Gå til kamp mod ukrudtet

Ukrudt kan nemt holde dig beskæftiget en stor del af sommeren, hvis du ikke har nogle gode taktikker til at fjerne det effektivt på hele grundarealet. Du kan for eksempel lægge fiberdug ud, bruge en ukrudtsbrænder eller alliere dig med stauder, der kan skygge ukrudtet væk. Læs vores bedste råd til effektivt at komme ukrudtet til livs.

”I foråret begynder det første ukrudt at kigge frem. Fiberdug, stauder og ukrudtsbrændere er redskaberne, du bør alliere dig med.”

 

Når det begynder at blive varmere i vejret, bør du holde et vågent øje med ukrudtet på både grund, køre- og gangarealer. Allerede i marts begynder det første ukrudt at kigge frem, og det handler derfor om at være over det med det samme – så sparer du dig selv for meget arbejde senere hen.

Du kan vælge flere forskellige tilgange til at fjerne ukrudt. Hvis du har tid, er det smart at gennemgå grunden en gang om dagen og fjerne de små skud, du ser. Dermed får du dæmmet op for store ukrudtsplanter, hvor du skal slås med genstridige rødder.

Har du ikke tid til at gennemgå grunden hver dag, bør du i stedet afsætte tid til det omkring hver tredje uge. Der skal du gennemgå hele grunden grundigt og fjerne alt det ukrudt, du finder. Gør du det fra marts til Sankt Hans, kommer der stort set ikke til at være problemer med ukrudt om sommeren.

Fiberdug er langsom, men grundig ukrudtsfjerning

Har du problemer med genstridigt ukrudt på et større område, er det oplagt, at du bruger fiberdug til at få det væk med. Det kan for eksempel være, hvis der er et område, der er blevet angrebet af skvalderkål. Det er næsten umuligt at få bugt med ukrudtet ved at luge, fordi selv det mindste stykke rod i jorden kan blive til en ny plante.

I stedet for at bruge tid på minutiøst at gennemgå jorden for små rodtrævler er det langt smartere for dig, at du dækker området over med fiberdug. Det er en kraftig dug, som regn og sol ikke kan trænge igennem. I løbet af en eller to sæsoner vil du derfor kunne slå ukrudtet ihjel på den måde – helt uden kemikalier.

Det er selvfølgelig ikke pænt, at en del af ejendommens grundareal er dækket af fiberdug. For at gøre området pænere i den periode, det tager, inden ukrudtet er væk, kan du dække det over med bark, flis eller et lignende materiale.

”Det er en udbredt misforståelse, at ukrudt skal brændes til ukendelighed. Svits i stedet ukrudtet, og cellerne vil sprænges indefra. Efter nogle få dage kan du feje det visne ukrudt væk fra fliserne.”

Ukrudtsbrændere er perfekte til fliser og terrasser

Mellem fliser og belægninger med sten vil det klart nemmeste for dig være, at du fjerner ukrudt med en ukrudtsbrænder. Varmen ødelægger cellerne i planten, hvilket gør, at den vil visne i løbet af få dage efter, at du har været rundt med brænderen.

Der er en udbredt misforståelse om, at du skal brænde planten helt af, når du går rundt med ukrudtsbrænderen. Det er dog ikke tilfældet. Du skal holde brænderen hen over planten i cirka 10 cm’s højde og varme planten op, uden at den brænder.

Det mest effektive er, at du bruger 8 gram gas per kvadratmeter. Når du bruger den mængde gas, vil 90 procent af ukrudtet forsvinde i løbet af 3 dage. Det kan altså ikke betale sig for dig, at du sparer på gassen, når du går din runde. Omvendt kan det dog som nævnt heller ikke betale sig for dig, at du brænder planterne til ukendelighed.

Efter 3 dage kan du feje det visne ukrudt væk fra fliserne. Dermed får I nogle flotte udendørsarealer, hvor beboerne kan nyde solen, når det er godt vejr.

Undgå områder med bar jord

For at undgå ukrudt på grunden er det også vigtigt, at du sørger for, at der er ikke er områder med bar jord. Når der er bar jord, vil planterne naturligt prøve at overtage den – og nogle af de planter, der spreder sig allerhurtigst, er uheldigvis ukrudt. Sørg derfor for at have en ide om, hvad der skal ske på hele grunden. Dermed slipper du for, at der er områder med bar jord, hvor du kommer til at bruge lang tid på at skulle fjerne ukrudt senere.

Hvis der er et stykke jord, der er nødt til at være bart i en kortere eller længere periode, er det smarteste, at du dækker det over med fiberdug. Dermed kan den holde ukrudtet væk, så det ikke kommer til at være et problem for dig senere hen.

Her finder du fiberdug.

Her finder du bark til afdækning.

Her finder du ukrudtsbrændere.

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…