Indlæser

Det kræver sit at holde 700 lejemål i tip-top stand

Anders Fischer fra Jacobsen Group

Jacobsen Group er Hernings største private udlejer af boliger og erhvervslokaler og administrerer mere end 700 private lejemål og 45.000 m2 erhvervslokaler. Ejendomsinspektør Anders Fischer har ansvaret for driften og står for indkøb og planlægning – og for at servicere og vedligeholde de mange ejendomme sammen med et hold af viceværter og håndværkere. Der er stor variation i boligerne, den mindste er 37 m2 og den største er 165 m2.

- Det er attraktive boliger, siger Anders Fischer. Vi har en del mindre lejligheder, der passer i størrelse til unge mennesker og med en SU-venlig husleje, og så har vi en del boliger til den lidt ældre generation.

Der er hele tiden renoveringsprojekter i gang

Jacobsen Group renoverer lejlighederne ved fraflytning og sætter fx nyt køkken og bad ind eller udfører diverse småreparationer – det skal være i orden til de nye lejere. Og der er ikke langt fra tanke til handling, hvis en tømrer vurderer, at et gulv skal skiftes, eller elektrikeren vil skifte kontakterne.

Anders Fischer har syv mand i marken og et par viceværter tilknyttet udlejningsejendommene i Herning. Det er to tømrere, en elektriker, et par malere og en smed, alle med stor erfaring indenfor branchen og helt selvkørende. De får en opgave og løser den, som Anders Fischer fortæller.

Der går en del materialer til, når de 700 lejligheder skal holdes i tip-top stand, og det skal være nemt, hurtigt og billigt at skaffe de materialer. Derfor har Anders Fischer en erhvervskonto i den lokale BAUHAUS. 

- De har alt, hvad vi skal bruge som standardvarer, så vi bare kan hente dem. Og vi får erhvervskunderabat på 10 % på alle indkøb. Jeg synes bare, det kører, der er sgu ikke noget bøvl der, siger han.

Jacobsen Group

Det skal altid gå hurtigt

Det er vigtigt for lejerne, at det er nemt at komme i kontakt med Jacobsen Group, og de vil gerne have udført reparationer i en fart. Derfor betyder det noget, at håndværkerne ikke kører forgæves efter materialer:  

- BAUHAUS har alt på lager, eller også skaffer de det lynhurtigt, oftest til næste dag. Så vi skal ikke vente på en vandhane, men kan tage den direkte ned fra hylden og komme videre i en fart.

Det er et bredt udvalg af materialer, Anders Fischer og hans team har brug for i det daglige arbejde. VVS’eren henter armaturer, vandlåse og nedløbsrør, elektrikeren indkøber ledninger, kontakter og lyskilder, og tømreren går efter døre, lister og bordplader i byggevarehuset, som har et stort lager af forskellige bordplader, der passer til de mange typer køkkener i lejlighederne.

- Og så ringeklokker, griner Anders Fischer. Jeg ved ikke, hvad folk gør ved dem, men de forsvinder fra lejlighederne!

Smertefri fakturering sparer tid

Alle håndværkere har deres eget erhvervskort til BAUHAUS, og hvert bygningskompleks har deres eget rekvisitionsnummer. Det kunne nemt blive noget værre rod, men det er det ikke, fortæller Anders Fischer:

- Det er vigtigt for os, at regningerne kommer det rigtige sted hen første gang, så vi ikke skal bruge tid på det. Og det fungerer bare. Jeg behøver slet ikke være ind over. Selve faktureringen kører helt automatisk, og jeg har ikke været ude for regninger, der ikke passede, selvom de skal rekvireres til de forskellige selskaber. Samtidig har jeg overblikket og kan hele tiden se, hvem, der har købt hvad, til hvilken afdeling.

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.