Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Udestuer (13)

Med en udestue kan du forlænge sommeren med en måned i hver ende af sæsonen, ligesom du kan få mere Vitamin D-skabende sollys om vinteren. Se det store udvalg af udestuer hos BAUHAUS og få glæde af alle fordelene ved at bygge en udestue u..

Viser 13 produkter

Kun webshop
36.649,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
30.579,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
73.499,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
80.149,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
23.819,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
61.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
77.049,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
48.519,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
49.549,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
47.799,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
45.799,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
43.779,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
55.099,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect

Viser 13 produkter

Udestuer – forlæng sommeren og få mere sol om vinteren

Med en udestue kan du forlænge sommeren med en måned i hver ende af sæsonen, ligesom du kan få mere Vitamin D-skabende sollys om vinteren. Se det store udvalg af udestuer hos BAUHAUS og få glæde af alle fordelene ved at bygge en udestue uden på boligen.

En udestue er en fantastisk mulighed for at skabe et spændende og levende rum i din bolig, der giver større nærhed til naturen og haven og mere lys i din hverdag. Lyset er især vigtigt i vintermånederne, for at du kan holde vinterdepressionen på afstand. Samtidig giver udestuen dig mulighed for at forlænge sommeren med et par måneder, ligesom udestuen kan gøre det nemmere at klare varmen om sommeren.

Et multirum med mange anvendelser

En udestue kan enten bruges som et ekstra opholdsrum i boligen, hvor I kan slappe af og nyde varmen allerede i de første spæde forårsdage.

Eller I kan skabe et ægte multirum, hvor der både er plads til overvintrende planter fra haven om vinteren, plads til alle gæsterne til jeres familiefester eller hvor du kan forspire næste sommers planter og grøntsager før udsætningen om foråret – og måske have de planter stående året rundt, der ikke tåler det danske klima.

Mulighederne er mange, fordelene utallige og nytteværdien af en udestue er stor!

Forlæng sommeren og sommeraftnerne

En af de praktiske fordele ved en udestue er muligheden for at forlænge sommeren med mindst en måned i hver ende af sæsonen. For lige så snart solen begynder at få lidt magt om foråret, kan du og familien rykke ud i udestuen og nyde de første spæde forårstegn.

Tilsvarende kan du og familien nyde nærheden til naturen i udestuen om efteråret. Her kan I på nært hold betragte de flotte farver, som efteråret iklæder buske og træer i haven, uden at skulle ud i den kolde efterårshave.

Endelig er der sommeraftnerne. For ofte bliver der for koldt på terrassen, til at I kan sidde ude til sent. Så når nattekulden tvinger jer indenfor, kan I trække ind i udestuen. Så kan I fortsat nyde de lyse nætter, uden at fryse. Er det nødvendigt, kan I skabe en ekstra hyggelig stemning ved at tænde op i brændeovnen.

Beskyt jer mod solen

Endelig kan I bruge udestuen som tilholdssted på de varmeste sommerdage, hvor solen bare bager ned fra en skyfri himmel. Med en indbygget markise i taget på udestuen, kan du skabe effektiv skygge for solens stråler.

Tilsvarende kan du sætte en markise på ydersiden af udestuen, hvis udestuen er forlænget med en terrassen foran. Derved skaber du de perfekte muligheder for at skabe skygge for solens varme og farlige UV-stråling.

Få mere D-vitamin om vinteren

Omvendt kan du udnytte udestuens glaspartier til at få mere D-vitamin om vinteren. D-vitamin skabes af solens stråler, og er en nødvendighed, hvis du vil undgå vinterdepressionen og andre mangelsygdomme.

Så udnyt alle vinterens solskinsdage til at få masser af lys og sol – og spæd til med hyggelig varme fra brændeovnen, eller en af de petroliumsovne eller gasovne vi sælger hos BAUHAUS

Skal jeg have byggetilladelse til min nye udestue

Men før du kan begynde at nyde alle de fordele, som en udestue giver dig og din familie, er der et par praktiske ting, du skal have plads først.

Det første er spørgsmålet om byggetilladelse. Det dukker meget naturligt op, når du vil til at bygge nyt på din grund. For normalt skal du altid søge om byggetilladelse, hvis du vælger at bygge til på en eksisterende bygning på din grund – uanset størrelsen på tilbygningen.

Men opfører du udestuen udvendigt på husets klimaskærm – altså uden på ydermur og vinduer – samt opsætter en isoleret yderdør mellem udestuen og din eksisterende bolig, behøver du ikke søge om byggetilladelse.

Samtidig er det vigtigt, at du ikke slutter udestuen på den eksisterende varmeløsning i boligen. Men der er ikke noget i vejen for, at du kan sætte f.eks. en brændeovn op i udestuen, der kan varme den op om vinteren.

Du kan derfor nøjes med at anmelde byggeriet af en ny udestue til kommunen, og behøver ikke søge byggetilladelse.

Pas på byggeprocenten

Før du sender anmeldelsen af opførelsen af udestuen til kommunen, er der lige en enkelt ting, du skal sikre dig. Nemlig at udestuens areal ikke får byggeprocenten på din grund til at overstige den grænseværdi, der er fastsat i dit lokalområde.

Byggeprocenten angiver en øvre grænse for, hvor stor en del af grunden, der må være bebygget. Normalt ligger byggeprocenten på 30 % på almindelige enfamiliehuse, mens den ligger på 20 % på rækkehuse og de fleste sommerhuse.

Men kommunens lokalplaner, eventuelle ejerlags og beboerforeningers regler kan diktere en anden byggeprocent på netop din grund. Så tjek dit skøde, lokalplanen og eventuelt andre påtegninger om byggeprocenten i tingbogen.

Byggeprocenten beregnes ved at dividere det bebyggende areal med det samlede areal på din grund og gange med 100. Overskrider du den fastsatte værdi, kan kommunen idømme dig dagbøder, som du skal betale, indtil du får lovliggjort eller revet det overskredne areal ned.

Så husk at tjekke, om din nye udestue ender med at få din byggeprocent på grunden til at overskride grænseværdien.

Sørg for at udestuen passer til din bolig

En anden vigtig ting at få på plads, er udseendet på din udestue. Det handler især om designet, og hvilke materialer udestuen er opført i.

Her er det en god ide at se nærmere på designet på husets døre og vinduer og vælge udestueelementer i samme design, med samme farver og i samme materiale. Tænk også på placeringen, og hvorvidt udestuens tag skal føjes til under udhænget på taget, forlænge taget eller måske starte oppe på boligens eksisterende tag. Så bliver der ekstra højt til loftet i udestuen.

Vælger du forkert, ender udestuen med at virke påklistret og se forkert ud. Det bliver kort sagt en øjebæ, du kommer til at gå og ærgrer dig over og få spydige kommentarer om fra naboerne. Samtidig trækker sådan en udestue ned i ejendomsvurderingen, og lægger dyre liggedage til, når huset en dag skal sælges.

Bestil din nye udestue online med direkte levering

Bestiller du din nye udestue online på BAUHAUS, leveres den direkte til din adresse fra producenten. Til alle udestuer medfølger der grundige og nemt forståelige opsætningsanvisninger. Så køber du udestuen online hos BAUHAUS, er det ekstra nemt at komme fra ide og til færdig udestue!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.