Indlæser

Prøv en robotplæneklipper fra Robomow se mulighederne hos BAUHAUS

De senere år er robotterne for alvor begyndt at blive tilgængelige for den almindelige forbruger. Robotstøvsugere er allerede ret almindelige, ligesom gulvvaskerne også er på vej ind i de danske hjem. Også robotplæneklipperne stormer frem, og de er langt mere effektive, end du måske lige tror. Hos BAUHAUS tilbyder vi et bredt udvalg af Robomow-robotplæneklippere, som er et af de bedste produkter på markedet i øjeblikket. Se udvalget herunder og læs mere om de spændende robotter nederst.

Ingen produkter matcher dit søgeord

Robomow-robotplæneklipperne vinder i uvildige tests overalt

Der findes allerede nu en lang række producenter af robotplæneklippere, men der er store forskelle på både priser og ydelser på de mange forskellige modeller.

Hos BAUHAUS har vi valgt Robomow som et mærke, vi kan stå inde for. Robomow skiller sig nemlig ud fra mængden i kraft af en række imponerende testresultater fra uvildige testlaboratorier i både ind- og udland. Robomov blev således testvinder, da det danske forbrugermagasin Tænk.dk testede 17 forskellige robotplæneklippere. Samme mønster går igen i både Sverige, Tyskland og flere andre steder.

Robomow robotplæneklipperne er ikke de billigste modeller på markedet, men så absolut heller ikke de dyreste, og til prisen får du en særdeles velfungerende og højtydende robotklipper.

Robotplæneklipperen sparer tid og er god for miljøet

Årsagen til robotplæneklippernes store popularitet er uden tvivl den ganske betydelige tidsbesparelse, der kan opnås, når en robot passer arbejdet med plæneklipningen.

Klipningen foregår fuldautomatisk, og robotten klarer også selv den løbende opladning. Det eneste du faktisk skal gøre er den indledende installation og ellers vedligehold af maskinen, der som regel begrænser sig til slibning eller udskiftning af knive en sjælden gang imellem.

Knive og andre Robomow-reservedele finder du naturligvis også i udvalget ovenfor.

Det er ikke usædvanligt at skulle klippe en sund græsplæne et par gange om ugen i sommerhalvåret, og har plænen blot en moderat størrelse, er der sparet rigtig mange timer på årsbasis med en robot. Tid er som bekendt penge, og derfor kan det for de fleste sagtens svare sig at investere i automatisk plæneklipning, selv om anskaffelsesprisen er lidt højere end for en traditionel plæneklipper.

Det er også værd at tage med i overvejelserne, at robotplæneklipperen er langt mere skånsom for miljøet, end det eksempelvis er tilfældet med den traditionelle motorplæneklipper. Strømforbruget er minimalt, og det er den resulterende CO2-udledning dermed også.

Robomow opererer desuden, som de fleste andre robotplæneklippere, med bio-klip. Det betyder, at græsset klippes meget fint og dermed ikke skal opsamles og bortskaffes. Ideen er, at de små græsstumper falder ned mellem de eksisterende græsstrå. Her generer de ingen og formuldes hurtigt og effektivt. På den måde mindskes behovet for gødskning, eftersom græsplænen ikke udpines nævneværdigt for næringsstoffer.

Også nærmiljøet skånes for støj – en stor fordel for både dig og dine naboer. Robotplæneklipperen opererer næsten lydløst, og den kan endvidere eksempelvis programmeres til at klippe græsplæne i dagtimerne, hvor familien alligevel er i skole og på arbejde.

Installationen af Robomow er meget brugervenlig

Selv om der under motorhjelmen er tale om et stykke højteknologisk isenkram, er det ikke svært at installere og bruge en robotplæneklipper fra Robomow. Der er investeret mange ressourcer i brugervenlighed, så din primære rolle er at specificere, hvor den må køre og hvornår, og hvor ofte den skal gøre det.

Afgrænsningen foretages med et kabel, der placeres rundt langs kanten af græsplænen. Kablet følger naturligvis med, så det skal blot sættes op. Det kan ret hurtigt gøres med de medfølgende pløkke. Et lidt mere elegant alternativ er nedgravning af kablet, men det tager selvsagt lidt længere tid.

Under alle omstændigheder fungerer kablet ved udsendelse af elektroniske signaler. Når Robomow’en nærmer sig, opfanger den signalerne og forstår, at den må køre hertil og ikke længere.

Programmeringen af tidspunkter og klipningsintervaller foretages direkte på robotten ved hjælp af taster og et lille display. Det er forholdsvis enkelt og er grundigt forklaret i den medfølgende manual.

Det kan være nødvendigt at eksperimentere lidt med, hvor ofte der skal klippes. Det afhænger jo af en række variable faktorer såsom maskinens klippekapacitet, græsplænens størrelse og hvor meget du gøder den. Bliver græsset for langt efter nogle dage, skal klippefrekvensen måske sættes lidt op. Er græsset på den anden side konstant veltrimmet, kan du eventuelt prøve at se, om en reduceret klippefrekvens gør nogen forskel. Der er jo ingen grund til, at robotten kører rundt og klipper i luften og slider unødigt på mekanikken.

Vælg en model, der passer til din plænestørrelse

Som du vil kunne se i udvalget, er der modeller i forskellige prisklasser. Langt hen ad vejen afspejler prisen robottens klippekapacitet.

Til den lille græsplæne vil en billig model typisk være fuldt tilstrækkelig, mens større plæner kræver mere motorkraft, større klippebredde og større batterikapacitet. Men tag gerne en uforpligtende snak med personalet hos din lokale BAUHAUS. Her vil du kunne få præcise informationer om de forskellige modeller og vejledning til, hvilke modeller du bør se nærmere på til netop din græsplæne.

Robomow – et produkt fra Friendly Robotics

Virksomheden bag Robomow hedder egentlig ”Friendly Robotics”, hvilket stemmer meget godt overens med de brugervenlige robotter, virksomheden udvikler. De fleste kender dog kun virksomheden som Robomow, og det er der såmænd ingen, der har ondt af.

Virksomheden så dagens lys helt tilbage i 1995, hvor rygtet vil vide, at den ene af de to ophavsmænd, Udi Peless, fik besked af konen om at fået slået græsplænen. Det var han ikke meget for, og det gav ideen til virksomheden, som han stiftede sammen med Shai Abramson.

De første år gik med fremstilling af prototyper, og først i 1997 kom den første robot på markedet. Siden da er der løbet meget vand i åen, og de modeller, der er i handelen i dag, er femte- eller sjette-generations-robotter, hvor alle børnesygdommene for længst er luget væk.

Robomow er således den producent af robotplæneklippere, der har været på markedet i længst tid, og derfor er det måske heller ikke så overraskende, at netop dette mærke klarer sig bedre end alle andre, hvis man skal tro de mange uvildige testresultater.