Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Gardinstænger & tilbehør - DEBEL

Gardinstænger Hvis du leder efter moderne gardinløsninger og funktionelle designs til badeværelset, så er du kommet til det rette sted. Med produkter fra DEBEL er du garanteret en masse gode produkter, så du kan finde frem til netop den løsning..
Vi kan ikke finde produkter der matcher din søgning

Gardinstænger

Hvis du leder efter moderne gardinløsninger og funktionelle designs til badeværelset, så er du kommet til det rette sted. Med produkter fra DEBEL er du garanteret en masse gode produkter, så du kan finde frem til netop den løsning, der passer bedst hjem til dig. Fuldend din gardinløsning med en passende gardinstang eller skinne fra DEBEL her.

Hos BAUHAUS tilbyder vi et bredt sortiment af gardinstænger til ethvert behov og enhver form for boligindretning. Hav fokus på detaljen, og vælg stænger eller skinner, der passer til dine gardiner. Se vores samlede udvalg af gardinstænger og tilbehør her.

Hvilke typer gardiner er du interesseret i?

Når det handler om at finde de rigtige gardinstænger, så begynder du nok med at finde de rigtige gardiner. Først når de er fundet, så kan du starte med at tænke på, hvilke gardinstænger, du har brug for.

Her handler det i første omgang om, hvilken type gardin du har valgt. Her er der ligeledes mange muligheder - lige fra rullegardiner til lamelgardiner og plisségardiner og til andre mere traditionelle typer.

Sådan vælger du den rette gardinstang

Når du skal finde de helt rette gardinstænger, så er der flere faktorer, som du skal tage højde for, nemlig:

 • Find den rigtige bredde på gardinstangen: Når du skal vælge gardinskinne eller gardinstang, så skal du sørge for at vælge den rette bredde. Det gælder især for de gardinstænger, du sætter op oven over dine vinduer. Hænger du derimod en gardinskinne op over vindueskarmen, er bredden naturligvis dikteret af vindueshullets bredde.

  Gardinstangen over vinduet skal gerne have den rigtige længde i forhold til vinduesbredden. Her kan du anvende tommelfingerreglen, der hedder, at gardinstangen skal være cirka 20% længere end vinduesbredden. Hvis du har et vindue på én meter i bredden, skal gardinstangen gerne være omkring 120 centimeter lang.

  Når du skal placere gardinstangen over vinduet, er det vigtigt, at den sidder centreret hen over midten på vinduet. Derved kommer gardinstangen til at gå lige langt ud over vinduet i hver side. Det giver det mest harmoniske udtryk og sikrer, at gardinerne sidder rigtigt, når de er trukket fra.

 • Find den rigtige højde til gardinstangen: Når du skal sætte gardinstangen op over vinduet, skal den helst sidde minimum 8-10 centimeter over den øverste kant på vindueshullet. Derved får du en passende højde over vinduet. Ligeledes kommer du heller ikke til at bore ind i jernarmeringen på en eventuel bagmursoverligger, der holder muren over vinduet.

  Det er også muligt at vælge en gardinskinne, som du placerer i loftet. Det ser dog bedst ud, hvis der ikke er alt for langt fra toppen af vinduet og op til loftet. Til gengæld slipper du for at bore i væggen, hvilket ofte kan være en udfordring.

  Har du et meget stort vinduesparti, kan det være praktisk at opdele gardinet og gardinstængerne i flere længder. Dette kan både gælde, når du skal trække gardinerne for og fra, samt når du skal sætte gardinerne op og senere tage dem ned for at vaske dem.

 • Find den rigtige længde på gardinet: Udover højden og placeringen af gardinstangen, så skal du også tænke på længden af gardinerne. Det har nemlig en afgørende rolle for det udtryk, som du vil skabe.

  Her bør du går efter at vælge en gardinlængde, så gardinerne slutter:

  - 3 centimeter over gulvet for lange gardiner, som går helt ned til gulvet.
  - 8-10 centimeter under karmen for gardiner, der hænger ved siden af vinduerne.
  - 3 centimeter over en eventuel radiator, som er placeret under vinduet.

Hvis du holder dig inden for disse længder samt de tidligere nævnte placeringer af gardinstængerne, så kommer du til at skabe et flot vindue, der har et harmonisk udseende.

Køb dine gardinstænger online hos BAUHAUS

Når du har fundet den rigtige gardinstang, der passer til dine behov, så kan du nemt og hurtigt bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig få en funktionel løsning til din bolig. Vi leverer til din egen adresse eller til et af vores BAUHAUS byggevarehuse i nærheden af dig via vores Click & Collect service.

Hvis du vil se nærmere på vores udvalg af gardinstænger, så kan du komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her kan vores dygtige medarbejdere give dig rådgivning og svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den helt rette gardinstang med hjem.

 

FAQ:

 1. Hvordan installerer man gardinstænger?
  Hvis du skal installere gardinstænger over dit vindue, så skal stangen gerne have den rigtige længde i forhold til vinduesbredden. Her kan du anvende tommelfingerreglen, der hedder, at gardinstangen skal være cirka 20% længere end vinduesbredden. Hvis du har et vindue på én meter i bredden, skal gardinstangen gerne være omkring 120 centimeter lang.
 2. Hvordan måler man til gardinstænger?
  Når du måler til gardinstænger, skal du inkludere højden, længden og bredden. Du kan med fordel vælge nogle gardinstænger, der er 3 centimeter over gulvet for lange gardiner, som går helt ned til gulvet. 8-10 centimeter under karmen for gardiner, der hænger ved siden af vinduerne og 3 centimeter over en eventuel radiator, som er placeret under vinduet.
 3. Hvor højt skal gardinstænger hænge?
  Når du skal sætte gardinstangen op over vinduet, så skal den helst sidde minimum 8-10 centimeter over den øverste kant på vindueshullet. Derved får du en passende højde over vinduet. Ligeledes kommer du heller ikke til at bore ind i jernarmeringen på en eventuel bagmursoverligger, der holder muren over vinduet.
 4. Hvordan installerer man gardinstænger uden at bore i væggen?
  Det er muligt at vælge en gardinskinne, som du kan placere i loftet. Det ser dog bedst ud, hvis der ikke er alt for langt fra toppen af vinduet og op til loftet. Til gengæld slipper du dog for at bore i væggen, hvilket ofte kan være en udfordring - især hvis det er en murstensvæg.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.