Test: Kingstone grillbriketter

En af vores grilleksperter har testet Kingstone grillbriketter.

Eksperten udtaler:
"Jeg har netop testet Kingstone grillbriketter. Jeg var spændt på, at se om kvalitet og lav pris i dette tilfælde ville stemme overens eller ej, men uden at afsløre testens resultat endnu, vil jeg dog sige at jeg er positivt overrasket.

Jeg startede med, at tænde dem op direkte i grillen, da jeg var lidt bekymret for om de nederste vil være brændt ned, når toppen er klar i en grillstarter. Men det måtte komme an på en prøve. Jeg havde mine bekymringer omkring dette, fordi at de virkede mindre i forhold til andre briketter.

Jeg tændte dem i en ODC Ascona 570C, og havde en god cirkel, der blev tændt tre steder med en enkelt burnerpose hvert sted. Efter små 40 minutter havde jeg 300 grader i grillen hvilket i sig selv var positivt. Hermed bevist at de kan blive godt varme, dog var cirklen langt fra tændt hele vejen rundt. Derfor justerede jeg spjældene, og de lod sig fint justere derefter.
Varmen ramte herefter de 225 grader uden de store problemer, og der lå de stabilt i over 1½ time. Jeg vil vurdere, at de sagtens kunne have holdt det dobbelte eller mere med den mængde briketter jeg havde i. Herefter prøvede jeg, at justere temperaturen op, og det lod sig fint gøre, og bagefter ned hvor de lå stabilt på 150 grader i over en time. 

Jeg vurderer, at der i en grillstarter er til omkring 2½-3½ times effektiv grillning ved omkring de 200-225 grader uden problemer. Min bedømmelse rent smagsmæssigt i forhold til røg er, at de rimelig neutrale. 

Min endelige bedømmelse er derfor, at jeg til hver en tid vil anbefale disse, særligt i forhold til prisen og den kvalitet man får.
Jeg vil i hvert fald glæde mig til, at bruge dem igen. Jeg har planer om, at prøve dem til low’n’slow, samt til meget varm grillning, evt. flammegrillning hvad der nu kommer først.

Jeg giver Kingstone Briketter 5 stjerner! God fornøjelse med jeres grillning! "


Du kan se Kingstone grillbriketterne her