Indlæser

Kobberrør

Filtrer

6 produkter

Shopping Options
Pris
-
price link
Produkttype
 1. Kobberrør 6
Varemærke
 1. Purus 1
Længde (mm)
 1. 100 2
 2. 120 1
 3. 200 1
 4. 500 2

Alle produkter

 1. Purus kobberrør forkromet 10-1200 mm
  Purus kobberrør forkromet 10-1200 mm
  169,95 kr.
  Click & Collect Levering
 2. Kobberrør H I LGD 15-1 mm 1 m
  Kobberrør H I LGD 15-1 mm 1 m
  129,95 kr.
  Click & Collect Levering
 3. Kobberrør H I LGD 10-1 mm 1 m
  Kobberrør H I LGD 10-1 mm 1 m
  99,95 kr.
  Click & Collect Levering
 4. Kobberrør blød 15-1 mm 5 m
  Kobberrør blød 15-1 mm 5 m
  339,95 kr.
  Click & Collect Levering
 5. Kobberrør H I LGD 15-1 mm 2 m
  Kobberrør H I LGD 15-1 mm 2 m
  269,95 kr.
  Click & Collect Levering
 6. Kobberrør blød 10-1 mm 5 m
  Kobberrør blød 10-1 mm 5 m
  239,95 kr.
  Click & Collect Levering

Kobberrør – den elegante og fleksible løsning til vand

Kobberrør har mange fordele i forbindelse med vandinstallationen. For det første er kobberrør meget fleksible og nemme at arbejde med. For det andet ruster og kalker de ikke nær så meget til over tid, sådan som galvaniserede vandrør kan gøre. Endelig ser kobberrør mere elegante ud, på steder hvor vandinstallationen er synlige. Se vores udvalg i kobberrør her og læs mere om alle fordelene nederst på siden.

Kobberrør har i mange år været den foretrukne løsning blandt professionelle VVS-folk i forbindelse med afslutningen på vandsinstallationer. Især de steder i boligen, hvor rørføringen er synlig. Det gælder f.eks. under en varmtvandsbeholder, hvor koldtvandsrøret skal tilsluttes og der skal fordeles varmt vand fra varmtvandsbeholderen og til husstandens forskellige forbrugssteder. Her er rørføringen oftest udført i kobber lige under varmtvandsbeholderen og føres så videre i boligen via PEX-rør.

Også på steder som i skabe under vasken, eller bag toilettet, samt i forbindelse med vandtilslutningen til radiatorer anvendes der tit kobberrør. Dels fordi vandrørene kan ses, og dels fordi det tit er nødvendigt med en lidt mere fleksibel rørføring, end det er muligt med almindelige galvaniserede vandrør.

Samling af kobberrør

Når du skal samle kobberrør eller tilslutte dem installationer eller andre rørtyper, er der brug for forskellige former for kobberrør fittings, klemmeringe, støttebøsninger og eventuelt et reduktionsstykke.

Ved alle samlinger bør der indsættes en støttebøsning i enden af kobberrøret. Den er med til at sikre, at samlingen bliver tæt og enden på kobberrøret ikke beskadiges ved samlingen.

Når støttebøsningen er monteret på kobberrøret, sættes omløber og klemmering ud over kobberrøret. Så stikkes kobberrøret helt ind i den fitting, som røret skal monteres på. Derefter spændes omløberen til med fingrene. Er samlingen ikke helt tæt, når der kommer vandtryk på, kan den eventuelt spændes meget forsigtigt efter med en fast- eller svensknøgle.

Skal kobberrøret tilsluttes et PEX-rør, monteres der ligeledes en omløber og en klemmering på PEX-røret, samt en støttebøsning inde i røret. Derefter stikkes PEX-røret helt ind i fittingen og omløberen spændes til med fingrene, samt efterspændes med en fast- eller svensknøgle.

Skal kobberrøret monteres på en installation som f.eks. en varmtvandsbeholder eller et galvaniseret vandrør, skal der yderligere anvendes et reduktionsstykke. Her kan du undlade klemmeringen, da reduktionsstykket fungerer som denne i samlingen. Spænd efter med en svensk- eller fastnøgle, så samlingen bliver tæt.

Husk ved tilslutning af galvaniserede vandrør til kobberrør, at kobberrøret altid skal komme efter det galvaniserede vandrør set fra vandets gennemstrømningsretning. Du må aldrig vende det omvendt. Derved reduceres den galvaniske tæring af det galvaniserede vandrør.

