Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Guide til røgning på grill

Røgning på grill | Begynder guide til røgning på grill | BAUHAUS

Har du prøvet at grille med røg? Hvis ikke, så er det med at komme i gang, for når du griller med røg, kan du få helt nye og lækre smagsoplevelser frem, der i den grad er værd at afprøve! Smagen af røg er desuden nem at variere, så du bestemmer selv hvor kraftig en røgsmag, du ønsker.

Det kræver ingen særlige evner at komme i gang med røgning på grill, så der er ingen grund til at fortvivle over sværhedsgraden som nybegynder – det er faktisk overraskende let. Det eneste, du skal bruge, er en varm grill og røgflis. Derudover er der masser af muligheder for at eksperimentere med forskellige typer af røgflis med forskellige smagsvarianter eller ekstra udstyr til grillen, som gør din grilning lettere. 

Grillmad er en ægte vinder og falder i god jord hos de fleste. Prøv dig frem med røgning på grillen, afprøv nye smage og find din yndlingsret.

 

Sådan gør du

 

Start grillen og indstil temperaturen

Start med at gøre din grill klar med den rette temperatur.

Hvis du griller på en kuglegrill, kan du regulere varmen ved at fjerne eller tilføje briketter fremfor at åbne låget eller spjældene. Når du har prøvet at grille med røg et par gange, kan du eksperimentere med at sænke temperaturen ved at bruge en stor foliebakke, som du fylder med vand.

Hvis du griller på en gasgrill, kan du indstille grillen til den ønskede temperatur ved eventuelt at slukke for en eller flere brændere afhængig af hvilken grillmetode, du ønsker at bruge, og hvor meget du skal grille.

Husk, at du finder et stort udvalg af både gas- og kuglegrill i BAUHAUS - find dem lige her

 

Brug røgflis

Læg en håndfuld røgflis direkte på grillristen over de varme briketter eller brændrør (afhængigt af, om du bruger kul- eller gasgrill).

Herefter skal du hurtigt lægge låget på grillen og vente på, at røgen bliver hvid. Det er meget vigtigt, at røgen fra grillen er hvid. Hvis røgen er gul eller brunlig, vil det give maden en stærk bismag.

Når du åbner for grillen undervejs, så husk at lægge låget på igen hurtigt. Lågen forhindrer nemlig, at røgflisen får for meget ilt, hvilket kan resulterer i, at flisen brænder.

 

Grill din mad

Når grillen er varm, flisen er lagt på, og røgen er hvid, er du klar til at grille din mad. Læg maden på grillen og luk for låget igen, så røgen kan virke bedst muligt. Herefter er det bare med at prøve dig frem og finde ud af, hvor kraftig en røgsmag, du kan lide og justere derefter ved at tilføje mere eller mindre flis.

 

Grilltilbehør til røgning

Der findes masser af grilltilbehør til at grille med røg. Du kan for eksempel prøve at eksperimentere med en røgboks i stedet for at lægge røgflisen direkte på risten. Den metode gør blandt andet rengøringen bagefter lettere.

Derudover kan du vælge at bruge forskellige varianter af røgflis, som giver din mad hver sin unikke smag.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.