Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Gulvvarme (44)

Gulvvarme kan både fungere som supplement eller som erstatning til en almindelig radiator, der er den traditionelle kilde til opvarmning af dit hjem, og med nedenstående trin-for-trin-guide kan du nemt selv lave gulvvarme i alle rum i din bol..

1-32 af 44 produkter

Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 44 produkter

HVORDAN LÆGGER MAN GULVVARME?

Gulvvarme kan både fungere som supplement eller som erstatning til en almindelig radiator, der er den traditionelle kilde til opvarmning af dit hjem, og med nedenstående trin-for-trin-guide kan du nemt selv lave gulvvarme i alle rum i din bolig. Læs guiden grundigt igennem, før du går i gang, så du er sikker på, at du er bedst muligt forberedt på alle trin i processen, og du derved kan lægge gulvvarme i dit gulv så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. Hav gerne en hjælper ved hånden, som du kan lægge gulvvarmen sammen med. Så går det mest effektivt.

For at lave gulvvarme i dit hjem, skal du bruge de smarte varmemåtter, som du finder online her på siden. De gør det lettere end nogensinde at lave gulvvarme, fordi de fleste af varmemåtterne allerede på forhånd har fræsede spor, hvor slangerne til gulvvarmen er lige til at placere, når du lægger gulvvarmen. Varmen kommer fra én lang plastslange, der tilsluttes centralvarmen, hvilket du enten kan vælge at gøre selv eller lade en professionel VVS-installatør om at klare. Selve gulvvarmen kan du dog sagtens lægge selv. Vi viser dig hvordan, så læs med nedenfor, hvor vi gennemgår hele processen.

 

GUIDE TIL AT LÆGGE GULVVARME

 

Sådan lægger du gulvvarme:

  1. Forhør dig i første omgang hos en VVS-installatør, der kan hjælpe dig med at planlægge, hvordan den lange varmeslange skal løbe i gulvet, så den lægges mest korrekt i forhold til fremløb og returløb. Slangens naturlige udlægningsmønster fordrer, at slangen føres retur i modsatte retning af fremløbet og tilbageføres gennem et isoleret 25 mm tomt rør, og det er rart at få VVS-installatørens professionelle øjne på, hvordan det gøres bedst i forhold til netop det gulv, du har i din bolig.

 

  1. Bruger du gulvstrøer i træ til dit gulv, er det vigtigt, at du beskytter dine gulvstrøer ved i første omgang at lægge en fugtspærre af 0,20 mm PE-olie på det bærende betonlag, så du beskytter strøerne mod opstigende fugt fra det varme vand i slangen. Herefter kan du placere dine strøer, hvilket skal foregå ved en maksimum afstand mellem gulvstrøerne på 600 mm fra midt strø til midt strø. Ligeledes skal alle pladekanter være understøttet med en maksimum afstand til dine vægge på 40 mm. Bruger du varmemåtter, der ikke allerede har vendespor til returføring af varmeslangen, er det vigtigt, at du også udlægger ekstra strøer her, typisk med en afstand på 200 mm fra væggen, så der senere kan fræses vendespor i varmemåtterne til slangen.

 

  1. Når fugtspærren og dine gulvstrøer er lagt, kan du begynde at lægge selve varmemåtterne til gulvvarme. De skal lægges vinkelret på de lagte gulvstrøer med en afstand til væggen og eventuelle andre gennemføringer på 12 mm. Fastgør varmemåtterne til gulvstrøerne med skruer undervejs. Slutteligt limes varmemåtterne på alle kanter, så de sidder godt fast på strøerne.

 

  1. Når varmemåtterne er lagt, skal varmeslangen til gulvvarmen lægges. Som sagt er der tale om én lang slange, der skal vendes og føres retur, når du nærmer dig væggen. Du kan enten bruge varmemåtter, hvor der allerede er fræset vendespor ind, eller du kan selv fræse vendesporene, så de passer til din slange. Når sporene er fræset, skal du huske at støvsuge i sporene, før du lægger slangen.

 

  1. Når slangen er på plads, kan du lægge dit ønskede overgulv – fx parketgulv, lamelgulv eller lignende. Du kan se de forskellige gulvtyper, vi tilbyder hos BAUHAUS, lige her i vores store udvalg af gulve. Gulvet skal lægges på tykt gulvpap eller på en tyk spånplade afhængigt af gulvtype. Du kan også vælge at lægge gulvtæppe på dit gulv, hvis du ønsker det.

 

HVAD ER PRISEN PÅ GULVVARME PER M2?

Det er svært at sige, hvad det helt præcist koster at etablere gulvvarme, da der er mange varianter i regnestykket. Du kan dog godt regne med, at vandbåren gulvvarme plus lidt isolering nedad koster omkring 1.000 kroner per kvadratmeter, hvis du lægger det selv. Skal du have håndværkere til det, koster det omkring det dobbelte.

Elektrisk gulvvarme er betydeligt billigere at etablere end vandbåren ditto, men til gengæld er denne løsning mange gange dyrere i drift. Elektrisk gulvvarme er typisk bedst egnet til et enkelt badeværelse eller lignende.

 

KØB MATERIALER TIL GULVVARME ONLINE HOS BAUHAUS

Hos BAUHAUS finder du alle de materialer, som du skal bruge for at lave el-gulvvarme. Har du brug for rådgivning i forhold til, hvordan du skal lægge gulvvarme med vores varmemåtter, kan du altid kontakte os med alle dine spørgsmål. Så hjælper vi dig godt på vej, så du kan beslutte dig for, om du selv kan lave gulvvarme, eller om du skal have en professionel til det.

Materialerne står vi i hvert fald klar med, når du skal bruge dem, og du kan lægge din bestilling af materialer til gulvvarme med det samme og få hurtig levering lige til døren eller til din lokale BAUHAUS. Køb dine ønskede varer i dag. Så pakker vi din bestilling og sender den godt afsted til dig!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.