Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Isolering & tilbehør (87)

Der kan være rigtig store fordele at hente, hvis du bor i et ældre hus, ved at efterisolere. Men ikke alt handler om at holde på varmen. Det handler også i højere grad om dit indeklima. Nyere huse med strengere krav til isoleringen kan somm..

1-32 af 87 produkter

Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 87 produkter

Hvad er isolering, og hvordan fungerer det?

Ordet ”isolere” betyder i bund og grund at holde noget adskilt fra omgivelserne, og det er netop ideen, når vi isolerer. Her gælder det om at holde varmen adskilt fra omgivelserne på den mest effektive måde.

De gode isoleringsmaterialer er kendetegnet ved at lede varmen meget dårligt. Tunge materialer som metal, glas og sten leder varmen ganske godt, og det er vi ikke interesseret i. De gode isoleringsmaterialer er til gengæld typisk meget lette, og det modvirker varmetransporten. Gode eksempler er flamingo, stenuld og glasuld, som ikke vejer ret meget i forhold til, hvor meget det fylder.

Rockwool – et dansk isoleringsmateriale i verdensklasse

Et af de bedste isoleringsmaterialer, du kan få, er Rockwool. Det er et dansk produkt, og som navnet antyder, er det en ”sten-uld”, der er lavet på basis af sten, der er smeltet og forarbejdet ved høj temperatur. Resultatet er et luftigt produkt, som let klarer temperaturer op til 1000 grader uden at bryde i brand.

Netop luftigheden er den afgørende faktor. For stillestående luft leder ikke varmen særlig godt, og de lette og tætte fibre sørger for, at luften står stille i det isolerende lag.

Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af Rockwool, både som måtter og batts, som hver især egner sig til forskellige isoleringsformål. Vi fører også andre mærker inden for isolering, men Rockwool er og bliver vores (og danskernes) foretrukne mærke.

Rockwool bruges mest til vægge og lofter, men søg råd hos personalet, hvis du er i tvivl om, hvilket materiale der passer bedst til dit aktuelle projekt.

Der findes også andre lignende produkter på markedet såsom glasuld, men fælles for dem alle er, at de ved hjælp af en luftig cellestruktur holder luften stillestående og kun leder varme i begrænset omfang.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at den stillestående luft skal være tør. Vand leder nemlig varme ganske godt, så fugtig luft skal for enhver pris undgås. Derfor er dampspærren en vigtig del af isoleringen.

Dampspærren – en vigtig del af isolationen

Der produceres langt mere damp i en husholdning, end du måske lige tror. Alene udåndingsluften fra mennesker indeholder en del vand, og hver gang vi koger mad og tørrer tøj, udvikles der masser af vanddamp.

Moderne bygninger skal derfor altid beklædes med en indvendig dampspærre, som i praksis består af en holdbar plastfilm. Dampspærren skal sikre, at fugten ikke trænger ud i isolationen og dermed ødelægger den isolerende virkning og på sigt kan skabe grobund for svamp og andre uønskede gener.

Dampspærren skal derfor være fuldstændig tæt, så alle samlinger og afslutninger skal lukkes godt efter. Hertil bruges specialtape og specielle klæbemidler. Du finder selvfølgelig både dampspærrefolie, tape og klæbemidler i udvalget hos BAUHAUS

Jackopor – isolerende flamingoprodukter til mange formål

Kært barn har mange navne, men flamingo er nok den mest populære betegnelse for celleplast eller ekspanderet polystyren (EPS). Uanset hvad du vælger at kalde det, er der dog tale om et fortrinligt isoleringsmateriale, som er nemt at arbejde med.

Hos BAUHAUS har vi valgt primært at føre produkter fra Jackopor, der er leveringsdygtige i en lang række flamingoprodukter i plader og små kugler.

Ligesom med stenulden opnås den gode isolerende effekt ved flamingo ved at skabe stillestående luft. For flamingoens vedkommende er luften dog støbt ind i materialet i form af små luftbobler, men effekten er den samme.

