Filter
Viser 148 produkter
Page
  1. ROTHENBERGER
    Rothenberger gas refill patron 100 ml
    52,95 kr.
  2. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddebrænder ROFIRE 1800°C
    409,95 kr.
  3. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddefedt 20 g
    62,95 kr.
  4. ROTHENBERGER
    Rothenberger kobberlod sølvholdigt 5 stk.
    68,95 kr.
  5. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddestænger sølv med flus
    129,95 kr.
  6. ROTHENBERGER
    Rothenberger hårdlod messing m/flus
    73,95 kr.
  7. GYS
    Gys svejsemaskine Smartmig 110
    2.849,00 kr.
  8. RYOBI
    Ryobi akku roterende multiværktøj RRTS18-0A35 One+ ekskl. batteri og lader
    998,95 kr.
  9. ROTHENBERGER
    Rothenberger gasblæser 1750°C
    438,95 kr.
  10. RYOBI
    Ryobi akku loddekolbe RSI18-0 One+ ekskl. batteri og lader
    598,95 kr.
  11. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddepasta Rosol 3 100g
    104,95 kr.
  12. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddevand 24 ml
    53,95 kr.
  13. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddekolbe 100 W
    294,95 kr.
  14. GYS
    Gys svejsemaskine Easymig 130 inkl. tilbehør
    4.399,00 kr.
  15. ROTHENBERGER
    Rothenberger Rofire 1950°C
    474,95 kr.
  16. ROTHENBERGER
    Rothenberger fittingslod Ø 3 mm 100g
    104,95 kr.
  17. GYS
    Gys svejsemaskine Gysmi MMA 80P
    1.849,00 kr.
  18. GYS
    Gys svejsemaskine Easymig 150 inkl. tilbehør
    5.799,00 kr.
  19. ROTHENBERGER
    Rothenberger mini Loddebrænder
    189,95 kr.
  20. GYS
    Gys svejsemaskine Gysmi MMA E163
    3.049,00 kr.
  21. GYS
    Gys svejsemaskine Mig Expert 130 inkl. tilbehør
    1.349,00 kr.
  22. ROTHENBERGER
    Rothenberger mini-loddesæt 1450°C
    314,95 kr.
  23. GYS
    Gys fakkel TIG SR17V ventil 4m konnektor 10/25
    1.049,00 kr.
  24. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddekolbe mikro Profi 40W
    104,95 kr.
  25. GYS
    Gys svejsemaskine Gysmi MMA 160P
    2.499,00 kr.
  26. ROTHENBERGER
    Rothenberger Bastel-Tiffany sæt blyfri
    234,95 kr.
  27. ROTHENBERGER
    Rothenberger lodning stænger nikkel/sølv 5 stk
    78,95 kr.
  28. GYS
    Gys rutile elektroder Ø2,5mm 110 stk.
    179,95 kr.
  29. ROTHENBERGER
    Rothenberger gasbrænder
    484,95 kr.
  30. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddekolbe 15W
    159,95 kr.
  31. ROTHENBERGER
    Rothenberger standard loddetin 30 g blyfri
    104,95 kr.
  32. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddevand 100 ml
    104,95 kr.
  33. ROTHENBERGER
    Rothenberger supergas C200 190g
    41,95 kr.
  34. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddelampe Piezo 1800°C
    438,95 kr.
  35. ROTHENBERGER
    Rothenberger loddebrænder 1950 grader
    179,95 kr.

Alt i svejseværk og loddekolbler

Uanset hvad du skal hæfte sammen i metal, har du enten brug for et svejseværk eller en loddekolbe. Hos BAUHAUS har vi alt inden for både svejseapparater og loddesæt. Så hos os kan du få det fornødne udstyr til alt lige fra lodning af elektronikprint over slaglodning af kobberrør til sammensvejsning af jern og andre metaller. Vi har naturligvis også alt i tilbehør og forbrugsstoffer til svejsemaskiner og lodning.

Vores hverdag er fyldt med samlinger af metaller. Lige fra de gammeldags vandrør af kobber eller metal, der stadig anvendes i mange boliger, og til den bil, den bus eller det tog du kører på arbejde i. Ja, selv vores mobiltelefon, computer og andre af de elektroniske fornødenheder, som vi omgiver os med i hverdagen, ville ikke være mulige uden et loddeapparat eller et svejseværk.

Hvordan vælger du den rigtige svejser

Når du skal vælge hvilket svejseværk, du har brug for, handler det især om, hvad det er for en godstykkelse, de materialer har, som du skal svejse sammen.

Elektrodesvejser

Har du ikke decideret behov for at lave pladearbejde på f.eks. din bil eller svejse på andre metalemner, som er tyndere end 3 mm, bør du vælge et elektrode-svejseværk. Her anvendes en beklædt svejseelektrode til at skabe selve sammensvejsningen.

Det sker ved hjælp af en elektrisk kortslutning, der opstår mellem svejseelektroden og det eller de metaller, der skal svejses sammen. Kortslutningen skaber en lysbue i svejsepunktet, der opvarmer henholdsvis elektroden og det eller de svejseemner, der skal samles, Derved skabes der et svejsebad bestående af metallet fra elektroden og metallet i svejseemnerne.

