Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Tagrender Rias (122)

Om vi vil være ved det eller ej, er det et faktum, at vejrforholdene langsomt ændrer sig til det værre på grund af ozonlagets belastning. Det regner ganske enkelt mere, og vejrforholdene er blevet mere ekstreme – selv i lille Danmark. Det..

1-32 af 122 produkter

Montageservice
59,95 kr./meter
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Montageservice
59,95 kr./meter
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 122 produkter

Nedbørsmængden og vejrets karakteristika ændrer sig

Om vi vil være ved det eller ej, er det et faktum, at vejrforholdene langsomt ændrer sig til det værre på grund af ozonlagets belastning. Det regner ganske enkelt mere, og vejrforholdene er blevet mere ekstreme – selv i lille Danmark. Det stiller krav til huset og ikke mindst til tagrenderne, der effektivt skal kunne aflede de til tider ret voldsomme vandmasser.

Hvis dine tagrender og afløbssystemet skranter, er det måske tid til at få repareret eller måske endda udskiftet hele installationen. Her får du et par tips med på vejen.

 

FÅ STYR PÅ TAGRENDERNES STØRRELSE

Tagrender fås i flere forskellige størrelser, og det er vigtigt, du vælger den rigtige, hvis du vil beholde de gamle jern. Størrelse 10 har en bredde på 10,2 centimeter, størrelse 11 er 12 centimeter, og størrelse 12 er 14,4 centimeter. Størrelse 11 er den mest udbredte størrelse på markedet.

 

TAGRENDER AF PLAST ELLER ZINK – DET SVÆRE VALG

Står du foran at skulle udskifte dine tagrender, skal du som det første tage beslutning om materialet. Her står valget mellem plast eller metal.

Du kan vælge no-brainer metoden og bare vælge samme type som det eksisterende, men du bør nok gøre dig dine egne overvejelser baseret på dine erfaringer med de tidligere tagrender og dine ønsker fremadrettet. Der er flere faktorer, som kan spille ind på valget, herunder holdbarhed, pris og æstetik.

Plast er i dag meget anvendt, og det er der flere årsager til. Først og fremmest er plast tagrender markant billigere end tagrender i metal. Tagrender i plast giver dig også flere valgmuligheder med hensyn til farven, hvor der både er mulighed for sort, antracitgrå, grå og hvid. Skal du selv sætte tagrenderne op, vil plast også være at foretrække for de flestes vedkommende, da materialet ikke vejer så meget og generelt er let at håndtere og samle. Bor du i kystnært område, er der yderligere grund til at favorisere plastmaterialet, da det modstår salttåger bedre end metal.

Ulempen ved plast er dog, at det generelt ikke er helt så robust som metal. Svinger du for eksempel kosten lidt for ivrigt, så du rammer skaftet op i tagrenden, kan du være uheldig at slå hul. En plast tagrende holder heller ikke til, at du sætter en stige op ad den, når du for eksempel skal rense tagrender. Med lidt forsigtighed kan det måske gå, men det er på eget ansvar.

I modsætning hertil er moderne zink tagrender til gengæld utrolig robuste. De klarer snildt stød og slag og kan også sagtens modstå trykket fra stigen. Årsagen er, at moderne metaltagrender ikke længere laves i ren zink, selv om de ligner. Zink er nemlig et forholdsvis blødt materiale og dertil også ret dyrt. Det kræver næsten også en specialuddannelse at kunne lodde tagrender i zink korrekt sammen.

En moderne tagrende er i stedet lavet med en stålkerne, og det er her hemmeligheden bag robustheden ligger. Stålkernen er derefter belagt med andet materiale, og her har du to muligheder hos BAUHAUS, nemlig AluZink og Silver Metal.

AluZink-modellen er, som navnet mere end antyder, belagt med en legering af aluminium og zink. Det giver en flot finish, som på mange måder minder om de klassiske tagrender i zink. I modsætning til traditionelle zink-tagrender, vil en AluZink-tagrende ikke patinere med tiden på grund af aluminiumindholdet. Du får dermed en dobbeltbeskyttelse, som sikrer, at tagrenden bevarer sit flotte udseende

Alternativet er Silver Metal, der generelt har en anelse bedre holdbarhed. Her er belægningen i stedet en blanding mellem polyester og et farvestof. Denne overflade virker stærkt rustbeskyttende og holder farven og glansen rigtig godt. Finishen ligner hinanden meget på de to typer, men der er dog visse forskelle.

Om du vælger AluZink eller Silver Metal bør nok mest af alt komme an på, hvilken finish der tiltaler dig mest. Prisniveauet og øvrige parametre er langt hen ad vejen sammenlignelige. Kom ned i din lokale BAUHAUS og se produkterne med egne øjne. Så er det lidt lettere at tage stilling til, og du kan ved samme lejlighed få en snak med fagpersonalet på stedet.

En tagrende i metal er, ikke overraskende, dyrere end tilsvarende plastmodeller, men du får så også en mere robust løsning. Metaltagrender betragtes af de fleste som en lidt mere eksklusiv løsning, og det bør også spille ind på dit valg. Er boligen generelt lidt eksklusiv i sit udtryk, vil en metal tagrende formentlig være det bedste valg – også af hensyn til ejendommens vurdering.

Uanset valget af tagrendetype, kan du eventuelt også overveje at etablere regnopsamling, når du alligevel er i gang. Hos BAUHAUS har vi et bredt udvalg af regnvandstønder og tilbehør. Regnopsamling er godt for både miljøet og pengepungen.

 

HOLD TAGRENDER OG AFLØB FRI FOR BLADE OG LØV

Det er vigtigt at rense tagrenderne fra tid til anden, så de ikke stopper til. Det gælder ikke mindst, hvis der er høje løvfældende træer i nærheden. Er tagrenden fyldt med blade, vil der stå kaskader af vand ned langs husets sider, når det for alvor regner. Det er både irriterende, men også dårligt nyt for husets facade og sokkel, som ikke har godt af fugten. Du risikerer også, at blade og løv danner propper i nedløbet, og det kan være ret besværligt at få renset op.

Som modtræk til propper ved nedløbet kan du montere bladfangere ved alle nedløb. Det beskytter mod tilstopning i nedløbet, men løser dog ikke problemet med fyldte tagrender. Her kan du eventuelt anvende tagrendenet i hele tagrendens længde eller eventuelt nøjes med at montere det, hvor der erfaringsmæssigt er problemer med nedfaldende løv. Begge typer af tilbehør finder du naturligvis her i kategorien.

Et alternativ kunne være en tagrenderenser. Det kunne eksempelvis være en model, som både har børste og metalskraber. Kan tagrenderenseren endvidere monteres på et teleskopskaft, så kan arbejdet klares uden stige.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.