Ændrede åbningstider i weekenden: Lørdag 8-18. Søndag 10-20.

Vælg den rigtige bore-/skruemaskine

Der findes mange forskellige typer maskiner, der kan bruges til bore- og skrueopgaver. Men hvilken maskine skal man vælge, så man bedst løser opgaven?

Når man ikke arbejder med de forskellige maskiner til hverdag, kan det være svært at have helt styr på maskinparken. Her får du et overblik over, hvad de forskellige typer kan bruges til af arbejdsopgaver, så du kan få et bedre indblik i, hvilken bore-/skruemaskine du skal vælge.

Skruemaskine

En skruemaskine er den mest simple af alle maskiner, da den kun kan skrue søm i. Den kan kun bruges med bits, og det er ikke muligt at justere størrelsen på skruemaskinens patron.

De er ofte mindre og kompakte i deres design, hvilket gør maskinen meget fleksibel. En skruemaskine kan bruges til simple projekter, der ikke kræver meget maskinkraft, og den fungerer bedst i gips og blødt træ.

Boremaskine

Oftest vil en boremaskine blive kaldt en bore-/skruemaskine, da den kan bruges til både at bore og skrue.

Den kan arbejde i materialer som træ, gips og metal. Hvis maskinen er kraftfuld, så kan den også bore i murværk. Selvfølgelig afhængigt af, at det rigtige bor er valgt til opgaven.

Med en boremaskine kan man justere drejningsmomentet, så man altid har den optimale kraft til opgaven.

Slagnøgle

En slagnøgle er et yderst godt værktøj, når der skal spændes eller løsnes skruer, bolte og møtrikker. Så hvis der skal skiftes dæk på bilen, er en slagnøgle uundværlig.

Med maskinens høje moment føles det som at boltene skrues tre gange hurtige i end med en skruemaskine.

Slagboremaskine

Slagboremaskinen kan bruges til mere hårdføre materialer end en boremaskine, da den kan bruges i murværk og sten. De mest kraftfulde slagboremaskiner kan også bruges til beton.

En slagboremaskine kan også bruges til træ og metal, hvis maskinen har to gear eller indstillingsmuligheder, så man kan skifte hastighed i forhold til materialet.

Vigtigt at overveje

Når du har valgt den type maskine, du har brug for, så er der flere overvejelser, du skal igennem.

Skal den være elektrisk eller køre på batteri? Hvis du skal bruge maskinen konstant, vil det være en fordel med elektrisk. Og hvis det er vigtigt, at du skal kunne bevæge dig fra område til område, skal du vælge batteri.

Hvor ofte skal du bruge den? Hvis det er lang tid. så er ergonomi og kvalitet vigtig.

Hvad skal du bruge den til? F.eks. varierer borediameteren i træ meget på bore-/skruemaskiner, så det er vigtigt at gennemgå, hvad maskinen skal bruges til. 


Tilbehør

Når du ved, om der skal skrues eller bores, så gælder det om at få fat i bor og bits til maskinen.

Når du vælger et bor, så skal du være opmærksom på at vælge det rigtige bor til den rigtige opgave. Træbor til opgaver i træ, metalbor til boring i metaller og murbor til opgaver vedrørende murværk.

Når du vælger bits, så skal du være opmærksom på at vælge den rigtige kærv, så den passer med skruerne. Der er mange forskellige typer kærv og størrelser, så man kan med fordel vælge et bitsæt, hvor du får et stort udvalg af forskellige bits.


Du kan altid se vores store udvalg af bore-/skruemaskiner i vores World of Power Tools