Under svejsningen dannes der også svejserøg fra elektrodens belægning. Den beskytter svejsningen mod kontakt med ilt. Der er vigtigt, fordi svejsningen ikke vil blive nær så stærk, hvis der kommer for meget ilt til svejsebadet under størkningen.

Når svejsebadet størkner, hænger svejseemnerne sammen. Oven på svejsningen opstår der dog som regel nogle svejseslagger, der stammer fra belægningen fra svejseelektroden. De kan efterfølgende bankes af med en særlig svejsehammer, når svejsningen er hærdet færdig.

MIG/MAG-Svejsning

Skal du svejse på tyndere emner end 3 millimeter, er det en god ide at anskaffe en CO2-svejser. Det er en særlig svejsemetode, der anvender en decideret beskyttelsesgas til at holde ilten væk fra svejsebadet med. Det var tidligere primært CO2, men i dag anvendes der også mange andre former for beskyttelsesgasser.

Disse deles generelt op i to typer: Inaktive (MIG) og aktive (MAG) gasser. Her virker de inaktive som ren beskyttelse mod ilten ved at lægge sig som et beskyttende lag over svejsningen, mens de aktive gasser indgår i selve svejseprocessen på en eller anden måde.

TIG-Svejsning

Skal du svejse på aluminiums- eller magnesiumlegerede materialer, skal du i stedet bruge en såkaldt TIG-svejser. Det foregår ved, at en tungstenselektrode opvarmer svejseemnerne, så de flyder sammen. Samtidig tilføres der en inaktiv gas, der lægger sig som et beskyttende gaslag hen over svejsningen, så der ikke kan komme atmosfærisk luft til svejsningen.

Betegnelsen TIG henviser til, at der anvendes en tungstenselektrode til at skabe lysbuen med. Den har dobbelt så højt et smeltepunkt som både aluminium og magnesium, hvorfor den ikke smelter under svejsningen. Dog skal den jævnligt slibes for at give så præcis en svejsning som muligt.

Jeg har brug for en billig svejser

Har du kun budget til en billig svejser, skal du gå efter et elektrodesvejseværk. Det er langt billigere end TIG- og MIG/MAG-anlæg og koster heller ikke nær så meget i drift. Samtidig slipper du for at skulle håndtere flasker med svejsegas, og får oftest et mindre og mere mobilt svejseværk som en ekstra bonus.

Hos BAUHAUS har vi derfor altid et stort udvalg af elektrodesvejsere, som du kan vælge imellem. Rul op til toppen af siden og se de mange forskellige svejseværk. Der er helt sikkert et, der passer til dit behov.

Hvordan vælger jeg den rigtige loddekolbe

Hvor der tidligere var mange, der byggede deres egne elektroniksamlesæt, er denne hobby stort set helt uddød i dag. Samtidig er elektronikkomponenterne blevet så små og avancerede, at det er svært for almindelige mennesker at lodde på den. Det kræver særligt specialudstyr.

Men har du brug for at lave små, meget præcise lodninger, er det et elektronik-loddekolbesæt, du skal have fat i. Her kan du lodde med millimeterpræcision.

Skal du i stedet lodde lidt større emner, er det de lidt større loddekolber og loddepistoler, du skal have fat i. De kan anvendes til f.eks. lodning af rør eller lodning og tætning af metaltagrender.

Slaglodning - når lodningen skal være ekstra stærk

En særlig form for lodning kaldes for slaglodning. Her skal du helst bruge gasbaserede loddekolber. De skaber hurtigt og nemt de høje temperaturer, der bruges her. Slaglodning kaldes også for hårdlodning og sker ved temperaturer på over 450 grader, mens lodning under 450 grader kaldes for blødlodning. Normalt foregår slaglodning ved 600-900 grader, og du kan bruge metoden til alle metaltyper, hvis temperatur og loddetråd er korrekt.

Selv om du kan bruge begge loddemetoder til de samme materialer, giver slaglodning en stærkere og mere holdbar lodning. Slaglodning gør det også muligt at samle emner med store dimensionsforskelle, ligesom du kan lodde flere samlinger på en gang.

Sølvlodning - Når samlingen ikke skal kunne ses

Skal du lodde noget på et sted, hvor lodningen ikke må kunne ses, er det en god ide at prøve med sølvlodning. Her anvendes – som navnet antyder – sølv som loddemateriale. Sølvet bliver meget tyndtflydende, når det smelter, så det bedre kan trænge ind i tætte samlinger.

Det giver en stærk og næsten helt usynlig samling. Det gør sølvlodning til det oplagte valg ved lodning på møbler eller smykker. Til gengæld er det også en meget dyr loddemetode på grund af kiloprisen på sølv.

Alt i tilbehør til svejsning og lodning

Udover svejseværk og loddesæt fører BAUHAUS også alle former for tilbehør og forbrugsmaterialer til svejsning og lodning. Således kan du få svejseelektroder i flere forskellige tykkelser og materialer, ligesom vi har loddetin i alle tykkelser fra det helt tynde til elektronik- og anden præcisionslodning og til de store loddestænger, der tit anvendes ved slaglodning.

Vi har naturligvis også alt i sikkerhedsudstyr lige fra svejsehandsker og svejsehjælme og til røgudsugninger, der kan fjerne giftig røg fra svejsningen.

Svejsning & lodning

Viser 148 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto