Indlæser

Der er altid noget at lave på et hotel fra 1885

Centralt i Hjørring ligger det smukke gamle Hotel Phønix fra 1885. Det har fungeret som hotel i alle årene, som Kyppers Hotel, Hotel Bristol, Missionshotellet og fra 1947 Hotel Phønix. I 1994 overtog Birgitte Messmann Nielsen hotellet, som hun i dag driver i fællesskab med sin bror Henrik Messmann.

Hotellet emmer af historie, og den store, flotte bygning ligger tæt på centrum og stationen.

- Vi værner om husets udseende og charme og gør os umage for at holde den oprindelige stil, fortæller Henrik Messmann, der står for vedligehold og renovering af hotellet.

Hotel Phønix

Vinkeljern og vaterpas nytter ikke her

Hotellets gange fik en overhaling i foråret. Der er lagt nye tæpper på, malet og sat nye lamper op. Også receptionen har for nylig fået en tur med nye gulve, og næste projekt bliver morgenmadsrestauranten.

- Vi laver det meste selv, når vi renoverer. Og der holder det ikke altid med et vinkeljern og et vaterpas i sådan et gammelt hus med masser af skæve vinkler, så hvis det nye skal passe ind, laver vi det på øjemål, siger Henrik Messmann.

Henrik Messmann benytter BAUHAUS til renoveringsprojekter og almindeligt vedligehold, og det har han gjort siden 2014. Hotellet har en Proff Service Erhvervskonto hos BAUHAUS og får 10 % på alle indkøb. Han er glad for samarbejdet:

- BAUHAUS har de ting, jeg skal bruge! Og det er nemt kun at skulle køre ét sted hen, hvor jeg kan få både tømmer, maling, VVS-udstyr og skruer – og prisen følger med! BAUHAUS i Hjørring er en flot og overskuelig butik, så jeg ikke skal bruge tid på at lede efter tingene. Noget af det dyreste for mig er min tid, så det er også en klar fordel, at de er lagerførende med det meste, for jeg skal bruge tingene nu! I hvert fald alt det til det løbende vedligehold som en ny pakning, et nyt toilet eller en regnvandstønde. Og det får jeg! 9 ud af 10 gange får jeg mine varer med i hånden.

Der er altid noget at lave på et hotel, så når Henrik Messmann er færdige ét sted, går han i gang med det næste. Mennesker slider på ting, og der er mange mennesker i huset. Hotel Phønix har 68 værelser og op mod 15.000 overnatninger om året. Der er især fyldt op i hverdagene med erhvervsfolk og håndværkere, så er der weekendopholdene og et godt rykind af turister i sommerperioden.

Henrik Messmann fra Hotel Phønix

Næste generation er allerede på plads på hotellet

Makkerparret bag Hotel Phønix har begge været i hotel- og restaurationsbranchen i mange år. Birgitte som receptionist og selvstændig og Henrik som tjener og kok. Næste generation er også med, begges sønner arbejder på hotellet. Hotel Phønix er et hyggeligt familiedrevet hotel med en god stemning og en service i top.

- Vores hotel skal være hyggeligt og afslappet med en familiær stemning. Gæsterne skal tage en dyb indånding og få ro på, når de kommer – så skal vi nok tage os af resten! siger Henrik Messmann og fortsætter:

- Det er også noget af det, de kan hos BAUHAUS. De kender mig og følger med i vores projekter, og der er altid plads til en sjov bemærkning. Det er absolut dygtige folk, som kan svare på mine spørgsmål, hvis jeg har brug for rådgivning og sparring på projekterne – og så er de meget servicemindede og nogle søde mennesker.

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.