Tips til en sund og stærk hæk

En hæk er langt mere end den grønne afskærmning, der omkranser din have. Den udgør et af de mest bestandige elementer i din have, og derfor bør du vælge den med omhu, da du højest sandsynligt ikke udskifter den lige med det samme. 

Men når du alligevel står over for at skulle vælge en ny hæk, har du mulighed for at sætte et markant præg – ikke blot på din egen have, men også i det kvarter, du bor i. Måske har du lyst til at følge stilen på din vej og investere i en klassisk bøge- eller ligusterhæk. Men det kan jo også være, at du ønsker at gå dine egne veje og tilføre haven lidt mere farve og spræl med for eksempel den gul-blomstrende hæk, Potentilla ”Goldfinger”.

Uanset hvilken hæk, du beslutter dig for, er det alfa og omega, at du er omhyggelig, når planterne skal i jorden, så du sikrer din nye hæk de bedste vækstbetingelser fra starten.

Du finder et stort udvalg af hækplanter i dit lokale BAUHAUS-havecenter.

Sådan planter du hækken

  • Overvej nøje, hvilken hæk du vil have. Husk, du kommer til at se på den i mange år.
  • Vælg det rigtige tidspunkt. Efteråret er det ideelle tidspunkt til at plante en ny hæk, da jorden er både blød og lun.
  • Køb færdige hækplanter i potter – de kan sagtens fås i en højde på 1 meter, så du ikke skal vente i årevis på en fornuftig højde.
  • Plant 4-5 planter pr. løbende meget – så får du en flot og tæt hæk.
  • Grav planterne ca. 30 cm. ned – og sørg for at dække planternes klumper til med jord. Er jorden, som du har gravet op, meget lerholdig, bør du erstatte den med god muldjord rundt om planterne.
  • Vent med at klippe hækken i toppen, til den har fået den højde, du ønsker.

 

Find din næste hæk i BAUHAUS