Tilskæring af kobberrør

Skal du korte et kobberrør af på længden, er det vigtigt, at du laver et rent snit i røret – især hvis du ikke anvender støttebøsning til samlingen. Det sikrer du ved at anvende en dertil beregnet rørskærer. Du kan også anvende en nedstryger eller anden fintandet metalsav til at korte kobberrøret op med.

I alle tilfælde er det en god ide at file rørkanten efter indvendig og udvendig med en lille fil, så du fjerner eventuelle urenheder og ujævnheder i skærefladen, og snitfladen bliver helt ren og glat. Det sikrer, at du ikke beskadiger en eventuelt støttebøsning ved isætningen. Samtidig undgår du, at små kobberstumper rives løs, og føres med vandet, hvis du ikke anvender støttebøsninger i samlingerne.

Kobberrør og sundhedsproblemer

Typisk anvendes kobberrør til den afsluttende del af vandinstallationerne i boligen. Anvendes større længder kobberrør, kan det give helbredsmæssige problemer – især ved meget hårde vandtyper med et højt indhold af hydrogenkarbonat. Her kan kobberafgivelsen overstige grænseværdierne på 2 mg/l, hvis vandet står i mere end 12 timer i røret ad gangen.

Ved brug på kortere strækninger vil dette sjældent være et problem. Samtidig afsættes der med tiden en beskyttende, tynd kalkbelægning på indersiden af kobberrørene. Den forhindrer direkte kontakt mellem kobberet og vandet. Så problemerne med for høj kobberafgivelse til brugsvandet opstår typisk i helt nye rørinstallationer, der ikke bruges særligt ofte.

Dog anbefaler Miljøministeriet så vidt muligt at undgå kobberrør i din vandinstallation eller begrænse anvendelsen så meget som muligt. Især hvis dit vand har en meget høj hårdhed på mere end ca. 240 mg hydrogenkarbonat pr. liter.

Kobberrør i flere tykkelser og kobbertyper

Generelt kan du købe hårde kobberrør i tykkelser på 5, 10 og 15 mm. Alle med en godstykkelse på 1 mm. De sælges typisk i længder på 1 meter, og kan ikke bøjes på samme måde som de bløde kobberrør.

Bløde kobberrør kan ligeledes fås i tykkelser på 5, 10 og 15 mm med 1 mm godstykkelse. De sælges normalt i længder på 5 meter, og er væsentligt mere fleksible end hårde kobberrør. Det gør dem velegnede til f.eks. tilslutning af blandingsbatterier til boligens faste vandinstallation. De kan også bruges på steder, hvor det vil være for besværligt at anvende hånde kobberrør, fordi der skal bruges mangle bøjninger.

Bukning af kobberrør

Bløde kobberrør kan bøjes i bløde buer uden brug af værktøj. Ved mere kraftige bøjninger, kan bløde kobberrør bøjes i stort set alle vinkler med en særlig bukketang. Derved kan du undgå en masse samlinger på kobberrøret.

Før bukningen skal kobberrøret opvarmes til det bliver violet omkring det sted, hvor røret skal bøjes. Selve bukningen foretages ved at spænde bukketangen fast i en skruestik. Læg derefter det opvarmede kobberrør i bukketangen, og tryk på håndtaget, til røret har den ønskede bøjning.

Ved opvarmningen bliver kobberrøret ekstra blødt, men hærder op igen under selve bukningen. Efter bukningen skal kobberrøret afkøles i koldt vand. Lad det derefter hvile et stykke tid, inden du monterer det på brugsstedet.

Køb kobberrør online til en god pris hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS kan du altid købe kobberrør online til en god pris. Du vælger selv, om du vil have sendt kobberrørene hjem, eller om du vil afhente dem i det nærmeste BAUHAUS varehus.

Det sidste er det mest praktiske, hvis du skal bruge kobberrørene hurtigt og gerne vil sikre dig, at de er på lager og lagt til side til dig. Så kan du afhente dem hurtigt, og nemt og slipper for at skulle hele varehuset igennem.

Vælger du at få sendt kobberrørene hjem, leverer vi dem på adressen inden for 1 til 3 hverdage. Det tager lidt længere tid, men så slipper du til gengæld for køreturen til BAUHAUS.

Men uanset hvordan du vælger at få leveret dine kobberrør, starter det med, at du ruller op til toppen af siden og foretager din bestilling. Derefter skal der kun nogle få klik til, før bestillingen er gennemført.