Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Træplanker (30)

Med træplanker har du mulighed for selv at fremstille dine møbler. Det kan for eksempel være et flot plankebord, en bænk eller en hylde. Dermed kan du få dem i præcis de mål, der passer ind i dit hjem. Rul op på siden og gå på jagt bl..

Viser 30 produkter

1.009,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect

Viser 30 produkter

Træplanker

Med træplanker har du mulighed for selv at fremstille dine møbler. Det kan for eksempel være et flot plankebord, en bænk eller en hylde. Dermed kan du få dem i præcis de mål, der passer ind i dit hjem. Rul op på siden og gå på jagt blandt vores udvalg af træplanker.

Træplanker kan du bruge til en lang række forskellige former for projekter som bænke, plankeborde, hylder og meget andet. De kommer dermed til at passe fuldstændig til dit hjem.

Du kan vælge mellem en række forskellige former for træplanker her hos BAUHAUS. Det gælder både i forhold til, hvilken træsort du gerne vil have, og i forhold til, om det skal være massivt træ eller lamellimet træ.

Tre fordele ved træplanker:

  • Naturligt og råt look
  • Kan bruges både ude og inde
  • Bestem selv overfladebehandlingen

Sådan vælger du de rette planker til dit projekt

Når du vil bygge noget i træ, er et vigtigt kriterium for, at det bliver godt, først og fremmest at du sørger for at få valgt det rette træ. Det er afgørende for, hvor holdbart det, du bygger, kommer til at være, hvordan det kommer til at se ud, og om det kan stå udenfor eller ej.

Derfor skal du selvfølgelig tænke dig grundigt om, når du vælger, hvilken type planker du gerne vil bruge til dit projekt. Hvad du skal lægge vægt på, kommer selvfølgelig an på, hvor møblet skal bruges henne, og hvilket look du gerne vil opnå.

Det look, du gerne vil have, kan du dog også påvirke med den overfladebehandling, du vælger. Du kan både bejdse, male og lakere træet, så det holder længere. Du kan dog også vælge at beholde træet råt og ubehandlet. Træet vil dog i det tilfælde ikke være lige så holdbart.

Egetræsplanker

Egeplanker er nogle af de mest brugte planker til en lang række former for byggeprojekter. Det skyldes, at det er en meget robust og slidstærk planke. Derfor kan du også bruge den både ude og inde.

De klassiske rustikke plankeborde er for eksempel ofte fremstillet af egebrædder. Derudover er det også perfekt, hvis du gerne vil bygge en bænk, du kan sidde på udenfor. Du kan dog også bruge egetræsbrædder til mange andre formål.

Planker af douglastræ

Planker af douglas-træ er også meget populære at bruge til for eksempel plankeborde og -bænke. Det skyldes igen, at de er meget holdbare, men også at douglastræer bliver meget høje. Dermed vil det være nemt for dig at få douglas-planker helt uden knaster, hvis det er det, du foretrækker.

Douglas Træernes store højde betyder også, at du har mulighed for at få nogle meget lange planker. Her hos BAUHAUS kan du således finde dem i flere forskellige længder.

Cedertræ-planker

Planker af cedertræ er rigtig gode at bruge som beklædning på en facade og til andre udendørsprojekter. Det skyldes, at træet har et højt indhold af giftstoffer. Det gør det ekstra resistent over for svampeangreb. Dermed vil det have en længere holdbarhed end andre former for træ.

Derudover er det en form for træ, der er meget nem for dig at arbejde med. Træet i sig selv er let, hvilket gør det nemmere for dig at manøvrere rundt med det. Samtidig vil du opleve, at saven glider let og ubesværet gennem træet.

Bøgeplanker

Planker af bøgetræ er meget hårde. Men de holder desværre ikke formen lige så godt som andre former for træ. Derfor bliver de heller ikke i lige så høj grad brugt til et plankebord. Der er jo ikke meget ved det, hvis plankebordet ikke holder formen.

Du kan dog også finde lamellimede bøgeplanker, hvor stykker af træ er limet sammen. De er meget stærkere, og når bøg er brugt i denne sammenhæng, er det også meget bedre til at holde formen.

Lamellimede planker vs. massive træplanker

Her hos BAUHAUS har du mulighed for at vælge mellem lamellimede planker og massive træplanker. Der er fordele ved begge dele. Det handler derfor om, at du ser på, hvilken type træplanker der vil passe bedst til dit projekt.

Lamellimede planker er meget holdbare, og det er for eksempel en måde at skabe planker af træ, der ellers har svært ved at holde formen, som for eksempel bøg. De forskellige stykker af træ giver et meget flot og lidt mere strømlinet udtryk end en massiv træplanke. Du kan behandle overfladen på det lamellimede træ, som du ønsker.

Den massive træplanke som for eksempel en egeplanke har først og fremmest den fordel, at de har et flot rustikt look. Det er derfor typisk dem, der bliver brugt til for eksempel en plankebordplade. Når brædderne er rustikke, betyder det dog også, at du ikke skal regne med, at de er helt lige.

Find nemt træplanker hos BAUHAUS

Når du har fundet ud af, hvilke planker der er de rette for dig, kan du nemt bestille dem her på siden. Du kan først og fremmest bestille dem med levering. I så fald leverer vi til en adresse efter dit valg. Det kan være dit hjem eller din virksomhed.

Derudover har du også mulighed for at bestille dem som Click & Collect. Det betyder, at du bestiller dem på nettet, men at du derefter henter dem i et af vores byggevarehuse efter dit valg. Vi lægger plankerne klar til afhentning, så de kan hentes allerede tre timer efter, du har bestilt dem – dog selvfølgelig kun indenfor vores åbningstid.

Rul op på siden, og find nemt de rette træplanker til dit behov. 

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.