Guide til glasdøre: Vid dette, inden du vælger


I et land som Danmark, hvor mængden af dagslys varierer mellem 'øv' og 'meh' i månedsvis, er det en velsignelse med glasflader, der lukker lyset ind i vores mørke stuer. Det er heldigvis blevet nemmere og bedre med årene, for glasdøre er ikke længere en størrelse, der leverer isolering og tryghed som en japansk papirvæg. Tænk sig, at du i dag er så privilegeret, at du kan sidde badet i lys, uden du skal være iført uldsweater og fastelavnskølle. Længe leve de moderne glasdøre.

Hvilke typer glasdøre findes der?


Der findes naturligvis både bruserdøre og indvendige døre i glas, men dem, vi taler om her, er altså facadedørene. Dem, der er en del af husets skal, og det vil sige hoveddøre, bagdøre og terrassedøre.

Det bliver mere og mere populært at få hoveddøre i glas. Enten helt i glas eller med ét eller flere felter. Hvor der er mere frit spil ved de andre døre, bør du tage et dybt og grundigt kig på huset og dets arkitektur, når du vælger hoveddør. Er huset minimalistisk, bør døren matche dette, og bor du i et bindingsværk eller en patriciervilla, bør du få en dør med romantisk præg og en detaljerigdom, der svarer til husets.

Når der er tale om bryggersdøre, kælderdøre og terrassedøre er formen lidt friere, selvom du naturligvis altid bør have blik for husets arkitektur, når du køber nye døre og vinduer.

Hvad er der af fordele og ulemper ved en yderdør i glas?


Hvis vi starter med hoveddøren, så er den største fordel jo, at glas lukker lyset ind, og entréer og indgangspartier har tendens til at være halvmørke rum uden vinduer. Derfor kan en hoveddør i glas - eller med glasfelter - betyde alverden for rummet bag døren. En hoveddør i glas virker også indbydende for dine gæster, ligesom du aldrig er i tvivl om, hvem der mon banker på.

Omvendt stiller en krystalklar hoveddør også større krav til oprydningsstandarden i din entré, for venner såvel som indsamlere kan kigge lige ind. Ligeså gør en glasdør det svært at lade som om, du ikke er hjemme, hvis du nu ikke er i humør til at svare.

Hvad angår de andre døre, er det naturligvis også lysindfald, der er blandt de bedste argumenter for en glasdør, uanset om der er tale om døre til bryggers, kælder eller haven, ligesom muligheden for at nyde haven fra stuen naturligvis også spiller positivt ind.

Hvor lysindfladet er en velsignelse i store dele af året, er der dog måneder, hvor du måske ville ønske, at du havde valgt et mere skyggebringende materiale, for drivhusfornemmelsen kan selvsagt blive til den gode side.

Det er heller ikke kun lys og gode udsigter, der passerer dine ruder. Nysgerrige blikke fra naboer kan tvinge dig i tøjet, når du skal rundt i huset, ligesom anløbne karakterer får nemmere ved at vurdere, om dit hjem er et indbrudsforsøg værd.

Relaterede produkter

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en glasdør?


Der er mange ting, du bør tænke over, inden du stikker ud og forkøber dig i glasdøre. Blandt andet bør du overveje, hvilken type dør du vil have. Det gælder naturligvis udseendet, men du bør også kigge hårdt og længe på dit forhold til vedligeholdelse.

I dag kan du nemlig få vedligeholdelsesfri døre og vinduer, hvor du har varmt og hyggeligt træ på indersiden, mens ydersiden består af kold, hård og nærmest uforgængelig aluminium. Det betyder, at du kan slippe for at skulle i gang med slibepapir og pensler med års mellemrum, og det tiltaler mange husejere. Det kræver til gengæld, at du har et hus, hvor døren passer ind i udseendet, for der er tale om et meget minimalistisk look, der vil virke nærmest fornærmende mod en herskabsvilla.

Du bør også overveje, hvilken type glas du vil have i døren, for glas er naturligvis ikke bare glas længere. Du kan vælge mellem to- og tre-lags energiruder, du kan få glas, der lukker mere eller mindre lys ind, du kan få glas, der dæmper lyd, og du kan få glas, der er praktisk talt umuligt at baldre. Tænk over husets placering og solens gang på himlen, og overvej, hvor udsat døren er for indbrudstyve. (link til artikel om indbrudssikring)

Tænk over, hvilken type dørgreb, du ønsker dig. Der kan både være æstetiske, praktiske og sikkerhedsmæssige forskelle, du bør indtænke, inden du handler.

Endelig er der helt praktiske ting som åbningsretning, og om døren skal være højre- eller venstrehængt. Kig godt på rummet og din brug af døren, inden du bestemmer dig. Og husk, det er vigtigt at få de helt præcise mål på døren, inden du bestiller.

Hvad koster en glasdør?


Der er naturligvis stor forskel på døre, hvad angår materialer, kvalitet, design og producent, og det smitter i den grad af på priserne. En billig hoveddør med større glasfelter kan fås fra godt 4.000 kroner, mens en sikkerhedsdør fra SWEDOOR nemt kan løbe op i 20-25.000 kroner.

Derudover findes der de løsninger, der ikke er hyldevarer i gængs forstand. I BAUHAUS er vi stolte forhandlere af to danske mærker, der leverer og vinduer i verdensklasse. Det ene er Rationel, som har over 60 år på bagen, og det andet er Outline, der producerer døre og vinduer fra øverste hylde på deres fabrik i Farsø. I begge tilfælde fremstilles dørene på bestilling efter dine ønsker og mål, og her skal du nok regne med et prisniveau på 5-12.000 kroner - afhængigt af dine valg.

Terrassedørene har nogenlunde samme prisintervaller.

Sådan vedligeholder du din glasdør


Din yderdør skal vedligeholdes fra tid til anden, hvis den da ikke er vedligeholdesfri. I det daglige kan du smøre hængsler og stramme skruer fra tid til anden, så alting kører, som det skal. Endelig skal du holde godt øje med dine drypnæser - især hvis de er i træ, for de skal være sunde og raske, så vandet kan løbe uhindret af.

Hold øje med træværket, og tjek, om der begynder at opstå revner og skjolder i malingen. Gør der det, skal du fjerne den løse maling, slibe overfladen let, vaske døren ned med grundrens og male den igen.

Giv den gerne to eller tre gange, hvis døren sidder udsat i forhold til sol og vand. Fremgangsmåden ligner den, du bruger, når du maler vinduer.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto