Rensesplit til rengøring af afløb

Rensesplit | Oplagt til rengøring af afløb | BAUHAUS.dk

Rensesplitten er et særdeles effektivt værktøj til rengøring af afløb i hele husstanden. Måske du lige pludseligt står med et stoppet afløb i husstanden, hvor tilstopningen ikke er i vandlåsen, men derimod længere nede i afløbsrøret. Det er netop i sådan en situation, at en rensesplit er et effektivt og brugbart værktøj, som kan hjælpe dig med at fjerne propper og belægninger af skidt.

Er dit afløb stoppet, og sidder tilstopningen langt nede i afløbsrøret, kan en rensesplit være det helt rigtige værktøj at gøre brug af.

 

Hvis du står med et stoppet afløb i køkkenvasken, toilettet eller i brusenichen, skal du først og fremmest skylle det igennem med et par liter kogende vand for at fjerne det værste skidt og ligeledes undersøge, hvordan gennemløbet er. Herefter tjekker du vandlåsen, og viser det sig, at den er fyldt med skidt, sørger du for at fjerne dette. Vil vandet stadig ikke løbe igennem, når både øverste del af afløbet samt vandlåsen er rengjort, kan det tyde på, at problemet sidder længere nede i afløbet.

 

Sådan bruger du en rensesplit

Det er netop her, at rensesplitten kommer ind i billedet. Med rensesplitten kan du nemlig føre et langt stykke metalbånd ned i dine forskellige afløb, indtil metalbåndet støder på noget, hvorefter du begynder at dreje på rensesplitten. Rensesplitten giver dig mulighed for at nå genstridige eller svært tilgængelige propper længere nede i afløbsrøret. Når du har drejet på rensesplitten et par gange, kan du forsøge at hælde noget vand i afløbet for at tjekke, hvorvidt propperne har løsnet sig.

Rensesplitten er klart at foretrække frem for syreholdige kemikalier, eftersom kaustisk soda, eddikesyre og afløbsrens alle risikerer at skade rør og samlinger i dine afløb. Der findes forskellige rensesplitter på markedet, og de kan alle sammen udføre det samme stykke arbejde. Spørgsmålet er blot, hvordan du ønsker at manøvrere rensesplitten. De findes nemlig både uden håndtag, med dobbeltgreb eller enkeltgreb samt med og uden børste.

Var denne artikel behjælpelig?

Tak! Vi er glade for du synes godt om det

Tak! Vi arbejder på at forbedre indholdet

Tak for din feedback!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.