Luk

Skalflex pudsemørtel tør 25 kg 0-2 mm

Skalflex KC 50/50/700 anvendes til pudsning af kalksandsten, teglsten og blokke, samt til reparation af allerede eksisterende pudslag. Produktet kan også anvendes til fugning af murværk (DS 414).

Ved store portioner i tvangsblander, tilsættes først vand og derefter mørtel. Man blander massen indtil man får en homogen blanding uden klumper. Ved mindre portioner kan man med fordel blande massen med en boremaskine monteret med piskeris eller ved håndkraft.

Vigtigt: Det må ikke tilsættes bindemidler eller vand når mørtlen er færdigblandet.

Ved nyopført murværk, skal muren være tør, gennemhærdet og fri for salte, før man begynder at pudse. Murværket skal desuden forvandes inden, for at nedsætte sugeevnen. For at få den bedste vedhæftning skal mørtlen kastes på muren med en murske. Der afrettes med en retholt eller kardæsk. Til slut glattes der efter med et pudsebræt, når overfladen er fingertør.

Man kan med fordel holde overfladen fugtig med forstøvet vand i op til en uge efter pudsning. Man undgår på den måde at overfladen udtørres og at der kommer revner.

Ved fugning skal fugen være kradset ud i min. 13 mm dybde, samt al støv og snavs skal være fjernet. Der forvandes og mørtlen presses i fugen med en fugeske. Derefter trykkes fugen og glattes efter, så fugen er fyldt ud til forkanten af stenene.

Husk: Det opblandede produkt skal være anvendt inden for 45 minutter.

Det er vigtigt, at murværket holdes afdækket under udførelsen for på den måde at undgå fugt- og frostskader. Det samme gælder ved for høje temperaturer, så man undgår for hurtig udtørring. Igen kan det være en fordel med vandforstøvning.

Ved afsyring skal man bruge færdigblandet syre. Det er vigtigt at følge anvisningerne nøje samt at følge stenproducenternes anvisning, da nogle sten ikke tåler afsyring. Man må kun afsyre én gang og det foregår diagonalt oppefra og ned.

Bemærk: Pudsning og fugning må ikke foregå i vinterperioden. Desuden må gennemvådt murværk ikke blive pudset eller fuget.

Rengøring af maskiner og værktøj skal ske umiddelbart efter brug med varmt vand.

Produktinformation:

 • Mængde: 25 kg

 • Korntykkelse: 0-2 mm

 • Opblanding: 3,75 liter koldt, rent vand pr. 25 kg mørtel - 0,15 liter koldt, rent vand pr 1 kg mørtel

 • Pudsning: Ca. 2 kg/mm/m2

 • Fugning: 6-8 kg pr. m2

 • Blandetid: min. 5 minutter - max. 15 minutter

 • Anvendelsestid: Max. 45 minutter

 • Arbejdstemperatur: Min. døgntemperatur +5 grader

 • Hærdeperiode: Min. 28 dage ved +20 grader

 • Oplagring: Frostfrit

 • Anvendes før: 12 mdr. efter produktionsdato

Mere information
Varenummer 3860079A
Produkttype Mørtel
Varemærke Skalflex
Du anmelder:Skalflex pudsemørtel tør 25 kg 0-2 mm
Anbefalet tilbehør
Andre købte også
Andre kiggede også på disse produkter

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.