Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Kompressorer & generatorer (115)

Med en kompressor og en generator har du altid trykluft og strøm lige ved hånden, ligegyldigt hvor du befinder dig. Begge dele er uundværlige, uanset om du er en seriøs handyman eller en professionel håndværker. Find en ny kompressor eller..

1-32 af 115 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
3.549,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
Kun webshop
4.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 115 produkter

Kompressor og generator – trykluft og el overalt

Med en kompressor og en generator har du altid trykluft og strøm lige ved hånden, ligegyldigt hvor du befinder dig. Begge dele er uundværlige, uanset om du er en seriøs handyman eller en professionel håndværker. Find en ny kompressor eller generator her på siden, der svarer til netop dine behov – eller find et kompressor eller generator tilbud, du ikke kan sige nej til.

Er der to ting, du aldrig har lyst til at løbe tør for, næsten uanset hvad du skal foretage for reparationer eller konstruktioner, er det strøm og trykluft. Begge dele er noget nær uundværlige, hvis du for alvor skal kunne løse de lidt større håndværksmæssige opgaver.

Det gælder uanset om du skal have skiftet dæk på bilen, skal sætte en ny skillevæg op i boligen, eller har brug for strøm på et uvejsomt sted langt fra den nærmeste stikkontakt.

Trykluft til alle formål

De fleste tænker sikkert på et autoværksted eller i hvert fald noget med bilen, når talen falder på trykluft. Men du kan få rigtig meget værktøj til trykluft, der er stort set uundværligt, hvis du skal bygge eller reparere eller vedligeholde bygninger.

For med f.eks. en sømpistol bliver opsætning af træ- eller listelofter til en leg – også selv om du er helt alene om opgaven. Bare sæt hvert enkelt bræt op og sæt det fast med en to-tre velplacerede søm fra sømpistolen.

Sørg derefter for at brættet er placeret helt korrekt og lige og søm så efter. Husk, at du skal sømme noten på den side af brættet, der vender ind mod den del af loftet, der allerede er sat op. Ellers bliver det svært at sætte det næste bræt op.

Trykluft til autoværkstedet

På hjemme- eller autoværkstedet spiller trykluften en særdeles central rolle. Ikke alene til at pumpe dæk op med, men også til at løsne eller spænde boltene, der holder dækket. For med en god skraldenøgle til lufttryk og eventuelt en god rustløsner kan du nemt få løsnet selv de mest genstridige bolte. Samtidig er det nemt at sikre, at alle bolte spændes ens, når du sætter dækket på igen.

Du kan også få vinkelslibere, boremaskiner og malerudstyr til trykluft, samt trykluftstilbehør til oppumpning af dæk og rengøring med trykluft. Det sidste bliver hurtigt helt uundværligt, fordi du kan komme ind og få rengjort alle de hjørner og kroge, hvor du ikke kan komme til med en kost.

Endelig kan du også få excenterslibere til trykluft. De kan både bruges til pudsearbejde på bilens lakoverflade, samt til at slibe træ og metal helt glat og lækkert at røre ved.

Hvordan vælger du den rigtige kompressor?

Når du skal vælge kompressor, skal du sørge for, at du vælger en, der kan levere lufttryk nok til det, du skal bruge den til. Så her handler det om at vide, hvor meget lufttryk de forskellige luftværktøjer skal bruge.

Samtidig bør du også tage hensyn til, hvorvidt der er brug for, at kompressoren skal kunne trække flere stykker trykluftværktøj på en gang. Har du f.eks. et mekanikerværksted med et par ansatte, er det altid rart, at der er trykluft nok, selv om der er to af jer, der skal bruge trykluftsværktøj på en gang.

På hver kompressor er der angivet, hvor stort et maksimumstryk kompressoren kan levere. Så tjek trykbehovet for de forskellige stykker trykluftsværktøj, der skal bruges på en gang og læg dem sammen – og tag i øvrigt hensyn til, hvor længe hvert enkelt stykke værktøj bruges af gangen. Jo mere trykluft der er brug for, jo større effekt skal kompressoren have.

Hvornår skal en kompressor have lovpligtige eftersyn

Selv om vi sælger kompressorer til både private og professionelle, er der ingen af de kompressorer, vi sælger, der behøver et lovpligtigt eftersyn. Det kræver nemlig, at kompressoren kommer op på et såkaldt produkttal på 1.000 eller derover.

Produkttallet udregnes ved at gange den mængde trykluft, der kan opbevares i kompressorens trykbeholder med det tryk, som anlægget kan levere. Så har du f.eks. en kompressor med en trykbeholder på 100 liter, der kan levere 10 bars tryk, skal den gennemgå og bestå et sikkerhedseftersyn hvert andet år. Samtidig skal den efterses, når kompressoren stilles op, samt hver gang den flyttes.

Generator – hav altid strømmen lige ved hånden

Her på siden finder du også et bredt udvalg af benzindrevne generatorer, der kan levere 230 volt strøm. Det vil sige, at de kan levere strøm til f.eks. håndværktøj eller maskiner, der har brug for strøm, for at kunne køre.

Generatoren bruges derfor primært der, hvor der ikke er adgang til elektrisk strøm via en normal stikkontakt. Det kan være på en byggeplads uden strøm, i et skur hvor der ikke er indlagt el, eller i en campingvogn eller en båd, der ikke befinder sig i nærheden af det offentlige elnet.

Generatoren kan også bruges i de tilfælde, hvor strømmen svigter på grund af fejl på elnettet, og det er nødvendigt at holde el-drevne maskiner kørende. Det kan f.eks. være en dykpumpe i en kælder, der pumper opstigende grundvand op, så der undgås oversvømmelser.

Sådan vælger du den rigtige generator

Når du skal vælge generator, skal du holde dig for øje, hvor stor en samtidig belastning generatoren skal kunne klare, samt hvor længe den skal kunne holde maskiner og håndværktøj kørende. Jo mere strøm der er brug for og jo længere tid, det skal holdes kørende, jo større generator skal du vælge.

Driftstiden opgives oftest i antal timer ved halv (50 %) eller fuld (100 %) belastning. Den afhænger også at benzintankens størrelse på generatoren.

Det er også vigtigt at kontrollere, hvor stor maksimumseffekt du kan trække fra generatoren. For skal du bruge meget strøm på en gang, nytter det ikke noget, hvis generatoren er for lille.

Her skal du se på, hvor mange Watt, der kan trækkes ud af generatoren ved drift. Dividerer du dette tal med spændingen (antal volt), kan du se, hvor stor en strømstyrke (ampere) der maksimalt kan trækkes ud af generatoren. En generator med 3400 W i driftseffekt, kan således maksimalt levere lidt over 14 ampere.

En generator er oftest ret tung. Derfor er en anden vigtig parameter du skal have med i overvejelserne, hvor stort et behov du har for at kunne flytte rundt på generatoren. Skal den flyttes meget omkring, eller tit flyttes over længere afstande, bør du vælge en generator med hjul.

Kompressor og generator hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg af kompressorer og generatorer. Husk: Vi giver 3 måneders bytte- og returret på alle varer, du ikke har brugt. Det gælder både maskiner og materialer. Læs mere om vores bytte- og returordning her.

Så bestil din nye kompressor og generator online hos BAUHAUS i dag. Det betaler sig.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.