Flamingoen har den store fordel, at der ikke kan trænge fugt ind. Omvendt er materialet dog brændbart, så det bruges ikke så meget til almindelig isolering af vægge og lofter. Derimod er flamingo meget brugt som gulvisolering, idet materialet kan bære stor vægt, uden at det trykkes sammen.

Rørskåle – en billig og nem besparelse

Specielt i ældre byggeri vil du ofte se, at varmerør er ført rundt i kælderen uden nogen form for isolering. Hvis kælderen skal være opvarmet, er det selvfølgelig ikke noget problem, men varme, uisolerede rør i en kold kælder er ensbetydende med store unødvendige varmetab.

Hos BAUHAUS kan du få de såkaldte rørskåle i forskellige dimensioner, lige til at sætte på rørene. En rørskål er udformet som et rør af isolering, forsynet med en slids, så du let kan klemme rørskålen uden om røret. Monteringen er ganske let og kan stort set foretages uden brug af værktøj.

Det kan faktisk også være en fordel at isolere koldtvandsrør. Det sikrer, at det kolde vand forbliver koldt. Det kan især være aktuelt, hvis både kolde og varme rør løber side om side.

Isolering af koldvandsrør kan også modvirke, at der dannes fugt på og omkring rørene.

Efterisolering kan give store besparelser

Ved nybyggeri er reglerne om energirigtighed ret skrappe nu til dags, så brugen af god isolering vil automatisk blive en del af projektet, for at det kan godkendes.

Ejer du et ældre hus fra før 1980’erne, er der til gengæld stor sandsynlighed for, at isoleringen er mangelfuld eller defekt. Dengang var der ikke samme fokus på energibesparelse, som der er i dag, og der blev ofte sjusket med isoleringen.

Har du problemer med en alt for stor varmeregning, kan efterisolering være vejen frem. Eftersom varmen stiger opad, får du som regel mest ud af at isolere loftet først, og det er også typisk her, det er lettest at komme til. I mange tilfælde kan du ganske enkelt lægge et ekstra lag Rockwool oven på den eksisterende isolering, og du kan sagtens gøre det selv.

Spørg eventuelt vores personale i BAUHAUS til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe projektet an, og hvor meget isolering der bliver brug for.

God isolering og et godt indeklima

Der kan være rigtig store fordele at hente, hvis du bor i et ældre hus, ved at efterisolere. Men ikke alt handler om at holde på varmen. Det handler også i højere grad om dit indeklima. Nyere huse med strengere krav til isoleringen kan sommetider virke "for tæt isoleret", hvorfor det er nødvendigt med et klima- eller genvindingsanlæg. Derfor skal man være ekstra opmærksom, hvis man er i færd med at efterisolere sit hjem.

Det er sådan, at bare ved at gå og trække vejret inde i sit hus, danner man vand i forbindelse med fugtig luft. Alt det skal ventileres væk, hvilket kan være svært, hvis dit hus pludseligt er isoleret så godt, at luften ikke kan komme ud. Er du i tvivl om din luftfugtighed i hjemmet er for høj, kan du rådføre dig hos os i BAUHAUS, eller købe et hygrometer  og måle fugtigheden. At skabe et godt indeklima er lige så vigtigt som at skabe en effektiv isolering. Et dårligt indeklima kan dog skyldes flere ting end isoleringen, blandt andet hvis du tører dit tøj indendøre. I visse tilfælde af dårligt indeklima kan det påvirke vores helbred og gøre os syge.

Når det så er sagt, kan en effektiv isolering give dig en bedre udnyttelse af din energi og dermed en langt billigere varmeregning. Ofte kan du med få indgreb, som ekstra loftisolering, spare din investering hjem igen relativt hurtigt. Har du tilmed indeklimaet for øje, er du godt på vej til at skabe god forhold for dig, dit hjem, og din pengepung.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.