Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Sådan afgrænser du dine bede

Bedafgrænsning | Hold græsset væk fra dine bede | BAUHAUS.dk

Du kan hurtigt ende med at bruge mange timer på lugning af bede, hvis dit græs breder sig ind i dine blomsterbede. Derfor kan det altså godt betale sig at anlægge bede med bedafgrænsning, hvis du gerne vil undgå at bruge hele sommeren på at holde græsset væk fra dine bede.
Der findes en række forskellige materialer, som du kan bruge til at afgrænse dine bede fra græsplænen. Du kan både benytte natursten, beton, træ, plastik, planter, stål og meget andet for at undgå, at græs og ukrudt overtager dine bede.

Natursten fungerer perfekt som afgrænsning mellem bed og græsplæne.   

Afgræns dine bede med sten

Hvis du gerne vil adskille bed og græsplæne med en pæn kant bestående af sten, skal du nøje overveje, hvilken type sten du benytter. Der er mange forskellige muligheder, men visse sten kan faktisk ende med at besværliggøre græsslåningen med både plæneklipper og græstrimmer, og så er vi næsten slået skatmat, når det kommer til havearbejde, der tager tid og er besværligt.

Vil du gerne have bedafgrænsning, som også bidrager med æstetik til haven? Natursten skaber et pænt udtryk, og denne type bedafgrænsning vil også holde græsset væk fra bedet. Til gengæld bliver det mere besværligt at slå græsset, da du ikke kan komme ind mellem de enkelte sten. Det betyder, at du skal klippe græsset imellem stenene manuelt; og det kan hurtigt tage tid. Er du vild med det naturlige og rå look, som sten giver, kan du overveje at benytte herregårdssten i stedet for natursten. De kan nemlig lægges i lige linjer, der flugter med hinanden, hvilket både holder græsset væk og gør græsslåningen lige til.

En anden mulighed for pæn bedafgrænsning er at benytte palisader, som er små kraftige træstokke, som placeres tæt op ad hinanden. De skal graves ned i jorden enkeltvis, og du kan variere dine palisader i længden, så der skabes dynamik og liv omkring dine bede.

Diskrete løsninger til afgrænsning af dine bede

Er du i stedet på udkig efter noget mindre synligt og iøjnefaldende, kan du kigge nærmere på en bedafgrænsning i plastik i grøn, som dels monteres under og over jorden. Derudover falder den grønne farve ind i græsset, og din bedafgrænsning fremstår altså ikke særligt tydeligt. I forlængelse heraf kan du også benytte bedafgrænsninger i stål, som på samme måde skaber en mere diskret kant, der på fineste vis falder ind i haven, og samtidigt holder græsset væk fra bedene.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.