Udendørs belysning - gode råd

De vigtigste områder til udendørs belysning er omkring huset, hvor du bevæger dig mest fra og til, og har behov for lys. Vi har her fremhævet, hvad du kan gøre med udendørs belysning på områderne omkring huset. 

Det kan være rart - og selvfølgelig pratisk, med belysning på de områder udendørs, hvor du bevæger dig meget til og fra huset. Derudover kan du også overveje, at installere lys som skaber lidt hygge på gangstier, i haven eller på terrassen.
Følgende områder er de mest relevante områder til udendørs belysning:
- Hoveddøren
- Havegangen
- Garagen
- Have og terrasse

Hoveddøren
I det at du og din famiile bevæger jer herigennem flere gange om dagen, er det vigtigt, at der i de mørke timer er belysning, som kan hjælpe med orientering. Derudover er det også trygt og rart, at dette område er lyst op, og en enkelt lampe kan også gøre meget for det indtryk der møder dine gæster. 
Du kan desuden overveje, at opsætte en scensor, så lyset automatisk tændes når der er bevægelse, og ikke bare brænder hele tiden. 

Havegangen
Alt afhængigt af hvordan din have er placeret i forhold til huset og dets indgang, kan du overveje om du kan nogle gangstier fra hus til have, som du gerne vil have lyst op. Det kan være en god ide, at installere lys ved stier, så man kan se terrænet, og orientere sig omkring forholdene ved stier. Hvis din grund starter med en indgang til haven, kan det også være rart med nogle lamper her. 
 

Garagen
Garage områder har mange formål for en familie, og det er rart at kunne orientere sig og se hvad man laver. Derudover kan der opbevares mange ting i garagen, såsom cykler, værktøj osv., hvor det er rart med et godt arbejdslys. Det kan desuden være en god ide, med lidt lys udenfor garagen, så den er markeret og lyst op når man ankommer i mørket.

Have og terrasse
Du kan med fordel skabe nogle hyggelige uderum ved hjælp af lidt hyggeligt udendørs belysning på terrassen, og rundt omkring i haven. Det primære formål med have belysning må derfor være for hyggens skyld, men det kan også være godt med havelamper, så haven er lyst op, og du stadig kan bevæge dig rundt i haven i de mørke timer. Derudover kan det også skabe tryghed, at kunne se haven indefra husets rum, selvom at det er mørkt udenfor.