør, at du kan bruge din altan bedst muligt. 

Herunder kan du få hjælpe til at prioritere og vælge de elementer, der gør, at din altan bliver lige præcis så rar at være på, som du gerne vil have den. Du kan se vores udvalg af møbler til altanen her.

Første skridt i indretningen af din altan: Prioriter

Når du skal i gang med din altan indretning, så skal du prioritere. Uanset hvor stor din altan er, så kan du sandsynligvis ikke få plads til det hele. Derfor skal du prioritere og gøre op med dig selv, hvad du gerne vil have på din altan. Og hvad du skal kunne lave på altanen. 

Vil du gerne have grønne planter i plantekasser og blomster, der skaber liv? En plantekasse behøver ikke at fylde hele altanen, men har du en lille altan, vil den alt andet lige optage en stor del af pladsen. 

Den hyggelige stemning bliver også kun bedre af, at du får nogle møbler på din altan. Hvis du har en lille altan, skal du tænke mere kreativt. Her kan et par stole og et bord være fint, så du kan spise ude, når de varme og sene sommeraftener er over os. Hvis du har en større altan, kan du vælge et loungesæt eller en liggestol og virkelig nyde det, når solen skinner. Hvis du er mindre glad for direkte sol, så kan en altanparasol være en god løsning. 

For at gøre altanen, som du gerne vil have den, kan du også se ind i muligheder for at sætte afskærmning op. Afskærmning gør, at du kan være mere i fred, selvom du bor tæt op ad andre lejligheder. Dette gør, at man kan bruge sin altan lidt mere privat, end det umiddelbart ligner. 

For mange er det at kunne bruge sin terrasse eller altan også lig med at grille. En grill - især en gasgrill - kan fylde meget på en altan. Og i mange boligforeninger eller lejligheder må du ikke grille med kul. Derfor kan du måske kun vælge en gasgrill, hvilket er en udfordring på den mindste altan. Heldigvis findes der også mindre gasgriller, som passer til altanen uden meget plads. 

Hvis du gerne vil kunne nyde din altan i længere tid, kan du med fordel sætte terrassevarmere op og noget udendørs belysning. Det kan være lyskæder eller lanterner. På den måde er der både varme og lys, selvom mørket falder på. Levende lys og levende flammer skaber også en meget hyggelig stemning, som virkelig gør din altan indbydende i aftentimerne. 

Altså har du mange muligheder, uanset om du har en lille, mellem eller stor altan. 

Sådan skaber du hyggelig stemning og god indretning på en stor, mellem eller lille altan

Noget af det mest effektive, billigste og letteste du kan gøre for at ramme rigtigt med indretningen af din altan, er at rydde op. Ryd op, fjern pantflasker, gamle planter og hvad ellers, der har fundet vej til at blive opbevaret udenfor på din altan. Det gør en kæmpe forskel, at der er orden, rent og pænt på din altan.

Alt afhængigt af størrelsen på din altan, så skal du også tænke i møblernes funktioner og udtryk. Hvis du ikke har så meget plads, giver det mening at vælge lette møbler, som du kan flytte rundt på, hvis du skal bruge din altan til andet end at sidde på. Her kan du også vælge sammenklappelige møbler, hvilket er en rigtig smart løsning til den lille altan. Du kan også helt undlade møbler, hvis du har en meget lille altan. Her kan du i stedet tage en stol fra din stue med ud, når du har brug for det.

Det er mest med små altaner, at du virkelig skal tænke og være kreativ. Du kan med fordel tænke i møbler, som du både kan bruge til at sidde på og til opbevaring. En hyndeboks eksempelvis. 

Det er bare vigtigt, at du ikke propper din altan, for så er den ikke særlig rar at opholde sig på. Hvis du gerne vil have meget forskelligt derude, kan du i stedet tænke i højden. Kan du sætte planter op langs væggen? Kan du hænge dine havestole på muren, når du ikke bruger dem? 

Hvis du har en større altan, kan du dele den op i sektioner. Der hvor du vil en grøn oase eller måske et lille drivhus. Hvor du vil slange dig på dine loungemøbler. Der hvor du vil spise og sidde. Dette kan du også gøre med en mellemstor altan, dog i mindre skala. Men princippet er det samme. 

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…