Indlæser

Udvendigt træ

(149)
Her på siden finder du BAUHAUS’ store udvalg af træ til udvendig brug. Vores udvalg består blandt andet af forskellige hegnsbrædder, terrassebrædder, stolper og klinkbrædder, som alle er behandlet og høvlet til forskellige formål. Hos BAUHAUS..

1-32 af 149 produkter

Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
3.799,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 149 produkter

Trykimprægneret træ

Her på siden finder du BAUHAUS’ store udvalg af træ til udvendig brug. Vores udvalg består blandt andet af forskellige hegnsbrædder, terrassebrædder, stolper og klinkbrædder, som alle er behandlet og høvlet til forskellige formål. Hos BAUHAUS har du derfor mulighed for at finde de trævarer, der passer til dit udendørs projekt.

Klik på produktet for flere specifikationer om behandling og træsort, og besøg et af vores mange byggevarehuse for råd og vejledning til dit køb. Her på siden finder du kun træ til udvendigt brug. Hvis du leder efter indvendigt træ, så finder du det her.

Hvad er trykimprægneret træ?

Trykimprægneret træ består typisk af fyrretræ, der har været igennem en imprægneringsproces, så materialet bliver mere modstandsdygtigt over for svamp, råd og insekter.

Imprægneringsprocessen starter med at træet kommer ud i store tanke, hvor man trækker alt fugt og luft ud af træet ved hjælp af vakuum. Derefter bliver tankene fyldt med imprægneringsvæske, og under tryk presses kemiske stoffer ind i træet, hvoraf flere af disse stoffer kan være sundhedsskadelige.

Det er kun splintveddet - som er den letteste del af træet - der bliver mættet med imprægneringsvæske. Kernetræet kan nemlig ikke optage væsken på grund af dens tætte struktur. På samme måde er kernetræet også tilstrækkelig holdbart uden en imprægnering.

Her kan du anvende trykimprægneret træ

På trods af de kemiske stoffer i trykimprægneret træ så er der en lang tradition for at anvende trykimprægneret træ til rigtig mange forskellige formål udendørs - også selv om det faktisk ikke altid er nødvendigt.

Men det kan være fornuftigt for dig at bruge trykimprægneret træ, hvis du skal i gang med at lægge en træterrasse, eller hvis du skal til at bygge en ny carport eller et redskabsskur. Det kan også være, at gavlen eller en anden inddækning på huset trænger til en udskiftning.

Træ, der tit kommer i kontakt med jorden eller vand er ekstra udsat for råd og svamp, og derfor kræver det, at træet er godt beskyttet. Trykimprægneret træ kan give dig denne beskyttelse og kan også anvendes til havehegn og plankeværker.

Trykimprægneret træ med NTR-mærket

Hvis du vælger trykimprægneret træ, der er mærket fra Nordisk Træbeskyttelses Råd (NTR-mærket), kan du som regel være sikker på at få trykimprægneret træ, der er behandlet korrekt og med en lang holdbarhed.

Der er forskellige NTR-mærkninger, der hver angiver, hvor modstandsdygtigt træet er over for råd og svampe. Miljøstyrelsen anbefaler, at du bruger trykimprægneret træ med NTR-mærket, idet træet er mindst mulig belastende for både mennesker og miljø - og samtidig er træets levetid længere.

Det er også muligt at købe trykimprægneret træ, der er DK-mærket. Det angiver, at træet er blevet behandlet i Danmark, hvor miljøkravene er skrappere end i mange andre lande. Trykimprægneret træ, der er DK-mærket er også NTR-mærket.

Dette skal du være opmærksom på

Hvis du vælger trykimprægneret træ med NTR-mærket, er alle midlerne i træet godkendt af Miljøstyrelsen. Det betyder, at du kan arbejde med træet på samme måde som ved almindeligt træ.

Skal du arbejde med trykimprægneret træ i længere tid, eller hvis der kommer meget støv fra træet, er det alligevel en god idé at anvende en støvmaske og eventuelt handsker.

Uanset hvilken slags trykimprægneret træ du anvender, må det ikke komme i direkte berøring med levnedsmidler eller dyrefoder. Derfor må du heller ikke bruge træet til højbede med grøntsager, krydderurter og andet.

På samme måde er det vigtigt, at du ikke brænder trykimprægneret træ af - det gælder både brændeovn, pejs og bål. Træet udvikler nemlig giftige dampe, der er skadelige for mennesker, dyr og planter.

Dertil bør trykimprægneret træ ikke bruges sammen med surbundsplanter, der ikke kan tåle de kemiske stoffer i træet.

Hvis du skal skille dig af med trykimprægneret træ, skal det ligeledes ske under ordnede forhold. Oftest kan se afleveres på en genbrugsstation, men visse renovationsfirmaer kan også hente det med storskrald.

Køb trykimprægneret træ online hos BAUHAUS

Har du fundet det rette trykimprægneret træ, der passer til dine behov? Så kan du nemt og hurtigt bestille det direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig komme videre med dit projekt derhjemme. Vi kan levere til din egen adresse eller til et af vores BAUHAUS byggevarehuse nær dig med vores Click & Collect service.

Du kan naturligvis også se nærmere på vores sortiment af trykimprægneret træ i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her kan vores erfarne medarbejdere give dig yderligere information, og de kan svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få det helt rette trykimprægneret træ med hjem.

 

FAQ:

 1. Hvad indeholder imprægneret træ?
  Imprægneret træ er behandlet med forskellige træbeskyttelsesmidler. De mest udbredte stoffer, der er blevet anvendt gennem tiden er kreosot, arsen, kobber, krom, bor, tin og forskellige organiske stoffer - nemlig fungicider, der anvendes mod svampe. I dag er både kreosot og arsen forbudte, men de kan dog stadig findes i gamle bygninger og hegn.
 2. Er trykimprægneret træ farligt?
  Trykimprægneret træ produceret i Danmark er som udgangspunkt ikke farligt, da træ, der er produceret i Danmark følger kravene fra Nordisk Træbeskyttelses Råd. Det er dog ikke ulovligt at importere trykimprægneret træ fra udlandet, hvor der ikke er samme miljøkrav. Det er også vigtigt, at trykimprægneret træ ikke kommer i kontakt med levnedsmidler, dyrefoder og at det ikke brændes af.
 3. Hvorfor købe trykimprægneret træ?
  Trykimprægneret træ er blevet behandlet med forskellige træbeskyttelsesmidler. Formålet med at bruge disse træbeskyttelsesmidler er at beskytte træet mod råd, svamp, fugt og insekter. Træ, der ofte - eller konstant - er i kontakt med jord eller vand er meget udsat for råd og svamp, og så beskytter trykimprægneret træ ekstra godt.
 4. Er imprægneret træ farligt affald?
  Hvis trykimprægneret træ er blevet imprægneret med kreosot eller arsen, så betragtes det som regel som farligt affald. Hvis træet blot er blevet overfladebehandlet, eller hvis der er brugt andre midler i overfladebehandlingen, så er der typisk ikke tale om farligt affald, ifølge Miljøstyrelsen. Tit kan trykimprægneret træ afleveres på en genbrugsstation, men nogle renovationsfirmaer henter også affaldet med storskrald.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.