Vi fandt desværre ingen varer, som passer til dine søgekriterier.
Vi fandt desværre ingen varer, som passer til dine søgekriterier.
Har vintervejret været hård ved belægningen, så det er nødvendigt at skifte et par frostsprængte fliser eller reparere asfalten? Med en hurtig indsats kan du både spare håndværkerregningen og undgå endnu dyrere reparationer af belægningen senere. Læs her, hvordan du griber det an!
”Opdager du huller eller andre skader i belægningen, er det bare med at komme i sving. Udskyder du arbejdet, vil problemet blot vokse.”
Selv om den danske vinter ikke er nær så hård, som den var engang, kan vinterens vekslen mellem regn og frostvejr stadig sætte sine tydelige spor på belægningen i form af frostsprængninger. Samtidig oplever vi oftere og oftere skybrud året igennem. Her kan de øgede vandmængder være med til at underminere belægningen, så fliserne vipper, og asfalten revner eller får huller – især hvis belægningen er beskadiget.
Derfor er det vigtigt, at du få sat hurtigt ind og:
En rapport fra DTU Orbit fastslår, at belægningsskader på de danske veje årligt er skyld i både dødsfald og et utal af alvorlige trafikuheld. Samtidig påpeger den, at hurtig reparation af selv mindre skader kan spare samfundet for millioner af kroner årligt.
Helt så galt og alvorligt er følgerne af eventuelle belægningsskader næppe omkring den eller de ejendomme, du har ansvaret for. Men pointen er den samme:
Ved at sætte hurtigt ind, så snart risikoen for nattefrost er overstået, og få repareret belægningsskaderne omkring ejendommen, undgår du, at skaderne udvikler sig til noget mere alvorligt. Eller at nogen kommer til skade, fordi de f.eks. snubler over en flisekant, der stikker op, eller træder ned i et hul i asfalten.
Undlader du f.eks. at skifte en knækket flise, øges risikoen for, at underlaget omkring den ødelagte flise eroderes af sommerens regnskyl. Det får med tiden fliserne til at sætte sig og blive endnu mere ujævne – og øger antallet af frostsprængninger efter næste vinter.
Tilsvarende problematikker opstår, hvis du lader være med at reparere revnen eller hullet i asfalt- eller betonbelægningen. Selv de mindre af slagen kan ende med at give alvorlige problemer.
”Huller i belægningen kan repareres med koldasfalt. Gavmildhed er vejen til et godt resultat, så sørg for at fylde hullet helt ud – ovenikøbet gerne med en lille top øverst.”
Den bedste måde at tage belægningsskader i opløbet er ved minutiøst at gennemgå alle flise-, beton- og asfaltbelagte arealer omkring ejendommen. Sæt eventuelt en seddel op i opgangene, og bed beboerne indrapportere de skader, som de har bemærket. Jo flere øjne, der ser efter, jo flere skader bliver der opdaget.
Har du fulgt de tips, vi har givet omkring lagerstyring, har du sikkert oprettet et regneark, hvor du har noteret de ting, du mangler, eller er ved at løbe tør for på dit materialelager. Dem kan du lige så godt huske at få med, når du nu alligevel er ved at bestille hjem.
Kilder: DTU Orbit
Har du brug for fliser? Klik her!
Skal du bruge asfaltprodukter? Klik her!
Er der brug for cement? Klik her!
Skal du bruge grus? Klik her!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.
NYHEDER I DIN INDBAKKE
Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.