Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Trailerregler: Sådan må du køre med trailer

Trailerregler | Sådan må du køre, når du kører med trailer | BAUHAUS

Skal du køre med trailer? I så fald skal du have styr på reglerne. Hvis du har læsset din trailer med varer, haveaffald, affald eller andet, så er det vigtigt, at du er opmærksom på reglerne for kørsel med trailer, inden du kører af sted.

Afhængigt af hvor meget du læsser, kan dit almindelige kørekort være nok til, at du sikkert kan køre af sted. Men sådan er det ikke altid, og derfor skal du være skarp på reglerne for trailerkørsel. 

Det handler om vægt, og om du har læsset traileren hensigtsmæssigt. Hvis du overskrider vægten, eller lasten er placeret forkert, kan du få en bøde. Eller sætte både dit og andre trafikanters liv på spil. 

Hvis du vil være helt skarp på reglerne, når du skal køre med trailer, kan du læse med herunder.

Husk også, at vi hos BAUHAUS tilbyder udlejning af trailere og varevogne. 

trailerreglertrailerregler

Det er vigtigt, at du kender reglerne for at trailerkørsel, når du skal køre med trailer.

 

Sådan må du køre trailer med et almindeligt kørekort i kategori B

Hvis du har et almindeligt kørekort - kørekort B - kan du køre med trailer eller anhænger med en totalvægt på 750 kilo. HVIS din bil er godkendt til det. Det er nemlig meget vigtigt. Du må maksimalt køre med den vægt, din bil er godkendt til. Og derudover så maksimalt 750 kilo, hvis du har kørekort B. 

Her der også noget, som kaldes for koblingsvægt. Det angiver, hvor meget din bil kan trække. Hvis koblingsvægten er under 750 kilo, så må du maksimalt have din trailer til at veje det, som koblingsvægten angiver. 

Derudover gælder det også, at trailer og bil aldrig må overstige 3.500 kilo i samlet vægt. Det er uanset, hvor meget din bil er godkendt til at kunne trække. 

Leder du efter tilbehør til din trailer? Det finder du her.

 

Sådan må du køre med trailerkørekort - Kategori BE

Hvis du har taget et trailerkørekort, også kendt som kørekort BE, så kan du køre med et større læs. Det er til dig, der kører med hestetrailer, campingvogn eller lignende. Altså hvor din trailer eller anhænger og din bil tilsammen vejer mere end 3.500 kilo. 

Du skal stadig være opmærksom på, om anhængeres totalvægt overstiger det, din bil er godkendt til at køre med. Her er det lige meget, om du har kørekort til at køre med tungt læs eller ej. Det handler om din bil.

Hvis din bil har en højere tilladt koblingsvægt, så kan du køre med en samlet på totalvægt på 7.000 kilo, eller 7 tons. 

trailertrailer

Du skal holde igen med farten, når du kører med trailer.

 

Hvor hurtigt må jeg køre med en trailer?

Når du har styr på alt det med vægten og har papir på, at du må køre med en trailer, så skal du også huske, at der gælder andre regler for hastighed, når du har en trailer bagpå. Inde i byen må du køre 50 km/t, ligesom du er vant til. Og uden for byzonen må du køre op til 80 km/t, ligesom du også er vant til.

Der er ikke den store forskel på landevejskørsel og bykørsel, om du har en trailer bag på eller ej. Det er dog altid din opgave som chauffør, at du kører hensigtsmæssigt efter forholdene. 

Når du kommer ud på motorvejen, skal du dog være opmærksom på, at det skal gå lidt langsommere, end du er vant til. Her må du nemlig fortsat kun køre op til 80 km/t. 

Dog findes der en type trailer, der hedder en Tempo 100-godkendt trailer. Med denne må du køre 100 km/t på motorvejen og 80 km/t på både landevej og motortrafikvej.

Det er i øvrigt meget vigtigt, at du overholder færdselsreglerne - det er det selvfølgelig altid - men især, når du kører med trailer. Bødetaksten er højere, når du har en trailer monteret, og derudover kan du forvolde større skade, hvis du kører galt. Så kør forsigtigt, når du kører med gods på din trailer.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.